Да помогнем на Любомир да се изправи на крака

Това е историята на 42- годишния Любомир Генчов от Видин. Любомир е диабетик, през 2017 година претърпява катастрофа, след която губи възможност да живее пълноценно. Получава сериозна травма на гръбначния стълб и неблагонадеждни прогнози.

"Понеже съм диабетик, ми падна захарта и задрямах. Последствията от катастрофата са счупен крак, засегнат гръбнак, имах и счупени ребра, целият бях потрошен. Докторите ме бяха отписали, не ми позволяваха да искам да живея. В "Пирогов" ми извършиха операцията на гръбнака и на крака. Операцията, за която са ми необходими средства, ще се проведе в Сърбия. Три са операциите, трябва да ги направя през месец време, всяка от тях струва по 15 000 Евро.  До момента имаме събрани 8 000 Евро. Свързах се с фондация "Докосни щастието", тя ми направи страница и така се събират парите. Pay pal, банкова сметка. В момента съм в София, заради близостта ми с лекарите и фондацията. Рехабилитациите ги правим вкъщи, нямаме възможност за рехабилитатор. Катастрофата се случи през 2017 година, август месец, оттогава имам напредък, но без операцията няма как. Надявам се, че все още има добри хора, които ще ми помогнат да се изправя на крака, за да си гледам семейството, по-хубаво от това няма",
сподели Любомир.

Младият мъж не се отдава на отчаянието. Твърди, че родителят е най-добрия пример за децата си и е длъжен да им покаже, че каквото и да се случи, трябва да се борят с всички сили с всяко препятствие и да не се предават, докато не достигнат своята крайна цел. Съпругата на Любомир - Силвия Генчова, силно вярва, че Любо ще проходи:

"Любо е баща на 2 деца, за съжаление, те са тези, които се грижат за него, а не той за тях. Много е важно как реагираме на ситуациите и нещата, които ни се случват в нашия живот. Любомир отказва да остане в това състояние. Той ще се бори със зъби и нокти за това да си върне живота отново. Защото това не е само неговият  живот, това е животът и на семейството ни. За децата ни беше много тежко...Но всички продължаваме да се борим." 

За да помогне на Любо, Фондация "Докосни щастието" се обръща към известния актьор Христо Мутафчиев. Това разказа създателят на организацията и почетен консул на България в Република Конго Теодора Игнатова.

"Целта на фондацията е през всички канали, които ние имаме като съвети, консултации, известни личности. Да направим тези призиви, за да може той да събере необходимата сума за лечението си. В случая "използвахме" известния актьор  Христо Мутафчиев, който сам е преживявал не леки неща, свързани със здравето му. Той беше един от хората, които се отзоваха. Появи се, прегърна и говори за Любо. Винаги казвам, че помощта не е само чрез финансови средства, затова благодаря и на Вас, че популяризирате съдбата на един човек."

Сумата от 45 000 евро, която е необходима на Любомир, за да стъпи на крака отново, е непосилна за семейството му. За тези, който имат възможност да помогнат, е разкрита дарителска сметка:

Титуляр: Любомир Генчов
IBAN: BG64RZBB91551009094867
SWIFT: RZBBBGSF
Банка: Райфайзен БанкВижте още

Медици от болница "Света Петка": Новата методика за заплати в здравеопазването е неприложима за Видин

Министерството на здравеопазването представя по региони проект за нова методика за заплащане на лекари и медицински персонал. Предлага се възнагражденията на медицинските специалисти да са в съотношение 1,7 към тези на санитарите, а на лекарите 2,2 към заплатите им. Разпределението е справедливо, но не е приложимо, коментираха във..

публикувано на 25.06.19 в 17:48
бразилска музика

В "Музикална зона" слушаме леката и слънчева като лято бразилска музика

"Самба", "карнавал", "Копа кабана", "Рио де Жанейро", "кафе", "капоейра", "боса нова", "футбол"… Това изниква в съзнанието ни, щом се сетим за Бразилия! Представяме си пищни карнавални шествия с хиляди зрители, екзотични фиести, плажове и палми, знойни мулатки, романтика, музика и танци… Тази екзотика е в кръвта на бразилците и с нея те радват и..

публикувано на 24.06.19 в 09:45

Във всички времена възсияват светии в Църквата Христова

В първата неделя след Петдесетница, която отбелязваме днес, Църквата почита и възхвалява всички свои светии. "Да изповядваме винаги Христа и вярата си в Него!" (Мат. 10:33; 37-38; 19:27-30) "В историята на Църквата Христова е имало времена  на мир, когато всеки свободно и спокойно може да изповядва..

публикувано на 23.06.19 в 08:00

Обсъждат "Доктрината Тръмп" във Враца

Избирането на милиардера Доналд Тръмп за президент на Съединените американски щати се прие като изненада у нас. Неговата личност продължава да се асоциира в Европа предимно с бизнес начинанията и шоу изявите му, а не толкова с неговите политически възгледи и ходове на световната сцена. Какво обаче наистина се случва в Америка? Защо изборът на Тръмп..

публикувано на 20.06.19 в 09:12

В "Музикална зона" на 20 юни 2019 слушаме Жоао Жилберто – 2 част

Уникалният камерен маниер на изпълнение на Жоао Жилберто създава усещане за интимност и спокойствие. Музиката му говори на всеки лично. Погледът е обърнат навътре, но простичкият начин на представяне е достъпен за всеки отвън. Универсален артист със специфичен глас и техника за свирене на китара. Слушаме песни от албумите Getz /..

публикувано на 20.06.19 в 09:00
чешма

Трябва ли да има водни помощи за социално слабите?

Въпросът отново е на дневен ред, след като на национална дискусия за развитието на ВиК сектора от  КНСБ призоваха да бъдат заделени средства за водни помощи. Лидерът на синдиката Пламен Димитров цитира данни на Световната здравна организация, според които за основните си нужди човек потребява от 1,5 до 3 кубически метра вода на месец: "В..

публикувано на 19.06.19 в 18:54

Летни вечери на оперното и балетното изкуство ще се проведат във Видин

За втора поредна година във Видин ще се проведе Фестивалът "Летни вечери на оперното и балетното изкуство "Баба Вида" , организиран от Община Видин и Държавна опера град Стара Загора. Събитието ще се състои на специална сцена, която ще бъде изградена пред крепостта "Баба Вида". Над 15 тона са техниката и реквизитът. За публиката ще има трибуна с 800..

публикувано на 19.06.19 в 17:32