Почитаме Свети Дух

Снимка: БТА

За православните християни днес е празникът на Светия Дух. Винаги се отбелязва след Петдесетница, когато църквата празнува слизането на Светия Дух над апостолите  и даруването им с Божествената му благодат. 

"Празнуваме едно от лицата на Света Троица- Дух Светий, равнозначно на Отца и Сина. Цялата богослужба е в прослава на Дух Светий, този Дух Светий, който приемаме при Тайнството Миропомазание и който ние със своя живот и дела трябва да се стремим да запазим в себе си - да бъдем едни истински жилища на Пресветия Дух"-  каза врачанският митрополит Григорий. 

На големия християнски празник Свети Дух се отбелязва и Денят на Монтана. Празничният ден започва с Утринно богослужение. Днес ще бъде осветен новопостроенията храм "Свети Дух". В 10,30 ч. ще тръгне шествие до площад "Жеравица", където ще бъде извършен тържествен водосвет. В 11,45 ч. е Тържествената сесия на Общински съвет – Монтана в залата на Младежкия дом, на която ще бъдат обявени новите почетни граждани на Монтана. 
Вижте още

Финансовата стабилност на Общината е най-големият ни успех, посочи кметът на Видин

"Заставам пред вас с открито лице и чувство за изпълнен дълг. Поемам своята отговорност за всички свои решения и действия. Удовлетворен съм, че през четиригодишния мандат, заедно с ръководния си екип, с колегите от Общинската администрация, с подкрепата на държавната власт, на Общинския съвет, на бизнеса, неправителствените организации и..

публикувано на 19.09.19 в 12:25

Хотелите се регистрират в единна система

До 30 септември всички хотелиери трябва да се регистрират в Единната система за туристическа информация (EСТИ), напомнят от Община Белоградчик, за чието ръководство туризмът е приоритет.    Според изискванията, от 1 октомври 2019 г. всички хотелиери, включително физическите лица, които предоставят настаняване в стаи за гости, къщи за гости,..

публикувано на 19.09.19 в 08:30

Преобразяват центъра на Козлодуй

В Козлодуй стартираха два големия инфраструктурни проекта- реконструкция на улица "Дондуков" и дългоочакваният ремонт и изграждане на улична мрежа в жилищен комплекс- 3- юг. За инвестициите съобщи кметът Маринела Николова: "Цялостната рехабилитация на част от улиците в ж-к- 3 юг се финансира с целеви средства от правителството в размер..

публикувано на 19.09.19 в 08:30

Ремонти затварят временно улици във Враца

Ремонтни дейности затварят временно улици във Враца, създава се временна организация на движението.  Поради извършване на строително-ремонтни дейности на частен обект, на 19 септември, от 08:00 ч. до 17:00 ч., ще бъде ограничено движението по ул. "Петропавловска", в участъка от кръстовището с бул. "Христо Ботев" до кръстовището с ул...

публикувано на 19.09.19 в 07:05

Снимката на 18 септември 2019

Тържествено и с празничен звън във Враца беше посрещнат Българският патриарх Неофит, който оглави празничните богослужения в чест на небесния покровител на града - Св. Софроний Врачански. Съвместната работа на институциите в подкрепа на деца и младежи в конфликт с морала и закона обсъдиха на форум във Видин. Договор за въвеждане на онлайн..

публикувано на 18.09.19 в 18:18

Първи общински интерактивни игри се провеждат във Видин

Започнаха Първите общински интерактивни игри във Видин . Мотото на събитието е "Повярвай, ти можеш!Влез в играта!". Провежда се под патронажа на кмета на общината Огнян Ценков, а организатори са Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и Общинския съвет по наркотичните вещества, със..

публикувано на 18.09.19 в 17:00

Монтана въвежда онлайн управление на отпадъците

Договор за въвеждане на онлайн система за умно управление на отпадъците подписаха кметът на Монтана Златко Живков и старшият директор "Корпоративни продажби" на А1 Иван Иванов. "Надявам се тази система да оптимизира услугата за сметосъбиране максимално. Върху 747 контейнера в различните зони на Монтана са поставени датчици. Чрез тях..

публикувано на 18.09.19 в 15:30