Добро дело преди Великден в Мездра

Снимка: Петко Котларски

За трета поредна година 21 доброволци от БМЧК в община Мездра реализираха своята инициатива за набиране на средства за деца полусираци и сираци абитуриенти, които тази година са 10. 

Младите червенокръстци от Мездра и Зверино с ръководители Христина Иванова и Петя Илиева реализираха фондонабирането в 6 храма - в Мездра, Зверино ,Игнатица и Оселна и в Черепишки манастир и манастир "Седемте престола". Събраната сума от доброволците е в размер на 1731.33лева и ще бъде разпределена по равно между десетте абитуриенти.

Децата и техните ръководители изказват сърдечната си благодарност към всички, присъединили се към благородното дело и дарили част от оскъдните си средства.


Вижте още

Снимката на 15 юли 2019 година

За поредна година община Мездра организира студентска бригада. В рамките на месец студенти ще участват в различни дейности в града. Студентите ще участват в дейностите по благоустройство и поддържане на чистотата в града с изграждане на бетонови изделия, почистване на канализационни шахти, ремонт на тротоари и асфалтиране на улични платна.  На..

публикувано на 15.07.19 в 18:00

Чумата по свинете стигна до Врачанско

Българската Агенция по безопасност на храните потвърди огнище на Африканска чума при домашни свине в нерегистрирано лично стопанство, в което се отглеждат 4 свине, в град Мизия, община Мизия, област Враца. Сигналът за повишена заболеваемост е постъпил в Областната дирекция по безопасност на храните-Враца от регистриран ветеринарен лекар. Взетите..

публикувано на 15.07.19 в 17:50

Изградиха ограничител на скоростта между Мездра и Боденец

Ограничител на скоростта бе изграден пред входа на фирма за керамични изделия на пътя между Мездра и село  Боденец, съобщават от Община Мездра . Препятствието е превантивна мярка за недопускане на пътнотранспортни произшествия.  Голямото струпване на работещи в предприятието в определени часове от една страна, и високата скорост, която..

публикувано на 15.07.19 в 17:32

Подготвят извозването на серовъглерода от Враца

И днес продължи подготовката за извозването на серовъглерода, който се съхранява на площадката на бившия торов завод във Враца. Химикалът е 110 тона и е опасен за хората и околната среда. През годините официалните собственици са различни, като предпоследният е депутатът Станислав Попов. "Някакви интереси, не знам как са взимани решенията? Какво са..

публикувано на 15.07.19 в 17:20

Предупреждават пчеларите от Видин за третиране срещу плевели

Наземно третиране с хербицид срещу плевели ще бъде извършено по железопътната линия Видин–Видин пътническа–Държавна граница–Видин товарна гара, съобщават от Община Видин. Във връзка с мерките за опазването на пчелите от отравяне и начините за провеждане на растителнозащитни, дезинфекционни и дезинсекционни дейности, Общината уведомява собствениците на..

публикувано на 15.07.19 в 17:18

Родители във Видин звъняха на 112 за паднало от гнездото птиче в парка

Родители подадоха сигнал на телефон 112 за паднало от гнездо в парк "Рова" във Видин малко птиче, за което предполагат, че е сова. На място очевидци изчакаха да пристигне спасителен екип: "Сова или бухал е, не знаем какво е. Падна от дървото. Двама мъже се опитаха да го вдигнат, обаче дървото е високо. Искаха да го оставят в ето тази..

публикувано на 15.07.19 в 15:46

Изграждат православен храм в село Владиченци

Общинският съвет в Димово дари на видинската митрополия земя в село Владиченци, върху която ще се изгражда православен храм.  Това съобщи председателят на Общинския съвет Добромир Тодоров : "Наложи се да преструктурираме цялото площадно пространство и да обособим един отделен имот, който да прехвърлим на видинската митрополия, за да могат да..

публикувано на 15.07.19 в 14:23