Кметът на Видин забрани къпането в Дунав

Снимка: Радио ВИДИН

Със заповед на кмета Огнян Ценков се забранява ползването на водните площи и плажовете на територията на община Видин за летния сезон на 2019 година. Забраната се отнася за Видин, гр. Дунавци селата  Антимово, Гомотарци, Кошава, Сланотрън, Кутово и всички други водни площи по поречието на река Дунав. Къпането е забранено и във водоеми, находящи се и преминаващи през територията на населените места от общината. 

Псочените водоеми и плажове не отговарят на изискванията на Наредбата за водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи, за осигуряване безопасността на хората и предотвратяване на инциденти. Същите не са обезопасени, съгласно изискванията на чл. 10, ал. 1 и ал. 2 от цитираната Наредба, се посочва в заповедта. 

Кметовете и кметските наместници на населените места се задължават да обявят заповедта на публично място и да поставят обезопасителни знаци.  

Заповедта е сведена до знанието на кметовете и кметските наместници за изпълнение, на детските градини, училищата и Регионално управление на образованието за сведение. Копие е изпратено на директора на Регионална здравна инспекция - Видин, Басейнова дирекция "Дунавски район“, гр. Плевен и на Областния съвет на Български червен кръст – Видин. 


Контрол по изпълнение на заповедта е възложен на секретаря на Община Видин Иванела Андреева. 


Вижте още

Видин ще се запознае с Многоликия Михалаки Георгиев

Изложба, посветена на живота и творчеството на видния видински общественик, дипломат, финансист, писател и агроном Михалаки Георгиев , ще бъде открита в едноименната регионална библиотека в града. Изложбата, озаглавена "Многоликият Михалаки Георгиев" е съвместна на Университетска библиотека „Св. Климент и Охридски” и Института за литература към..

публикувано на 17.10.19 в 12:06

18-годишен врачанин бе заловен с метамфетамини

Тийнейджър от Враца бе заловен с 6 пликчета метамфетамин във Враца, съобщават от ОД на МВР-Враца. Младежът е заловен при специализирана операция на полицията на улица в града.  При последвал обиск на жилище, обитавано от 18-годишния, са намерени още 3 пликчета. Общото задържано количество е 35 грама. Лицето е задържано в РУ- Враца. Образувано е бързо..

публикувано на 17.10.19 в 10:12

Звездите на мюзикъла у нас гостуват на Симфониета- Видин

Концерт- спектакъла "Мюзикъл, мюзикъл" представя тази вечер Симфониета- Видин . Ще участват звездите на Музикалния театър Еделина Кънева и Марчо Апостолов и солистите на Опера Стара Загора Весела Морова и Георги Динев. Диригент ще е Ивайло Кринчев: "Това гостуване е с едни от най-изявените солисти в сферата на мюзикъла..

публикувано на 17.10.19 в 09:30

Две мероприятия за Международния ден за борба с трафика на хора в Белоградчик

Към Община Белоградчик от години успешно работи Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни . Най – активна е работата на Комисията при изпълнение на Общинската програма за превенция на асоциативното поведение и противообществените прояви на децата и младежите до 18 години . С директорите на училищата и..

публикувано на 17.10.19 в 08:28

Над 300 катастрофи във Видинско от началото на годината

35 катастрофи са станали по пътищата на област Видин през месеце септември. 8 души са пострадали, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Петър Коцин . "Само за един месец са установени 2359 нарушения и са съставени 420 акта, 557 фиша и 1373 електронни фиша. През първите 9 месеца са възникнали 322 ПТП-та, с 4 жертви и 72..

публикувано на 17.10.19 в 07:55

Общинският съвет във Враца с последно заседание

27 точки са включени в дневния ред на последното заседание на местния парламент във Враца. Освен промяна в бюджета за тази година с голям интерес се очаква предложението за освобождаване от такси в размер на малко над 30 000 лева в полза на новостроящия се завод на "Теклас-България" ЕАД. Предложението е да се опростят 15 948 лева и 15 728..

публикувано на 17.10.19 в 07:24

В Неговановци почитат хляба днес

В село Неговановци ще отбележат международния ден на хляба. Денят се отбелязва от 2006 г. на 16 октомври по инициатива на Международния съюз на хлебопроизводителите и пекарите в знак на почит към хляба и ролята му за здравословното хранене. Организатор на празника в Неговановци е местното читалище Светлина.  "Самодейците към читалището ще се..

публикувано на 17.10.19 в 07:21