Отложиха делото срещу бившите директори на МБАЛ "Христо Ботев"- Враца

Снимка: Жоро Александров
Делото срещу бившите директори на МБАЛ "Христо Ботев" - Светозар Луканов и Орлин Цветков, както и срещу ексначалника на отделението по "Съдова хирургия" д-р Румен Цветанов, беше отложено заради неявяването на единия от обвиняемите.

Днес, когато се очакваше да се четат присъди от съдия Васил Ганов, в залата не дойде Светозар Луканов.

"Отложих делото за 24 април. Става дума за проблем в уведомяването, като грешката не е в съда", коментира административният ръководител на районния съд във Враца Васил Ганов.

Делото беше заведено заради отклоняването на над 32 000 лева и превеждането им по сметка на шуменския лекар д-р Халил Мехмед. Медикът работел във врачанската болница по документи, но на практика не е стъпвал в нея и никой не го е виждал. Въпреки че парите били върнати от д-р Мехмед, прокуратурата образува наказателно производство срещу тримата заради престъпление по служба и съставянето на документи с невярно съдържание.

Следващата дата на процеса е 24 април. Тогава се очаква все пак присъди да има.

Вижте още

Община Хайредин ще има безжичен интернет

Нови 63 общини в страната ще разполагат с европейско финансиране за безжичен интернет на обществени места. Европейската комисия обяви резултатите от втората покана за представяне на предложенията. Община Хайредин е една от спечелилите в Северозападна България, каза кметът Тодор Алексиев :  "Проектът е спечелен, а кога точно ще започнем реални..

публикувано на 20.05.19 в 12:32

Тържествено ще отбележат 50 години от създаването на училище "Иван Вазов" в Берковица

50 години от създаването си ще отбележи на 23 май Трето основно училище "Иван Вазов" в Берковица.  Тържеството ще започне в 17.30 часа в големия салон на читалище „Иван Вазов“ в града, в програмата ще участват всички ученици от школото.  Интересен акцент ще бъдат снимки, спомени и пожелания, които се събират вече от месец от бивши възпитаници и..

публикувано на 20.05.19 в 11:52

Пиян латвиец удари кола на оживен булевард във Враца

Тираджия от Латвия, употребил алкохол, предизвика транспортен хаос в центъра на Враца днес. Шофьорът на тежкотоварния камион не се съобразил с ограниченията за движение на ТИР-ове в града, влязъл в най-оживената зона, при което ударил лек автомобил. Катастрофата стана към 11 часа на оживения булевард "Христо Ботев" и предизвика хаос в трафика..

публикувано на 20.05.19 в 11:15

Разследват умишлено унищожаване на кошери в село Шипот

Сигнал за  унищожени пчели от пчелин в землището на село Шипот е получен на тел. 112. Сигналът е подаден от видинчанка в неделя, съобщават от ОД на МВР- Видин.  Дежурна оперативна група извършила оглед на местопроизшествието.   Разследващите констатирали унищожаване на пчели от кошери на два регистрирани пчелина, собственост на двама жители на..

публикувано на 20.05.19 в 10:10

Животни загинаха при срутване на обор в с. Горна Ковачица

Домашни животни загинаха при срутване на обор в село Горна Ковачица, общ. Чипровци, съобщават от ОД на МВР- Монтана.  Малко след 20 часа в неделя е подаден сигнал за срутил се обор върху 20 крави и 320 овце, собственост на местен жител. Д ва екипа на сектор "Специализирани оперативни дейности" установяват, че п ри инцидента са унищожени 600 кв.м...

публикувано на 20.05.19 в 10:05

Полицаи пострадаха при рутинна проверка във Видин

Безпричинна агресия и отказ да изпълнят полицейски разпореждания проявили  двама млади мъже към полицейски патрул по време на проверка . Инцидентът е станал на  ул.“Княз Дондуков“ във Видин, в  последния час на 17 май, съобщават от полицията. За съдействие, към мястото незабавно е насочен още един дежурен екип. Буйстващите били..

публикувано на 20.05.19 в 09:56

До днес се подават заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия

Днес изтича крайният срок за подаване на заявления за гласуване с подвижна избирателна кутия на евроизборите тази неделя в общините от видинска област. Това каза Ирена Дочева , секретар на Районнната избирателна комисия в Крайдунавския град: "Районнната избирателна комисия е определила броя на секциите за гласуване с подвижна избирателна кутия на..

публикувано на 20.05.19 в 08:20