Втори случай на ухапана от куче жена във Видин

Улицата, водеща към Детска градина "Незабравка" във Видин, където е станал инцидентът.
Снимка: Радио ВИДИН

Възрастна жена е ухапана от куче тази сутрин в района на Детска градина "Незабравка" във Видин. За последните три дни това е втори случай със същото куче, обясни Владо Боянов, съпруг на първата пострадала:"Тази сутрин, като заведох детето на детска градина, една жена каза, че я е ухапало куче... Казват, че кучето е безстопанствено, но ние сме го видели да стои на автомивката. Жената е на 75 години от село Антимово, отивала е на гости."


Мъжът подал сигнал на телефон 112, откъдето изпратили линейка. Медицинската сестра на детската градина също оказала първа помощ на пострадалата. Сигнал бил подаден и в Община Видин.


"Обадих се на дежурния в Общината, той каза, че е изпратил кучкаря... Преди известно време четох във фейсбук, че друга жена също е пострадала от същото куче...", каза още Владо Боянов.След инцидента животното е прибрано в Общинския приют във Видин. Това обясни Стефан Станчев, работник в намиращата се наблизо автомивка. Той обясни също, че кучето е бездомно, но той, както и други хора от района, са му давали храна:"Не е наше, това е улично куче, то е с марка. Ние сме имали други кучета, това си е улично. Давали сме му храна, но всеки, който го види, му дава..."Мъжът се надява животното да бъде осиновено и да получи нужното внимание и грижи. Потърпевшите пък се опасяват, че четириногото отново ще бъде пуснато и може да има нови инциденти.


Вижте още

Снимката на 23 април 2019 година

Средно училище “Цар Симеон Велики” спечели  Областното състезание  на ученическите екипи по първа помощ във Видин.  Инициативата бе организирана от Български Червен кръст Видин и се проведе в спортна зала "Фестивална".  В община Чупрене, която остана без кмет след задържането на Ваньо Костин, е насрочено заседание на Общинската избирателна..

публикувано на 23.04.19 в 18:00

В Деня на книгата представиха стихосбирка във Видин

Стихосбирката на Лидия Койчева "Земни ангели на добротата" бе представена в Центъра за социална рехабилитация и интеграция във Видин. Лидия е потребител на Центъра към Фондация "Подкрепа за реализация". Тя е третият автор, на когото от неправителствената организация помагат, каза логопедът Даниела Иванова: "За тях това е изливане на..

публикувано на 23.04.19 в 16:39

Областното състезание по първа помощ се проведе във Видин

Средно училище “Цар Симеон Велики” спечели Областното състезание на ученическите екипи по първа помощ във Видин. Инициативата бе организирана от Български Червен кръст Видин и се проведе в спортна зала "Фестивална".  Направили сме 7 пункта, отборите се редуват на всеки един от тях през 10 минути, каза за Радио ВИДИН главния специалист "Младежки..

публикувано на 23.04.19 в 16:21

Петокласници от СУ "П. Р. Славейков" мериха знания в състезание

Състезание '' Това го знае всяко дете, което книги чете " се проведе във видинското училище " Петко Рачов Славейков ". Учениците демонстрираха знания и умения по български език и литература, математика, технологии и предприемачество . "С това състезание ние целим първо да повишим мотивацията на учениците за учене. В същото време това е начин те да..

публикувано на 23.04.19 в 16:21

Наградиха победителите във фотоконкурса "Моята област Видин"

Победителите в Регионалния конкурс за фотография на тема "Моята област Видин" бяха наградени от Областния управител Албена Георгиева .  К онкурсът бе обявен по повод отбелязване на 20 години от създаването на Областна администрация Видин, а снимките са класирани след гласуване  във Фейсбук. На първо място е класирана 14-годишната Зорница..

публикувано на 23.04.19 в 16:20

Куклен театър от Китай гостува във Видин

Куклен театър от провинция Хънан в Китай ще изнесе представление във Видин утре (24.04.2019 г.). Кукленото шоу, което театърът ще представи, включва откъси от шест приказки, с много музика и танци. Гостуването е по покана на Държавен куклен театър- Видин. Трупата от Китай пристига в града сред участие в сръбския град Зайчар, каза директорът..

публикувано на 23.04.19 в 15:34

Общинската избирателна комисия в Чупрене ще заседава по казуса с кметския пост

В община Чупрене, която остана без кмет след задържането на Ваньо Костин, е насрочено заседание на Общинската избирателна комисия. Поводът е постъпило писмо от Общинския съвет. Ваньо Костин е задържан, но не и отстранен от длъжност, затова Общинският съвет не може да определи временно изпълняващ поста. Длъжност заместник- кмет в Чупрене няма, така че..

публикувано на 23.04.19 в 15:06