Приключи още един етап от подготовката за пътя Видин-Ботевград

Снимка: Областна администрация Видин

Комисията за земеделските земи към Министерство на земеделието е утвърдила трасе за проектиране в земеделски земи за изграждането на новия четирилентов път в област Видин, съобщиха от Областна администрация- Видин. С трасето, през което ще бъде реализиран проект "Модернизация на път I-1 /Е-79/ Видин-Ботевград", се засягат около 493 798 кв. м земеделска земя в землищата на общините Макреш, Грамада и Ружинци, за които няма постъпили възражения. 
Предстои цялата документация за парцеларен план за обекта да се внесе в Националния експертен съвет по устройство на територията и регионална политика за разглеждане и приемане. От Агенция "Пътна инфраструктура" е възложено изработване на проект за изменение на кадастралната карта. Изменението касае засегнатите землища от проекта на ПУП-парцеларен план, уточняват от Областна администрация Видин.
Вижте още

Снимката на 23 октомври 2019 година

По 8 000 лв. за трета поредна година се отпускат от бюджета на община Видин за всяка детска градина, като строително-монтажните работи са изцяло по изискване на директорите.  В рамките на предвидените средства в отделните детски заведения са извършени различни дейности – поставени са окачени тавани с енергоспестяващо осветление, направена е..

публикувано на 23.10.19 в 18:15

Във Видин отличиха млади еколози

За 18-и път се проведе Денят на видинската екология . На екологичния празник, който се отбелязва на 23 октомври, бяха отличени 10 еколози за активна дейност през цялата година. "Включени са и двама директори- Мариета Георгиева и Любка Николаева. Учителите- Ирена Николова и Ваня Минева", каза организаторът Богомил Петров - председател на..

публикувано на 23.10.19 в 16:18
видин гпче езикова гимназия йордан радичков

Видинската езикова гимназия почете своя патрон

Видинската гимназия за преподаване на чужди езици почете 90-годишнината от рождението на своя патрон Йордан Радичков днес с различни мероприятия, сред които и конкурс по литература.  "Всички наши дейности бяха днес. Традиция е литературният конкурс, за рисунка, за есе, разказ и стихотворение. Учениците представят свои торби, а след това връчваме..

публикувано на 23.10.19 в 15:30

127 са избирателните секции за местния вот във Видин

127 ще са избирателните секции в община Видин. Пет от тях ще са подвижни за гласуване на хора с увреждания. Освен на обичайните места, избирателни секции ще има в болницата във Видин, както и в Дома за възрастни хора в село Кутово.   "В навечерието на изборите за кметове и общински съветници сме. Остават броени дни. Общинска избирателна..

публикувано на 23.10.19 в 15:00

Пристигнаха бюлетините за местните избори във Враца

Бюлетините за Местни избори 2019 пристигнаха днес в Областна администрация - Враца.  Бюлетините са транспортирани при засилена полицейска охрана до областния център и са  получени от упълномощени представители на областния управител и на 10-те общински избирателни комисии. Под контрола на общинските избирателни комисии и охрана от органите на..

публикувано на 23.10.19 в 14:22

Математици получиха награди във Видин

Победителите в Димитровденското математическо състезание бяха наградени във Видин със златни медали и грамоти. Около 400 участници- ученици и възрастни от България, Румъния и Сърбия, взеха участие в 16-тото издание на надпреварата. Най-много са участниците от ППМГ "Екзарх Антим I" - 96, каза Камелия Иванова , председател на Съюза на математиците-Видин:..

публикувано на 23.10.19 в 14:05

Още 4 нови автобуса пристигнаха във Враца

Още 4 чисто нови автобуса бяха приети в  депото на "Тролейбусен транспорт" Враца.  Предстои превозните средства да бъдат регистрирани, след което ще обслужват линиите на градския транспорт в кварталите "Бистрец" и "Кулата", както и в населените места на Враца, съобщават от Общината. От днес по линии №3 и №4 се движат и първите 4 автобуса по..

публикувано на 23.10.19 в 14:02