Препълнено е детското отделение във Видин

Снимка: Радио ВИДИН Архив

Препълнено е детското отделение на видинската болница "Св. Петка". Деца постъпват предимно със симптоми на грип или след усложнения, обясни завеждащият д-р Пламен Филипов:

"Имаме 40 деца в момента, на 35 легла. С усложнения, всички усложнения - стомашно-чревни и белодробни, те правят пневмония. Тази нощ бях дежурен, многократно иначе имаше деца, които са с типична клиника на грип."

Ограничаване на контактите по време на грипната ваканция, е препоръката на д-р Филипов:

"Това, че децата са в грипна епидемия и грипна ваканция, не значи, че трябва да ходят по улиците. Значи, че трябва да си бъдат вкъщи, да нямат контакти с хора, които имат вече симптоми на грип, дори и здрави, понякога, когато имат имунитет, носят вируса, но нямат клинична картина и те могат да го предадат на тези, които са с по-ниска имунна защита."


Малките деца, които посещават детска градина, е добре да приемат имуностимулатори, добави специалистът.Вижте още

Подписани са договорите за участъка Видин- пътен възел "Макреш"

Подписани са договорите за строителство и надзор на 30-километровия участък от Видин до пътен възел "Макреш" за изграждането на скоростния път до Ботевград, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура" след запитване на Радио ВИДИН. Предстои издаване на разрешение за строителство , след което ще започнат и строително-ремонтните работи. Модернизацията на..

публикувано на 23.10.19 в 07:42
Спешен център- Белоградчик

Снимката на 22 октомври 2019 година

Близо 1 200 000 лева ще бъдат вложени в модернизирането на спешната медицинска помощ в област Видин. Проектът е на Министерството на здравеопазването и предвижда преустройство на спешния център във Видин и на филиала в Белоградчик за общо 430 000 лева и изграждане на нови сгради за филиалите за спешна помощ в Кула, Брегово и Димово. Здравното..

публикувано на 22.10.19 в 17:42

Обезщетение от държавата искат наследници на загиналите при взрива в Горни Лом

Искова молба срещу пет държавни институции е внесъл във Видинския административен съд адвокат Александър Кашъмов. Делото е за обезщетение на близките на загиналите при взрива в завода за боеприпаси в село Горни Лом през 2014 година, който отне 15 човешки живота. "Искът е внесен. Сега работим по изпълнение на указанията на съда. Предполагам, че до два..

публикувано на 22.10.19 в 17:40

Нов асфалт в село Мраморен

От началото на седмицата стартираха строително-ремонтните дейности по реконструкцията на улица "Милин камък" в село Мраморен, община Враца. Към момента екипите са положили новата асфалтова настилка на голяма част от пътния участък. Успоредно с ремонтите по пътната инфраструктура в Мраморен, се извършва и частична реконструкция на участък от пътя за село..

публикувано на 22.10.19 в 17:25

Приключва асфалтирането на улици във Видин

Приключват предвидените рехабилитационни дейности по уличната мрежа в община Видин. Извършени са ремонти на 101 улици и междублокови пространства в жилищни комплекси на град Видин, както и в населените места в общината. Общата стойност на тези дейности е 2 780 000 лева, съобщават от общинската пресслужба. В момента се извършват..

публикувано на 22.10.19 в 17:10

Библиотеката в Монтана отбелязва 90 години от рождението на Йордан Радичков

Регионална библиотека "Гео Милев"- Монтана организира редица събития по повод 90-годишнината от рождението на Йордан Радичков. От началото на седмицата във фоайето е подредена изложбата "Автографите на Радичков" , която библиотеката осъвремени с финансовото съдействие на Министерството на културата. В Детски отдел и в Заемна за възрастни има изложби и..

публикувано на 22.10.19 в 16:59

Окръжният съд във Враца осъди рецидивист за опит за убийство

Врачанският окръжен съд наложи наказание от 12 години и 8 месеца "Лишаване от свобода" при първоначален "строг режим" на изтърпяване на наказанието на Д.П.Б. Подсъдимият е признат за виновен в това, че на 12 февруари 2019 година в частен дом в село Върбица в условията на опасен рецидив, е направил опит умишлено да умъртви К.Д.Т.  За това престъпление..

публикувано на 22.10.19 в 16:45