Празнично шествие, откриване на паметник-чешма и концерт за 24 май във Враца

Снимка: Община Враца

С празнично шествие, водено от деца, спечелили награди и медали от национални и международни конкурси ще започне отбелязването на 24 май- Денят на българската просвета и култура и славянската писменост във Враца. В пъстрата колона ще се включат още: мажоретен състав, духовата музика, ученици, педагози, граждани.

И тази година през централната улица в града ще премине 25-метров трибагреник, който ще бъде пренесен от 60 ученици. Цветното дефиле ще тръгне от площад "Македония" в 10:00 ч., ще премине по бул. "Никола Войводов" и ще се насочи към монумента на светите братя Кирил и Методий пред сградата на общинската администрация, където ще бъде дадено началото на тържеството по повод 24 май.

След официалното честване на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост, ще бъде открит паметника-чешма, в памет на бележития врачанин- кинорежисьорът Людмил Кирков. На събитието ще присъства и актьорът Филип Трифонов, изиграл главната роля във филма, сниман във Враца, "Момчето си отива".

От 20:00 ч. пред паметника на Христо Ботев, ще бъдат официално открити "Ботеви дни- 2019". Веднага след това пред сцената пред Община Враца ще започне концертът на "Фондацията".

В 21:30 ч., пред сградата на читалище "Развитие", за трета година ще бъде представено светлинно-звуково шоу, посветено на 24 май- Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Вижте още

Стартира инициативата "Дари надежда за повече детски усмивки" във Видин

Благотворителната инициатива "Дари надежда за повече детски усмивки" стартираха фондация "Искам бебе" и една от най-големите млекопреработвателни компании у нас. Целта е да бъдат събрани средства за млади двойки с репродуктивни проблеми от Видин , обясни координаторът на организацията за Северозападна България Здравка Гергова: "Във всички..

публикувано на 18.06.19 в 15:58

Пръскат извънредно за комари в община Видин

Извънредна обработка срещу комари ще бъде извършена във Видин. Заради по-голямата популация на насекомите през този сезон, следващата аерозолна обработка ще бъде извършена по-рано от предвиденото в графика, съобщават от Общината. При благоприятни метеорологични условия пръскане ще бъде извършено тази вечер в трите парка на град Видин-..

публикувано на 18.06.19 в 15:30

Протест на медицинските сестри във Враца

Медицински сестри блокираха днес след 13 часа движението по възловия за Враца булевард "Втори юни". Протестът им беше насочен към здравния министър Кирил Ананиев и ведомството, от което обещаха увеличение на заплатите. Такова досега няма. От ограничението на движението пострада основно градският транспорт, а тролеите не се движеха до..

публикувано на 18.06.19 в 14:59

Съставиха акт на врачанин заради отсичане на липови клони

Нерегламентирано отсичане на клони от дървета, с цел събиране на липов цвят, е констатирано при съвместната проверка от звено "Инспекторат" и служители на полицията във Враца, съобщават от Общината.   Нарушителят на Наредбата за осигуряване на обществения ред, опазване на околната среда и опазване на имуществото на територията общината  е установен при..

публикувано на 18.06.19 в 14:30

"Капачки за бъдеще" дарява кувьоз на Бяла Слатина

Нов кувьоз от кампанията "Капачки за бъдеще" ще бъде дарен на 23 юни, неделя, на болницата в Бяла Слатина . С него лечебното заведение ще може да осигури по-добри грижи за новородените, обясни Лазар Радков от екипа на кампанията: "Това е кувьоз с базови функции, с който болницата и лекарите да могат да се погрижат за недоносените бебенца и за..

публикувано на 18.06.19 в 14:10

Годишен концерт изнасят танцьорите на читалище "Светъл ден"

Танцовите формации на Читалище "Светъл ден - 2009" град Видин ще представят тази вечер пред видинска публика своя годишен концерт. С концерта се поставя край на учебната година, съобщи за Радио Видин Йоана Ванкова, ръководител на детския танцов състав към читалището: "За трета поредна година ще си направим годишен концерт, на който да покажем и..

публикувано на 18.06.19 в 14:00

Ремонтирана е сградата на направление "Социални услуги и здравни дейности" във Видин

Ремонт е извършен в сградата на направление "Социални услуги и здравни дейности"-Видин. Управителят на социалния център Силвия Венчева показа на гостите, сред които бяха кметът на Видин Огнян Ценков и заместник-кмета Венци Пасков какви ремонтни дейности са осъществени, за да могат служителите да работят в по-комфортна среда, а посетителите да се..

публикувано на 18.06.19 в 13:38