Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нова настилка пред Художествената галерия във Видин

2
Снимка: Радио Видин

Площадката пред  Художествена галерия "Никола Петров" във Видин се ремонтира. Старите плочи са демонтирани и на тяхно място ще се сложат нови с определени композиции - съобщи Благой Андонов, ръководител на Проекта за реконструкция  на централна пешеходна зона в град Видин:

"Направен е демонтаж на съществуващата настилка и както е по проект трябва да се изгради нова настилка от гранитни плочи в зависимост от детайла, който е даден в част "Архитектура".

Настилките и на трите тераси ще бъдат подновени, като ще бъдат запазени шахматните маси, които са в задната част на галерията. Сроковете на ремонта са удължени.

"Няма как да извършваме мокри процеси при минус десет, минус петнайсет градуса, както беше. Няма как да се извърши какъвто и вид строителство на открито. И заради тежката зима се наложи удължаване на срока."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 16 май 2024 година

Токът за бита, произвеждан от АЕЦ "Козлодуй", няма да поскъпне с 30% от 1 юли, съобщи министърът на енергетиката Владимир Малинов. Ръководството на атомната електроцентрала е оттеглило ценовото предложение и след преизчисляване ще предложи по-ниско увеличение. Министърът на туризма  Евтим Милошев  ще посети в понеделник (20 май) знакови..

публикувано на 16.05.24 в 18:00

Осуетиха два опита за извеждане на мигранти през Дунав мост при Видин

Две  досъдебни производства води  Районна прокуратура – Видин   за опити за превеждане на чуждестранни граждани през границата на страната без разрешение на надлежните органи на властта и за опити за незаконно преминаване през границата на страната. Това съобщиха от ведомството. На 14.05.2024 г. на ГКПП Дунав мост Видин - Калафат митническите..

публикувано на 16.05.24 в 17:20

Игри по мотиви от любима анимация организираха от социален център във Видин

Спортно състезание за деца по мотиви от любим анимационен филм организираха от Центъра за социална рехабилитация и интеграция към фондация "Подкрепа за реализация" - Видин . Организаторът "Социални дейности" Юлита Петрова обясни: "Трета поредна година организираме спортното състезание за деца "Пес патрул". Професиите на кученцата са много..

публикувано на 16.05.24 в 14:54

Министърът на туризма ще посети Видин, Кула и Белоградчик

Министърът на туризма Евтим Милошев ще посети  в понеделник (20 май) знакови забележителности във Видин, Белоградчик и Кула, съобщават от областната администрация. Визитата му ще започне със среща с областния управител  Ани Арутюнян. В  11:00 часа в Конферентния център на Областната администрация е предвидена среща дискусия с кметове на общини и..

публикувано на 16.05.24 в 14:45

Обсъждат промени в Наредбата за обществения ред във Враца

Обществена консултация преди приемане на проект на Наредба за изменение и допълнение на Наредба за  осигуряване  на обществения ред, опазване на околната среда и  опазване на имуществото на територията на община Враца организира общинската администрация. Събитието предполага  прецизиране на съществуващите текстове на административно-наказателните..

публикувано на 16.05.24 в 11:55

Мъж от Лом нападна криминално проявен шофьор на автомобил

36-годишен криминално проявен от Лом е задържан за хулиганска проява. През вчерашния ден на ул. "Дружба" в кв."Момин брод" в града мъжът извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, като с помощта на брадва счупил предното ляво стъкло на лек автомобил със софийска регистрация, управляван от 57-годишен ломски жител с криминални прояви...

публикувано на 16.05.24 в 11:32

Двама в ареста за цигари без бандерол и наркотици

Голямо количество цигари без бандерол и наркотици са иззели полицаи в хода на предприети активни действия срещу разпространението на наркотици и нередовна акцизна стока в област Видин, съобщиха от полицията. 130 грама марихуана и 10 000 къса цигари без български акцизен бандерол са иззели снощи служители на РУ-Кула. По случая е задържан..

публикувано на 16.05.24 в 11:20