Полицията засече незаконна сеч в Кладоруб, има задържан

Снимка: БТА

Полицаи от Районно управление- Белоградчик реагирали на сигнал за незаконен дърводобив в землището на село Кладоруб. В района на бившия стопански двор полицейски и горски служители засекли 40-годишен жител на Димово, а на близкия път- товарен автомобил, с водач 33-годишен жител на село Рабиша. В товарния отсек имало 7 кубика немаркирани дърва. Установено било мястото, откъдето е добита дървесината, там били двама секачи. Докато полицаите извършвали проверката, 40-годишният димовчанин стартирал двигателя на зила и след маневра преобърнал превозното средство в близка яма. Мъжът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. Автомобилът и дървесината са иззети. 

Вижте още

Монтана не е заплашена от воден режим

В язовир "Среченска бара" има достатъчно запас.  Над 12 200 000 кубика вода има в хидровъзел "Среченска бара". Пълният обем е от 15.5 милиона кубика. "Вода в "Среченска бара" има достатъчно" , заяви кметът на Монтана Златко Живков . По думите му, с лед направените водни цикли в Монтана и Враца загубите на питейна вода значително са намалели...

публикувано на 18.11.19 в 15:55

Няма опасност от воден режим във видинска област

Няма опасност от воден режим във видинска област на този етап, каза за радио Видин инж. Георги Владов , управител на местното ВиК дружество. Ситуацията се контролира от два независими един от друг източника- това са Регионалната здравна инспекция и "Водоснабдяване и канализация".  "Вода се черпи от кладенците "Раней" до Сланотрън. Мрежата функционира..

публикувано на 18.11.19 в 15:35

Детско шествие за Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия

С шествие на деца от Основно Училище "Любен Каравелов" във Видин стартира втората част от дейностите на школото по отбелязване на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия .  Инициативата е на Комисията по безопасност на движението към училището, обясни председателят ѝ Колетка Павлова : "Искаме да обърнем внимание на..

публикувано на 18.11.19 в 15:26

Община Мездра участва в туристическо изложение в Румъния

Близо 10 000 участници от цял свят събра есенното изложение Ром експо 2019 в румънската столица Букурещ. Община Мездра също взе участие в туристическия форум заедно с партньорската община Добрословени по проект "Добре дошли в средновековието", финансиран по програма INTERREG V-A Румъния – България 2014 – 2020г. В рамките на четири дни..

публикувано на 18.11.19 в 15:01

Операция "Плюшено мече" за 12-ти път ще зарадва малки и големи

До 7 декември продължава националната кампания "Плюшено мече", която ще зарадва с подаръци за Коледа деца от институции и семейства в неравностойно положение. За трета поредна година партньор във Видин е "Фондация подкрепа за реализация". За тази Коледа кампанията ще зарадва 570 деца от област Видин. Инициативата се превръща в най-мащабната коледна..

публикувано на 18.11.19 в 14:49

Административният съд във Враца отмени решение на ОИК-Оряхово заради неотразени преференции

Административният съд във Враца се произнесе по 3 дела, образувани след местните избори на 27 октомври, съобщиха от ведомството.  Два от казусите са за Бяла Слатина, където беше оспорен избора на Иво Цветков за кмет на общината на първия тур и имаше претенции от коалицията на Ценко Чоков за гласове от подвижна СИК. Другата жалба касае избор на..

публикувано на 18.11.19 в 14:37

Чавдар Христов: Няма такова нещо като "фалшив болничен лист"

За утре в 10.00 часа е насрочена среща между ръководствата на двата синдиката в България- КНСБ и КТ "Подкрепа", във връзка решението на управляващите за промяна при плащането на отпускът по болест. След срещата ще стане ясно какви конкретни действия ще бъдат предприети, като вече е въведена стачна готовност, съобщи на пресконференция във Видин..

публикувано на 18.11.19 в 13:35