Внесен е проектът за участъка Видин-Ружинци за разглеждане и одобрение

Снимка: АПИ

Средата на месец юли е индикативния срок за обявяване процедурата за избор на изпълнител за участъка Видин-Ружинци. Това стана ясно на провелото се днес заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район, председателстван от Албена Георгиева – областен управител на област Видин.


Обектът Видин-Ботевград е национален обект и е изключителен държавен приоритет. Подготовката на целия проект е част от Оперативна програма и върви изключително ритмично и по предварително уточнения график. Това каза представителят на Агенция "Пътна инфраструктура" Диана Манева, която участва на заседанието.

 

"Искам да благодаря изключително много на областния управител Албена Георгиева, с чието съдействие и координация с петте общини, които се засягат от този обект, ние успяваме да се справим, въпреки, че обекта е изключително тежък", подчерта Манева. Тя допълни още, че това е най-дългият обект в инвестиционната програма на Агенция "Пътна инфраструктура" – почти 60 км., на територията на 5 общини – Видин, Грамада, Макреш, Димово и Ружинци. Представителят на Агенция "Пътна инфраструктура" отбеляза, че днес проекта на подробен устройствен план на обекта е внесен със заявление в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.


"Експертният съвет ще бъде насрочен в едноседмичен срок и ще се проведе заседание, на което ще бъдат поканени да присъстват областният управител Албена Георгиева и кметовете на петте общини от област Видин, засегнати от обекта", каза още Диана Манева. Тя допълни, че след това ще се очаква постановяване на заповед на министъра за одобряване на проекта. След одобряване на проекта предстои възлагане на оценка за определяне на равностойно парично обезщетение, по реда на закона за държавната собственост, за принудително отчуждаване на засегнатите от проекта имоти и постановяване на отчуждителен акт, който ще бъде решение на Министерски съвет.


"Засягат се много имоти, с много собственици, индикативният срок, в който бихме могли да очакваме постановяване на решение на Министерски съвет е края на август или началото на септември. Към момента Агенция "Пътна инфраструктура" е изготвила цялата тръжна документация, която миналата седмица е представена в МРРБ за преглед и одобрение и в момента, в който бъде приета от нашия първостепенен разпоредител, ще бъде обявена процедурата за избор на строител и строителен надзор", уточни Диана Манева и отбеляза, че индикативният срок за започване на процедурата е средата на месец юли. 


Вижте още

Снимката на 21 октомври 2019 година

Стартира поетапното строителство на 13,4 км от пътя  Мездра - Ботевград. Днес изпълнителят започна подготвителните дейности за обезопасяването на обекта.  Всички дейности, които ще се извършват през следващите дни са в страни от настоящото пътно платно и няма по никакъв начин да възпрепятстват трафика. Провериха строежа край Кнежа на..

публикувано на 21.10.19 в 18:00

Започва строителството на пътя Мездра-Ботевград

Стартира поетапното строителство на 13,4 км от пътя  Мездра - Ботевград. Днес изпълнителят започна подготвителните дейности за обезопасяването на обекта. Всички дейности, които ще се извършват през следващите дни, са встрани от настоящото пътно платно и няма по никакъв начин да възпрепятстват трафика, информират от АПИ.    Изграждането на..

публикувано на 21.10.19 в 17:50
ОУ

Учениците от село Раковица събират разделно отпадъци

Ученици от Основно училище "Христо Ботев" в село Раковица, общ. Макреш, са започнали да събират разделно отпадъци. Идеята е  на преподавателя по история и английски език Малин Маринов. Идеята е да ги уча на екология, а  със събраните пари да купим нещо полезно, каза за Радио ВИДИН преподавателят:  "Моята идея се зароди, защото видях из цялото..

публикувано на 21.10.19 в 17:25

Провериха строежа край Кнежа на газопровода Балкански поток

Проверка на строителните дейности по разширяване на газопреносната инфраструктура на "Булгартрансгаз"  ЕАД в района на гр. Кнежа извършиха министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.   Трасето на преносния газопровод Балкански поток от границата с Турция до Сърбия ще премине..

публикувано на 21.10.19 в 15:50

26 милиона за нов екологичен транспорт във Враца

Община Враца получи 26 млн.лв., с които ще бъдат закупени 9 чисто нови тролейбуса и 13 чисто нови електробуса. Договорът за безвъзмездната финансова помощ бе подписан от Мария Попова - изпълняваща функциите на кмет и от министъра на околната среда и водите Нено Димов. На подписването присъства и управителят на "Тролейбусен транспорт" Виктория..

публикувано на 21.10.19 в 15:41

В Берковица честват 90-годишнината от рождението на Йордан Радичков

На 22 октомври, от 17:30 часа, в Къща-музей "Иван Вазов" ще бъде представена книгата "През февруари при бащата на "Януари". Гостува авторът- журналистът и краевед от Лом Юлий Йорданов. Ще бъде подредена изложба от карикатури по произведения на Йордан Радичков и неговите герои в Къща-музей "Иван Вазов". На 23 октомври, от 17:30 часа, ще бъде открита..

публикувано на 21.10.19 в 14:18

Заловиха пиян шофьор, без книжка и с нередовен автомобил

За срок от 24 часа са задържани двама мъже от Видинско, съобщават от ОД на МВР-Видин.   При проверка в село Ружинци, полицейски служители спрели автомобил без поставени регистрационни табели . При тестване с дрегер на 22-годишния водач от с. Черно поле, пробата отчела 1,73 промила алкохол. Водачът бил задържан в полицейския арест за срок до 24..

публикувано на 21.10.19 в 13:36