Полицията хвана врачанин с 30 килограма нелегален тютюн

Снимка: радио ВИДИН

Полиция и митничари иззеха 30 килограма тютюн без бандерол от мъж от Враца. Служителите на реда спрели за проверка лек автомобил на главен път Е79. Колата е била управлявана от жител на Враца. Проверяващите открили в автомобила 30 килограма ситно нарязан тютюн, разпределен в 3 найлонови чувала, без български акцизен бандерол. По случая е образувано досъдебно производство. 
Вижте още

Общинската избирателна комисия в Чупрене ще заседава по казуса с кметския пост

В община Чупрене, която остана без кмет след задържането на Ваньо Костин, е насрочено заседание на Общинската избирателна комисия. Поводът е постъпило писмо от Общинския съвет. Ваньо Костин е задържан, но не и отстранен от длъжност, затова Общинският съвет не може да определи временно изпълняващ поста. Длъжност заместник- кмет в Чупрене няма, така че..

публикувано на 23.04.19 в 15:06

Още един инвеститор стъпва във Враца

Договор с нов инвеститор ще подпише в сряда Община Враца. Фирмата ще изгради завод за производство на каучукови изделия в автомобилната промишленост. Намерението на компанията е да вложи 22 милиона лева , като разкрие първоначално 500 нови работни места .  В сряда в 12 часа кметът Калин Каменов и представители на фирмата ще подпишат..

публикувано на 23.04.19 в 14:34

Ученици подредиха изложба за Търновската конституция в Монтана

Изложба, озаглавена "Търновската конституция", през погледа на ученици от 4- то училище “Иван Вазов” в Монтана подредиха в Държавния архив.  Преди дни отбелязахме 140 години от приемането на Търновската конституция. Исторически факти припомни директорката на архива Ангелина Емилова:  "През април 1878 година, под ръководството на княз Дондуков,..

публикувано на 23.04.19 в 14:24
НАП-Видин

Всяка трета декларация за доходите във Видин подадена по електронен път

Остават 7 дни до крайния срок, в който всички физически лица трябва да декларират доходите си за 2018 година. На неспазилите срока ще се налагат санкции. Това каза за Радио ВИДИН Милена Борисова , експерт в офиса на приходната агенция във Видин:  "30 април е срокът и за плащане на декларирания данък за довнасяне. След този срок започват да се..

публикувано на 23.04.19 в 14:00

В Монтана отбелязаха Световния ден на книгата

В Световния ден на книгата - 23 април, в Монтана, бе даден старт на кампанията "Маратон на четенето". Така за 14-ти път Регионална библиотека “Гео Милев” се включва в Националната кампания за насърчаване на четенето, организиран от Асоциацията на българската книга. "Вашето присъствие е доказателство, че книгата и знанието са непреходна ценност и..

публикувано на 23.04.19 в 13:31

Млади предприемачи от Врачанско в битка на идеи

Регионалното състезание за млади предприемачи по програмата "Учебна компания" се провежда във Враца. Във форума участват 26 отбора на ученици от областта. Участниците ще бъдат интервюирани от 5- членно жури, пред което ще представят и своите проекти. Осемте отбора, които достигнат до финала в регионалния кръг ще се съревновават с млади предприемачи от..

публикувано на 23.04.19 в 12:42

Делото срещу директори на врачанската болница отново в Прокуратурата

Върнаха на прокуратурата делото срещу двама бивши директори на МБАЛ "Христо Ботев" във Враца и заместник-здравния министър Михаил Зортев. По време на разпоредителното заседание в Специализирания наказателен съд бяха установени процесуални нарушения, заради които специализираната прокуратура ще трябва да преработи отново обвинителния акт и да го внесе..

публикувано на 23.04.19 в 12:36