Втори случай на ухапана от куче жена във Видин

Улицата, водеща към Детска градина "Незабравка" във Видин, където е станал инцидентът.
Снимка: Радио ВИДИН

Възрастна жена е ухапана от куче тази сутрин в района на Детска градина "Незабравка" във Видин. За последните три дни това е втори случай със същото куче, обясни Владо Боянов, съпруг на първата пострадала:"Тази сутрин, като заведох детето на детска градина, една жена каза, че я е ухапало куче... Казват, че кучето е безстопанствено, но ние сме го видели да стои на автомивката. Жената е на 75 години от село Антимово, отивала е на гости."


Мъжът подал сигнал на телефон 112, откъдето изпратили линейка. Медицинската сестра на детската градина също оказала първа помощ на пострадалата. Сигнал бил подаден и в Община Видин.


"Обадих се на дежурния в Общината, той каза, че е изпратил кучкаря... Преди известно време четох във фейсбук, че друга жена също е пострадала от същото куче...", каза още Владо Боянов.След инцидента животното е прибрано в Общинския приют във Видин. Това обясни Стефан Станчев, работник в намиращата се наблизо автомивка. Той обясни също, че кучето е бездомно, но той, както и други хора от района, са му давали храна:"Не е наше, това е улично куче, то е с марка. Ние сме имали други кучета, това си е улично. Давали сме му храна, но всеки, който го види, му дава..."Мъжът се надява животното да бъде осиновено и да получи нужното внимание и грижи. Потърпевшите пък се опасяват, че четириногото отново ще бъде пуснато и може да има нови инциденти.


Вижте още

Успешно четвърто издание на "Село назаем" в Долни Вадин

Успешно завърши инициативата "Село назаем" в оряховското село Долни Вадин. Това бе четвъртото й издание, а 19 млади хора помагаха на местните жители, каза   за Радио Видин Анелия Радулова, председател на местното читалище "Съзнание-1927". "19 са доброволците, взели участие. Най- младият е на 21 години, а най-възрастният на 52. Доброволците..

публикувано на 19.07.19 в 15:51

Пуснаха видеонаблюдението в центъра на Видин

Новото видеонаблюдение в центъра на Видин вече работи. То е изградено по проекта за реконструкция на централната пешеходна зона, каза ръководителят на проекта и главен архитект на общината Ангел Недялков и добави:   "Видеонаблюдението предполагам, че ще реши проблема с вандалските прояви, защото качеството е толкова високо, че при всяка една..

публикувано на 19.07.19 в 15:32

Подмениха книгата за посетители на връх Ком

Доброволци от Сдружение "Заедно за Берковица" поставиха нови табели, указващи пътя към връх Ком. Те са подновили и специалната книга за впечатления на изкачилите върха и кутията, която я съхранява , съобщи  Димитър Манов от Сдружението: "В тази книга посетителите на върха ще могат да запишат техни впечатления от самото качване и да отправят пожелания..

публикувано на 19.07.19 в 15:28

Ограничават достъпа на автомобили по обновената пешеходна зона на Видин

Подготвени са промени в Наредбата за организацията на движението и в Наредбата за обществения ред, които касаят управлението на реновираната централна градска част на Видин. Това съобщи кметът Огнян Ценков и обясни, че с тях ще бъде ограничен достъпът на автомобили над 3,5 тона по обновената пешеходна зона: "Общинската техника, която ще почиства,..

публикувано на 19.07.19 в 15:21

Село Ивановци иска да почете своите герои

Паметник ще бъде изграден до края на лятото на площада в село Ивановци, община Видин. Монументът   ще е в памет на загиналите войници от населеното място  в национално-обединителните войни /1912 -1917/ . За инициативата са събрани около 2000 лв. дарения, като са необходими още 1000 лв., каза за Радио ВИДИН Борислав Филипов кмет на Ивановци:..

публикувано на 19.07.19 в 15:16

Лекарите от Неврологията във Видин подадоха оставки

Петима лекари от неврологията на видинската болница "Св. Петка" подадоха молби за напускане с едномесечно предизвестие.   Завеждащият на отделението д-р Ангел Петров обясни, че причина за оставките на медиците е неравномерното заплащане в отделенията. По думите му: "Не може един ушен лекар с 6 легла да взима 2 400 лева, а шеф на отделение - 1 280."..

публикувано на 19.07.19 в 14:38

На събор в Ново село

Тази година новоселският събор съвпада с големия летен църковен празник Илинден. Най-богат на събития е съботния ден. Празничната програма започва на стадиона в 18.00 часа с футболен мач между отборите на мъжете и юношите от Ново село.  В 21.00 часа на площада започва да свири Балейската духова музика.  От 21.30 часа на сцената ще излезе попфолк..

публикувано на 19.07.19 в 14:17