Внесен е проектът за участъка Видин-Ружинци за разглеждане и одобрение

Снимка: АПИ

Средата на месец юли е индикативния срок за обявяване процедурата за избор на изпълнител за участъка Видин-Ружинци. Това стана ясно на провелото се днес заседание на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район, председателстван от Албена Георгиева – областен управител на област Видин.


Обектът Видин-Ботевград е национален обект и е изключителен държавен приоритет. Подготовката на целия проект е част от Оперативна програма и върви изключително ритмично и по предварително уточнения график. Това каза представителят на Агенция "Пътна инфраструктура" Диана Манева, която участва на заседанието.

 

"Искам да благодаря изключително много на областния управител Албена Георгиева, с чието съдействие и координация с петте общини, които се засягат от този обект, ние успяваме да се справим, въпреки, че обекта е изключително тежък", подчерта Манева. Тя допълни още, че това е най-дългият обект в инвестиционната програма на Агенция "Пътна инфраструктура" – почти 60 км., на територията на 5 общини – Видин, Грамада, Макреш, Димово и Ружинци. Представителят на Агенция "Пътна инфраструктура" отбеляза, че днес проекта на подробен устройствен план на обекта е внесен със заявление в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.


"Експертният съвет ще бъде насрочен в едноседмичен срок и ще се проведе заседание, на което ще бъдат поканени да присъстват областният управител Албена Георгиева и кметовете на петте общини от област Видин, засегнати от обекта", каза още Диана Манева. Тя допълни, че след това ще се очаква постановяване на заповед на министъра за одобряване на проекта. След одобряване на проекта предстои възлагане на оценка за определяне на равностойно парично обезщетение, по реда на закона за държавната собственост, за принудително отчуждаване на засегнатите от проекта имоти и постановяване на отчуждителен акт, който ще бъде решение на Министерски съвет.


"Засягат се много имоти, с много собственици, индикативният срок, в който бихме могли да очакваме постановяване на решение на Министерски съвет е края на август или началото на септември. Към момента Агенция "Пътна инфраструктура" е изготвила цялата тръжна документация, която миналата седмица е представена в МРРБ за преглед и одобрение и в момента, в който бъде приета от нашия първостепенен разпоредител, ще бъде обявена процедурата за избор на строител и строителен надзор", уточни Диана Манева и отбеляза, че индикативният срок за започване на процедурата е средата на месец юли. 


Вижте още

Снимката на 16 юли 2019 година

Започна евтаназиране на прасета в 3-километровата зона около Мизия , където в понеделник беше потвърдено наличието на огнище на Африканска чума по свинете. Динамична е обстановката, по отношение на африканската чума по свинете. Днес във Видин бе свикано заседание на областната епизоотична комисия. Големият проблем са прасетата в заден двор, каза д-р..

публикувано на 16.07.19 в 18:10

Заради огнища на африканска чума по свинете в страната епизоотичната комисия във Видин ще заседава всяка седмица

Епизоотичната комисия във Видин заседава в разширен състав, заради нови огнища в страната на африканска чума по свинете. Мерки за недопускане на заболяването са въведени в региона със заповед на областния управител Албена Георгиева още на 4 юли, когато беше установен случай на заболяването в плевенско, а вчера Агенцията по безопасност на..

публикувано на 16.07.19 в 17:30

Нормално протича товаренето на серовъглерода във Враца

Властите си вършат работата и всеки е наясно какво е необходимо да прави, за да не се предизвиква нова истерия с транспортирането на серовъглерода – това стана ясно от изявление на комисар Николай Димитров. Шефът на пожарната във Враца коментира операцията с товаренето на 110 тона от химическото вещество, което започна в понеделник...

публикувано на 16.07.19 в 17:05

Заседание на пенсионерски клуб "Мадона"- Белоградчик

Пенсионерски клуб "Мадона" проведе разширено заседание, на което беше направен отчет на дейността през първата половина на годината. ”Чествахме първи март. В това число проведохме и Ден на самодееца. Направихме посещение и на Дома за хора с деменция в село Дъбравка, където също подарихме мартеници.” – докладва председателят Симеон..

публикувано на 16.07.19 в 16:33

Освежават библиотеката в Монтана

Козметичен ремонт извършват в библиотеката в Монтана. Пребоядисва се фоайето на първия етаж и стените на стълбището към втория етаж. Дейностите ще продължат десетина дни, съобщи за Радио ВИДИН Анелия Иванова-Тодорова, директор на институцията: "Искам да се извиня на всички жители и читатели на Монтана, че ще създадем неудобство в библиотеката...

публикувано на 16.07.19 в 15:30

Болницата в Бяла Слатина ще кандидатсва за нов асансьор

От нов асансьор има нужда Многопрофилната болница за активно лечение град Бяла Слатина. В лечебното заведение съществува асансьор, който е на повече 50 години и е достатъчно стар, каза за Радио ВИДИН Николай Димов управител на болницата: " Има нужда от модерни съоръжения работещи, които да създават удобство на лекуващите се хора, персонала и най-вече..

публикувано на 16.07.19 в 15:00

Започва авиационно пръскане срещу комари и на територията на Община Видин

От Министерството на земеделието, храните и горите и Българската агенция по безопасност на храните информират, че на 17 юли 2019 г. ще се извършат инсектицидни обработки срещу комари на площи по поречието на река Дунав чрез авиационно третиране. Ще бъде обхваната ивица до 2 км. западно от сръбската граница до село Сомовит. Площите ще се..

публикувано на 16.07.19 в 14:42