Шофьори от Селановци с нарушения зад волана

Снимка: Архив

Три жени бяха хванати в нарушения през почивните дни в оряховското село Селановци, съобщиха от полицията във Враца.

Срещу Г.М. е образувано бързо производство, след като автопатрул я спипал да кара пияна. Шофьорката била спряна за проверка малко преди 4 часа сутринта в неделя от униформени служители, които констатирали след тест с дрегер, че е употребила алкохол. Пробата на шофьора на „Фолксваген“-а отчела над 1.2 промила. Съставен й е акт и издаден талон за лабораторен анализ. Нарушителката е дала кръв във филиала за спешна помощ в Оряхово, допълват от полицията.

Няколко часа по-рано – към 19.30 часа ченгетата спипаха още една къркана водачка. Униформените се намесили след катастрофа, причинена от водачката на лек автомобил „Нисан Алмера“ – М.Т. от Селановци.  Оказало се, че 27-годишната дама не само седнала зад волана, без да има книжка, но и се почерпила преди това, установили униформените. Пробата й с дрегер отчела над 1.2 промила. Издаден й е талон за кръвен анализ. На нарушителката е съставен акт, а срещу нея е образувано бързо производство.

С 2 акта се сдоби 45-годишната Н.К. от оряховското село Селановци, която без да има книжка подкарала „Опел“ с прекратена регистрация.


Вижте още

Гирлянда от цветя за Апостола във Враца

Деца от Враца изплетоха гирлянда от цветя, която ще бъде поднесена на паметника на Васил Левски в града по време на честването на 182-та годишнина от рождението му. Много врачани се включиха в инициативата "Моето цвете за Левски". Събраните цветя са вплетени в гирлянда, която ще бъде положена около паметника му. Тя е изплетена от учениците от..

публикувано на 18.07.19 в 07:49

Снимката на 17 юли 2019 година

Авиационното пръскане срещу комари по поречието на Дунав на територията на област Видин се извърши днес.  Третирани се площите в 2-километрова зона от реката. Късно снощи бе направена и поредната имагицидна обработка срещу комари в град Видин, като бяха обхванати всички паркове, междублокови пространства, улици. Тази вечер обработки ще има в три..

публикувано на 17.07.19 в 18:05

Общинските съветници в Ружинци утвърдиха маломерни паралелки в селата

Приема на ученици от 7 до 12 клас и утвърждаването на маломерни паралелки обсъждаха общинските съветници в Ружинци на заседание във вторник. Решенията са преди началото на учебната година, за да се създадат нормални условия на училищата да работят, каза кметът Александър Александров: "Заседанието беше само с две точки от дневния..

публикувано на 17.07.19 в 17:30

Видинската болница може да получи над 1 милион лева от РЗОК

Видинската областна болница има възможност да заработи над 1 милион лева през месец юли , съобщи директорът на РЗОК- Видин д-р Владимир Вълчев: "Договорени са 949 331 лева за клинични пътеки и амбулаторни процедури и над 90 хиляди лева за хемодиализа, раждания и интензивни грижи. Общата сума е 1 милион и 40 хиляди лева, които, разбира се, ще получат,..

публикувано на 17.07.19 в 17:24

Летни ремонти в Ново село

В Ново село започна изкърпването на улица "Добруджа". Това е една от основните улици в селото, защото по нея се извършва църковното шествие на втория ден от Великден до оброчните великденски  кръстове, наречено от населението "По кръсти". С решение на Министерски съвет в края на миналата година за община Ново село бяха отпуснати 1 милион 377 хиляди..

публикувано на 17.07.19 в 17:15

Общината осигури ново оборудване за болницата в Монтана

Операционна маса от ново поколение, болнични легла, пациентски монитори и видеоларингоскоп са част от оборудването, закупено за многопрофилната болница по активно лечение в Монтана със средства от общинския бюджет. Кметът Златко Живков, председателят на общинския съвет Иво Иванов и общински съветници днес разгледаха новите уреди в присъствието на..

публикувано на 17.07.19 в 14:54

Община Видин изненада участниците в The Bridge

Община Видин зарадва младежите от The Bridge Fest със 70 кг нектарини. Още един повод за доброто настроение днес бе отбелязването на 35-тия рожден ден на Михаил Стефанов, директор на фестивала. Десетото издание тече с пълна сила. Провеждат се всекидневни занимания в творческите работилници и тематични вечери. На 20 юли, от 20.00 часа, в бившето военно..

публикувано на 17.07.19 в 14:41