Децата на Враца показват таланта си

Снимка: Община Враца

Възпитаници от всички детски градини от община Враца ще участват в традиционния Общински  празник "Децата на Враца празнуват", който се провежда ежегодно в навечерието на 24 май, съобщават от пресслужбата на Община Враца.

На две открити сцени- на площад "Македония" и в парк "Дъбника", ще се изявят младите таланти от осем детски градини. Те ще представят много песни, танци, стихотворения и артистичност.

С празника "Децата на Враца празнуват" най-малките жители на града ще се включат в отбелязването на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Детският празник ще се проведе на 21 май, от 17.00 часа. 

Вижте още

Видин бе домакин на младежки обмен

Видин бе домакин на младежки обмен на тема "Младите хора и медиите", в рамките на който 42-ма младежи от 6 страни повишиха медийната си грамотност и умения за критично мислене. Домакин бе Сдружение "Видински фонд "Читалища", а гостите  - представители на организации от Турция, Италия, Северна Македония, Гърция и Хърватия. Младите хора изпълняваха..

публикувано на 21.10.19 в 09:19

Без бонуси от местни такси за инвеститор във Враца

Няма да бъдат опростени малко над 31 000 лева от такси, при стартирането на проекта за нов завод за каучукови изделия за автомобилостроенето във Враца. Това стана ясно на последната сесия на общинския съвет, където докладната бе оттеглена. По време на дебатите се разбра, че мнозинството не би одобрило подобно предложение. Общински съветници изразиха..

публикувано на 21.10.19 в 08:15

Младежи от община Ружинци подписаха трудови договори по проект

50 младежи на възраст до 29 години подписаха трудови договори по проект "Нова възможност за младежка дейност", на територията на община Ружинци. Благодарение на участието си в проекта младежите ще имат възможността да придобият професионален опит и практически умения чрез стажуване и обучение по специалността, за период от 6 месеца, с определен от..

публикувано на 20.10.19 в 14:10

Отбелязваме Световния ден за профилактика на йоддефицитните заболявания

Днешният 20 октомври е обявен за Световен ден за профилактика на йоддефицитните заболявания. Те са глобален проблем, който засяга над 1,5 млрд. души по света. България е част от балканския йоддефицитен район, тъй като голяма част от територията й е с намалено количество йод в почвата и водата, каза д-р Мариана Чавдарова , началник отдел "Държавен..

публикувано на 20.10.19 в 13:30

Продължават ремонтите на училища в община Лом

Продължават ремонтните дейности в ОУ "Константин Фотинов" в Лом. В момента се извършва вътрешен ремонт на сградата и се изгражда нов физкултурен салон. На учебното заведение ще бъдат доставени нови чинове, маси, интерактивни дъски и допълнително училищно оборудване за класните стаи. Продължаващият ремонт налага  учениците да продължат, както и..

публикувано на 20.10.19 в 13:00

Стартира ремонт на участък от пътя Мездра- Роман

За огромна радост на жителите на мездренските села Долна Кремена и Горна Кремена стартира работата по 4- километров участък от третокласния път Мездра – Роман в отсечката между Мездра и Горна Кремена.  Това стана ясно при инспекция на част от републиканската пътна мрежа във врачанска област, която направи министърът на регионалното развитие и..

публикувано на 20.10.19 в 10:15

Управителят на медицински център във Враца е с удължен договор

Удължиха с 90 дни договора на настоящия управител на общинския Диагностично- консултативен център №1  д-р Огнян Тошев . На последното си заседание местният парламент във Враца удължи контракта му с до 3 месеца, докато новоизбраните общински съветници свикат конкурс за поста. Според внесеното п редложение, управителят има договорни отношения до 24..

публикувано на 20.10.19 в 09:06