Деца от Белоградчик разговаряха за трафика на хора

Снимка: Иванка Петрова
Презентация на тема "Трафикът на хора - съвременната форма на робство", изнесоха обществените възпитатели към Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Белоградчик пред децата от Преходно жилище. В първата част те проведоха беседа за това, какво е трафик на хора, как може да попаднат в този капан, какви видове трафик има и как се наказва от закона.


След това децата видяха филм, който разказва за начините за отвличане в чужбина на младежи и девойки, както и къде може да се потърси помощ в такава ситуация. Децата участваха активно в разговорите, споделиха своето мнение и задаваха много въпроси.

Вижте още

Откриха площадка за хора със специфични потребности във Враца

Първата по рода си площадка за деца със специфични потребности в региона беше открита официално в двора на Дневния център за деца и младежи с увреждания "Зорница" /ДЦДМУ/ във Враца. Тя е изградена по проект "Спорт за децата с увреждания във Враца", с финансовата подкрепа на Обществен дарителски фонд за Враца и фондация "Америка за България",..

публикувано на 17.10.19 в 13:38

Видин ще види многото лица на Михалаки Георгиев

Изложба, посветена на живота и творчеството на видния видински общественик, дипломат, финансист, писател и агроном Михалаки Георгиев , ще бъде открита в едноименната регионална библиотека в града. Изложбата, озаглавена "Многоликият Михалаки Георгиев" е съвместна на Университетска библиотека "Св. Климент и Охридски" и Института за литература към..

обновено на 17.10.19 в 13:15
Фотографията е предоставена за конкурса

Видинчани с призови места от фотоконкурса на "Приключение Дунав Утра"

Двама видинчани са сред призьорите в конкурса "Приключение Дунав Ултра" . Найден Антонов е на първо място, а на трето е отличена фотография на Любослав Любомиров.   В конкурса са одобрени за участие 476 фотографии. Инициативата цели популяризиране на населените места в близост до северната граница на България и маршрута "Дунав Ултра". Конкурсът е..

публикувано на 17.10.19 в 13:10

Временно ограничават движението по Е 79 между Враца и Мездра заради катастрофи

Временно е затворено движението по главен път Е79 между Враца и Мездра в посока София, съобщават от ОД на МВР-Враца.  Причината са 4 катастрофи на различни места по трасето, станали за времето от 09.50 ч. до настоящия момент.  Движението на леки автомобили в посока София се осъществява по временен маршрут: с.Паволче-с.Челопек.- с.Ребърково с..

публикувано на 17.10.19 в 11:55

18-годишен врачанин бе заловен с метамфетамини

Тийнейджър от Враца бе заловен с 6 пликчета метамфетамин във Враца, съобщават от ОД на МВР-Враца. Младежът е заловен при специализирана операция на полицията на улица в града.  При последвал обиск на жилище, обитавано от 18-годишния, са намерени още 3 пликчета. Общото задържано количество е 35 грама. Лицето е задържано в РУ- Враца. Образувано е бързо..

публикувано на 17.10.19 в 10:12

Звездите на мюзикъла у нас гостуват на Симфониета- Видин

Концерт- спектакъла "Мюзикъл, мюзикъл" представя тази вечер Симфониета- Видин . Ще участват звездите на Музикалния театър Еделина Кънева и Марчо Апостолов и солистите на Опера Стара Загора Весела Морова и Георги Динев. Диригент ще е Ивайло Кринчев: "Това гостуване е с едни от най-изявените солисти в сферата на мюзикъла..

публикувано на 17.10.19 в 09:30

Две мероприятия за Международния ден за борба с трафика на хора в Белоградчик

Към Община Белоградчик от години успешно работи Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни . Най – активна е работата на Комисията при изпълнение на Общинската програма за превенция на асоциативното поведение и противообществените прояви на децата и младежите до 18 години . С директорите на училищата и..

публикувано на 17.10.19 в 08:28