Добро дело преди Великден в Мездра

Снимка: Петко Котларски

За трета поредна година 21 доброволци от БМЧК в община Мездра реализираха своята инициатива за набиране на средства за деца полусираци и сираци абитуриенти, които тази година са 10. 

Младите червенокръстци от Мездра и Зверино с ръководители Христина Иванова и Петя Илиева реализираха фондонабирането в 6 храма - в Мездра, Зверино ,Игнатица и Оселна и в Черепишки манастир и манастир "Седемте престола". Събраната сума от доброволците е в размер на 1731.33лева и ще бъде разпределена по равно между десетте абитуриенти.

Децата и техните ръководители изказват сърдечната си благодарност към всички, присъединили се към благородното дело и дарили част от оскъдните си средства.


Вижте още

Снимката на 13 ноември 2019 година

Без служебен автомобил ще ходи на работа кметът на Видин Цветан Ценков, обявиха от общинската администрация. Както и досега, той   ще разчита на своя велосипед, с който се придвижва в града от много години.  Последните  3 нископодови автобуси  пристигнаха в депото на "Тролейбусен транспорт" Враца.  Към момента по линиите на градския..

обновено на 13.11.19 в 18:34

Беседа за видовете наркотици и влиянието им проведоха в Белоградчик

Дискусионна беседа за видовете наркотици и влиянието им върху човешкия организъм, проведоха от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към община Белоградчик сред ученици от VI клас на СУ "Христо Ботев" - Белоградчик.  На децата бяха представени няколко от най-популярните видове дрога.   След..

публикувано на 13.11.19 в 18:09

Представители на 4 държави посетиха Община Враца

Делегация от четири държави, които участват в международен проект "LET’S USE ENERGY USEFULLY", по програма Еразъм+, прие заместник-кметът Петя Долапчиева. На срещата присъстваха преподаватели и възпитаници на учебни заведения от Италия, Турция, Португалия и Унгария участници в проект, чиито партньор е и Професионалната гимназия по търговия и..

публикувано на 13.11.19 в 17:29

Осъдиха таксиметров шофьор за фалшиви банкноти евро

Окръжен съд – Монтана осъди на три години затвор таксиметров шофьор, пуснал в обръщение фалшиви евро банкноти.  Съдът е осъдил И.И.М. на една година "лишаване от свобода", добавил е и още една години за други 4 дела, завършили с присъди срещу него. Делата са за неправомерно получаване под чужда самоличност на парични кредити и трафик на чужди..

публикувано на 13.11.19 в 17:01

Във Враца учредиха нова структура в помощ на образованието за възрастни

Областна координационна група за учене през целия живот учредиха във Враца, съобщават от областната администрация . В състава ѝ влизат представители на Областна администрация, РУО, общини от областта, Дирекция "Бюро по труда" - Враца, ДРСЗ - Монтана, работодателски, синдикални и неправителствени организации, Регионална библиотека, Областен..

публикувано на 13.11.19 в 16:50

70-годишен без сериозни наранявания след тежка катастрофа край Враца

Шофьор, който предизвика зрелищна каскада край Враца, се отърва без сериозни наранявания.  Инцидентът е станал днес преди обяд, близо до популярно крайпътно заведение на пътя за Оряхово.  Възрастният водач, от село Баница, който е на повече от 70 години, по неизвестни все още причини изгубил контрол над колата си, след което автомобилът се..

публикувано на 13.11.19 в 16:19

Пенсионери в Зверино почетоха Деня на добротата

Кулинарна изложба за  днешния Световен ден на добротата откриха в Пенсионерски клуб "Златица" в мездренското село Зверино. Не случайно организаторите на кулинарната изложба избраха точно този ден.  "Да бъдем добри, да се уважаваме, да се събираме, да празнуваме заедно" , сподели в своето слово  председателката на пенсионерския клуб..

публикувано на 13.11.19 в 16:13