Тринадесет зрелостници от Видин с грамоти за отличен успех на матурите

Снимка: Община Видин

Грамоти за отлично представяне на държавните зрелостни изпити за учебната 2018/2019 година получиха младите хора от Видин. Отличията им бяха връчени от кмета на община Видин Огнян Ценков и началника на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова. 


Огнян Ценков поздрави зрелостниците за усилията, труда и постоянството, които са положили през всичките години на обучението си:


"Основата, върху която ще надграждате, е изключително важна, защото истинските предизвикателства в живота тепърва предстоят. Бъдете смели и имайте куража да преследвате мечтите си!" – каза кметът и изрази надежда, че след  завършване на висшето си образование, ще успеят да се реализират по най-добрия начин, а някои от тях ще се завърнат в родния Видин, за да работят за процъфтяването му. Кметът се обърна с благодарност и към техните учители, които със своите знания, опит, мъдрост и всеотдайност са ги подкрепяли по пътя към успеха.


Веселка Асенова също приветства отличниците: "Ще кажа всичко в три думи – вълнувам се, гордея се и благодаря! Вълнувам се, че съм сред вас, които сте бъдещето на нашата страна, гордея се, че всички вие сте от нашия прекрасен град и благодаря на вашите преподаватели, които са неизменна част от успехите ви".


Освен грамоти, зрелостниците получиха и книги с послание – мисъл на Алберт Айнщайн: "Стремете се да бъдете не просто успешен човек, а ценен".


Девет са отличниците от ППМГ "Екзарх Антим I", трима от които са с максимален брой точки (100) от зрелостните изпити – Надежда Францева, Петър Тодоров и Деян Емилов; двама са от СУ "Цар Симеон Велики"; един - от ГПЧЕ "Йордан Радичков" и един - от ПГ “Проф. д-р Асен Златаров“.


Грамоти получиха и четирима преподаватели за оказана цялостна подкрепа в образователно-възпитателния процес на учениците от 12-ти клас – Елка Владимирова от ГПЧЕ "Йордан Радичков", Наташа Ванкова от СУ "Цар Симеон Велики", Боряна Борисова от ПГ "Проф.  д-р Асен Златаров" и Емил Стоянов от ППМГ "Екзарх Антим I".


Вижте още

Снимката на 21 октомври 2019 година

Стартира поетапното строителство на 13,4 км от пътя  Мездра - Ботевград. Днес изпълнителят започна подготвителните дейности за обезопасяването на обекта.  Всички дейности, които ще се извършват през следващите дни са в страни от настоящото пътно платно и няма по никакъв начин да възпрепятстват трафика. Провериха строежа край Кнежа на..

публикувано на 21.10.19 в 18:00

Започва строителството на пътя Мездра-Ботевград

Стартира поетапното строителство на 13,4 км от пътя  Мездра - Ботевград. Днес изпълнителят започна подготвителните дейности за обезопасяването на обекта. Всички дейности, които ще се извършват през следващите дни, са встрани от настоящото пътно платно и няма по никакъв начин да възпрепятстват трафика, информират от АПИ.    Изграждането на..

публикувано на 21.10.19 в 17:50
ОУ

Учениците от село Раковица събират разделно отпадъци

Ученици от Основно училище "Христо Ботев" в село Раковица, общ. Макреш, са започнали да събират разделно отпадъци. Идеята е  на преподавателя по история и английски език Малин Маринов. Идеята е да ги уча на екология, а  със събраните пари да купим нещо полезно, каза за Радио ВИДИН преподавателят:  "Моята идея се зароди, защото видях из цялото..

публикувано на 21.10.19 в 17:25

Провериха строежа край Кнежа на газопровода Балкански поток

Проверка на строителните дейности по разширяване на газопреносната инфраструктура на "Булгартрансгаз"  ЕАД в района на гр. Кнежа извършиха министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.   Трасето на преносния газопровод Балкански поток от границата с Турция до Сърбия ще премине..

публикувано на 21.10.19 в 15:50

26 милиона за нов екологичен транспорт във Враца

Община Враца получи 26 млн.лв., с които ще бъдат закупени 9 чисто нови тролейбуса и 13 чисто нови електробуса. Договорът за безвъзмездната финансова помощ бе подписан от Мария Попова - изпълняваща функциите на кмет и от министъра на околната среда и водите Нено Димов. На подписването присъства и управителят на "Тролейбусен транспорт" Виктория..

публикувано на 21.10.19 в 15:41

В Берковица честват 90-годишнината от рождението на Йордан Радичков

На 22 октомври, от 17:30 часа, в Къща-музей "Иван Вазов" ще бъде представена книгата "През февруари при бащата на "Януари". Гостува авторът- журналистът и краевед от Лом Юлий Йорданов. Ще бъде подредена изложба от карикатури по произведения на Йордан Радичков и неговите герои в Къща-музей "Иван Вазов". На 23 октомври, от 17:30 часа, ще бъде открита..

публикувано на 21.10.19 в 14:18

Заловиха пиян шофьор, без книжка и с нередовен автомобил

За срок от 24 часа са задържани двама мъже от Видинско, съобщават от ОД на МВР-Видин.   При проверка в село Ружинци, полицейски служители спрели автомобил без поставени регистрационни табели . При тестване с дрегер на 22-годишния водач от с. Черно поле, пробата отчела 1,73 промила алкохол. Водачът бил задържан в полицейския арест за срок до 24..

публикувано на 21.10.19 в 13:36