Куче нападна жена във Видин

Снимка: Десислава Андреева

Инцидентът е станал тази сутрин малко след 8 часа в района на детската градина "Незабравка", на връщане от детското заведение, което посещава най-малкият син на Ваня Николова.

Жената минава от там всеки ден и познава животното, което дори е хранела.

Свидетел на случилото се откарва пострадалата до спешния център. Лекарите почистват раните, правят инжекция против тетанус и съветват Ваня да посети инфекционист, за да може той да прецени, дали има нужда от последващо лечение.

Притеснена Ваня звъни на тел. 112, за да се консултира как да действа след това. От там ѝ казват да подаде жалба в полицията. 20 минути по-късно с нея се свързва дежурен служител на МВР.

Пострадалата жена каза, че има няколко оплаквания от страна на граждани срещу животното, предупреден е и човекът, който го храни и подсигурява подслон в колиба на паркинга му.
Вижте още

Изложение "Пчелите са в моето сърце" в училище "Отец Паисий" във Видин

"Пчелите са в моето сърце"- под това мото премина срещата на ученици от видинското училище "Отец Паисий" с пчелари от  дружество "Димитър Балев". През голямото междучасие председателят на дружеството Петър Младенов, който е и педагогически съветник в училището, запозна децата с различните пчелни продукти и им показа истински пчели в малък..

публикувано на 25.04.19 в 15:38

Ученици боядисваха яйца във видински музей

На велики четвъртък ученици от трети клас на средно училище "Цар Симеон Велики" посетиха видинския музей "Кръстата казарма", където се запознаха с традициите, свързани с великденските празници. Днес те сами боядисваха яйца с помощта на различни технологии, каза за радио Видин етнографът Десислава Божидарова: "Подготвили сме им различни модели стари..

публикувано на 25.04.19 в 15:02

Чупрене с временно изпълняващ длъжността кмет

Кметът на община Чупрене Ваньо Костин , който е в ареста с обвинение за длъжностно престъпление,  подписа заповед за временно изпълняващ длъжността кмет. За свой  заместник той  определи секретаря на общината Асен Джунински,  съобщи председателят на Общинския съвет Богомил Станков : "Имаме разрешение от прокурора, който разреши кметът да..

публикувано на 25.04.19 в 14:10

Пожарникари представиха работата си пред видински ученици

Демонстрации по гасене на пожар, евакуация и други дейности показаха пред ученици служители от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита и населението". Практическото занятие се проведе в Основно Училище "Любен Каравелов" - Видин, участие в проявата взеха ученици от всички класове на учебното заведение. Занятието премина успешно децата бяха..

публикувано на 25.04.19 в 13:49

Великденски пакети за възрастните хора в Белоградчик

Служителите от Домашен социален патронаж към община Белоградчик ще зарадват своите потребители за великденските празници. Заедно с дневното меню, на Велики четвъртък всеки потребител на социалната услуга ще получи боядисани яйца и козунак.  Пакетите и храната за над 120 души, повечето възрастни хора, ще бъдат доставени от служителите на Домашен..

публикувано на 25.04.19 в 12:30

Двойно по-малко са безработните във Враца

Двойно е намаляло равнището на безработицата в област Враца през март, съобщи шефът на бюрото по труда Маргарита Ангелова. Официалната справка на институцията показва, че за същия период на миналата година останалите без препитание са били 14.06%, докато през третия месец на годината са били едва 7.01 на сто. Любопитна подробност е, че хората без..

публикувано на 25.04.19 в 12:08

Млади хора от Видин с благотворителен концерт за животните

Благотворителен Великденски концерт, под надслов "Малък дом за големи сърца" организира "Интеракт клуб" Видин днес. Програмата е много интересна, като младите хора са решили да отворят микрофона и да дадат възможност на всеки посетител, който желае да изпълни нещо на сцената пред останалите зрители. Тази година инициативата е насочена към..

публикувано на 25.04.19 в 11:26