В „Музикална зона“ днес: Пеещото френско кино

Снимка: http://jenite.bg

Днес е Международен ден на жените и момичетата в науката. А ние ще го посветим на жените и момичетата в изкуството. И то не кое да е, а френското изкуство. Затова от града на изкуствата, от страната на любовта и виното, където модата и практиката да оставаш млад и очарователен, са издигнати в култ, идва днешната „Музикална зона“. А като се каже „Франция“, си представяме много неща. Едно обаче е сигурно: сещаме се за французойките ;) И то такива, които са едновременно и певици, и актриси. Те ще са обект на слухово и зрително възприятие в днешната „Музикална зона“, защото освен талантливи, те са и красиви ;)

Вижте още

Който вечер закъснява, той ... получава! ("Пица на парче")

Отворихме вратата на „Пица на парче“ по радио Видин!  А сега, представете си ситуация: Чакате половинката си да се прибере. Той(тя) се бави. Вие чакате… Въоръжавате се с търпение или с каквото имате под ръка (чук, тиган, точилка)… Той (тя) си идва със закъснение. Вие питате… Или изобщо нищо не питате, а направо действате?  ТЕМАТА ДНЕС: Притеснява ли..

публикувано на 23.02.19 в 08:45

Измеренията на щастието

Само 4 % от българите са щастливи! Докато 31 % определят себе си като нещастни, останалата част не може да определи от коя категория са. Най-нещастни са възрастните и хората със завършено основно образование. Това показват резултатите от проучване за щастието на българина. Въпреки че България в икономическо отношение не може да се мери с най-богатите..

публикувано на 22.02.19 в 17:04

Над 13 000 души подпомогна БЧК-Видин през 2018 година

Годишното отчетно общо събрание на Областния съвет на Българския Червен кръст се проведе във Видин. Делегатите обсъдиха точките по дневния ред, сред които отчет за изминалата година, отчет за бюджета за 2018 година, както и проектобюджет за 2019 г.  Над 13 хиляди нуждаещи се са подпомогнати от БЧК-Видин през 2018 година, съобщи Цветелина..

публикувано на 22.02.19 в 16:15

Започна петиция срещу скитащите кучета в Лом

Петиция "Лом - град за хора или скитащи кучета?" е изготвена от Кирил Коцев и предложена за подкрепа от жители на град Лом . Тя е в резултат от разговори с граждани и поставянето на този въпрос на дневен ред. "Проблемът със скитащите кучета и безконтролното отглеждане на кучета, безотговорното отношение към тези животни става страшно голям,..

публикувано на 21.02.19 в 16:31

Неформалното образование в обществените библиотеки

Повишаване качеството на неформалното образование е една от целите на обществените библиотеки у нас. За да я постигнат, библиотечните специалисти преминават обучителни курсове и практически занимания, като търсят и чуждия опит. В тази връзка представители на регионални библиотеки преминаха обучение в Холандия, където неформалното образование заема..

публикувано на 20.02.19 в 10:07

"Неделник" от 17 февруари 2019 година

"Неделник" брой 245-ти вече е на сайта. Трифонзарезански  е той . Преглед на старите вестници ще направим по традиция за начало, а след това...Ще чуете един разказ от 1935 година посветен на Белоградчишките скали. Този разказ, предназначен за деца, е написан от Александра Монеджикова (1889-1959). Тя е учителка по география и е написала много..

публикувано на 17.02.19 в 13:25

"Всеки, който превъзнася себе си, ще бъде унизен; а който се смирява, ще бъде въздигнат"

Неделята, в която се намираме днес е Шестнадесета след Неделя подир Въздвижение и ни напомня за това, че смирението въздига, а гордостта унизява. "Бог, истинският Сърцеведец, съзира всяка мисъл, която се таи в човешката душа. В притчата за митаря и фарисея (Лука. 18:10-14) Господ Иисус Христос говори за  двете..

публикувано на 17.02.19 в 08:00