Очакват се решенията за избор на изпълнител на отсечката Мездра-Ботевград

Снимка: АПИ

Скоростният път "Видин - Ботевград" е ключов обект за съживяването на Северозападна България. В най-напреднала фаза е отсечката Мездра - Ботевград, информират от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Мобилизацията за изграждане на участъка е голяма. Очакват се решенията на комисиите за избор на изпълнител за допълнително проектиране и строителство на лот 2 с индикативна стойност 214 560 000 с ДДС и дължина 13,43 км и на лот 1 с индикативна стойност 147 600 000 лв. с ДДС и дължина 19,36 км. В случай, че решенията не бъдат обжалвани, изграждането им ще започне веднага след сключване на договори с избраните изпълнители, уточняват от министерството.


Вижте още

Разследват група за лихварство в Арчар и Берковица

Специализираната прокуратура и ГДБОП провеждат мащабна акция в Берковица. Разследват се участници в организирана престъпна група, занимаваща се с лихварска дейност. Служителите на реда извършват претърсвания и изземвания в жилища и автомобили в кв. "Раковица", правят лични обиски, разпитват свидетели.   Освен в града под Ком, акция се провежда и във..

обновено на 20.06.19 в 10:57

Отделения на видинската болница ще подадат молби за напускане

В момента върви подписка по отделенията за подаване на колективни напускания на здравните специалисти от общинската болница "Света Петка" град Видин. До момента няма отговор от управляващите на исканията за достойни условия на труд и заплащане на медицинския персонал, каза за Радио ВИДИН председателят на дружеството на професионалистите по здравни грижи..

публикувано на 20.06.19 в 10:27

Чупрене събира рок фенове на фестивал

В петък и събота, на 21 и 22 юни, белоградчишкото село Чупрене ще бъде домакин на второто издание на рок фестивала "Чупрене Оупън Еър". Целта на фестивала е той да се превърне в традиция за региона и постепенно да се надгражда през годините, каза за радио Видин организаторът на събитието Йордан Тропчиев: "Това, което се опитваме да направим е..

публикувано на 20.06.19 в 10:06

Ловно-рибарското дружество "Сокол" в Белоградчик отчита ловния сезон

От 17.30 часа днес Ловно-рибарското дружество "Сокол"-Белоградчик ще проведе своето отчетно събрание. Форумът ще започне с отчет на изминалия ловен сезон и дейността на дружеството, който ще направи председателят Велизар Велизаров. Делегатите ще изслушат и финансовия отчета на контролния съвет, след което ще имат възможност да коментират..

публикувано на 20.06.19 в 07:46

Снимката на 19 юни 2019

14 къщи за гости в областите Видин и Монтана, построени или подобрени със средства по европейски програми, подлежат на проверка.  Проверяващи посетиха туристически обекти в община Белоградчик. Не са констатирани нередности, каза Димитрана Каменова, директор на Фонд "Земеделие" в Монтана. Ще бъде ли достъпен след ремонта централният площад на Видин за..

публикувано на 19.06.19 в 18:25

Детски лагер е организиран в село Синаговци

Летен лагер е организиран за поредна година в базата на филиала на Детска градина "Детелина" в село Синаговци.  Базата приема през летния сезон деца на възраст от 5 до 7 години от детските градини на територията на Общинап Видин. В момента там са 17 деца от детска градина "Зорница". "Престоят е една пет  дни" , каза за Радио Видин директорката на..

публикувано на 19.06.19 в 16:02

Ученически клуб по фотография откри изложба във Видин

Изложба с най-хубавите снимки на клуба по фотография към средно училище "Цар Симеон Велики" Видин откриха в художествена галерия "Никола Петров". "Занимаваме се със снимане на различни части на Видин и даване на нова перспектива върху старите неща", каза Антония Каменова от училищния клуб по фотография и добави: "Не ни отне много време и смятам, че..

публикувано на 19.06.19 в 16:00