Тринадесет зрелостници от Видин с грамоти за отличен успех на матурите

Снимка: Община Видин

Грамоти за отлично представяне на държавните зрелостни изпити за учебната 2018/2019 година получиха младите хора от Видин. Отличията им бяха връчени от кмета на община Видин Огнян Ценков и началника на Регионалното управление на образованието Веселка Асенова. 


Огнян Ценков поздрави зрелостниците за усилията, труда и постоянството, които са положили през всичките години на обучението си:


"Основата, върху която ще надграждате, е изключително важна, защото истинските предизвикателства в живота тепърва предстоят. Бъдете смели и имайте куража да преследвате мечтите си!" – каза кметът и изрази надежда, че след  завършване на висшето си образование, ще успеят да се реализират по най-добрия начин, а някои от тях ще се завърнат в родния Видин, за да работят за процъфтяването му. Кметът се обърна с благодарност и към техните учители, които със своите знания, опит, мъдрост и всеотдайност са ги подкрепяли по пътя към успеха.


Веселка Асенова също приветства отличниците: "Ще кажа всичко в три думи – вълнувам се, гордея се и благодаря! Вълнувам се, че съм сред вас, които сте бъдещето на нашата страна, гордея се, че всички вие сте от нашия прекрасен град и благодаря на вашите преподаватели, които са неизменна част от успехите ви".


Освен грамоти, зрелостниците получиха и книги с послание – мисъл на Алберт Айнщайн: "Стремете се да бъдете не просто успешен човек, а ценен".


Девет са отличниците от ППМГ "Екзарх Антим I", трима от които са с максимален брой точки (100) от зрелостните изпити – Надежда Францева, Петър Тодоров и Деян Емилов; двама са от СУ "Цар Симеон Велики"; един - от ГПЧЕ "Йордан Радичков" и един - от ПГ “Проф. д-р Асен Златаров“.


Грамоти получиха и четирима преподаватели за оказана цялостна подкрепа в образователно-възпитателния процес на учениците от 12-ти клас – Елка Владимирова от ГПЧЕ "Йордан Радичков", Наташа Ванкова от СУ "Цар Симеон Велики", Боряна Борисова от ПГ "Проф.  д-р Асен Златаров" и Емил Стоянов от ППМГ "Екзарх Антим I".


Вижте още

Снимката на 16 юли 2019 година

Започна евтаназиране на прасета в 3-километровата зона около Мизия , където в понеделник беше потвърдено наличието на огнище на Африканска чума по свинете. Динамична е обстановката, по отношение на африканската чума по свинете. Днес във Видин бе свикано заседание на областната епизоотична комисия. Големият проблем са прасетата в заден двор, каза д-р..

публикувано на 16.07.19 в 18:10

Заради огнища на африканска чума по свинете в страната епизоотичната комисия във Видин ще заседава всяка седмица

Епизоотичната комисия във Видин заседава в разширен състав, заради нови огнища в страната на африканска чума по свинете. Мерки за недопускане на заболяването са въведени в региона със заповед на областния управител Албена Георгиева още на 4 юли, когато беше установен случай на заболяването в плевенско, а вчера Агенцията по безопасност на..

публикувано на 16.07.19 в 17:30

Нормално протича товаренето на серовъглерода във Враца

Властите си вършат работата и всеки е наясно какво е необходимо да прави, за да не се предизвиква нова истерия с транспортирането на серовъглерода – това стана ясно от изявление на комисар Николай Димитров. Шефът на пожарната във Враца коментира операцията с товаренето на 110 тона от химическото вещество, което започна в понеделник...

публикувано на 16.07.19 в 17:05

Заседание на пенсионерски клуб "Мадона"- Белоградчик

Пенсионерски клуб "Мадона" проведе разширено заседание, на което беше направен отчет на дейността през първата половина на годината. ”Чествахме първи март. В това число проведохме и Ден на самодееца. Направихме посещение и на Дома за хора с деменция в село Дъбравка, където също подарихме мартеници.” – докладва председателят Симеон..

публикувано на 16.07.19 в 16:33

Освежават библиотеката в Монтана

Козметичен ремонт извършват в библиотеката в Монтана. Пребоядисва се фоайето на първия етаж и стените на стълбището към втория етаж. Дейностите ще продължат десетина дни, съобщи за Радио ВИДИН Анелия Иванова-Тодорова, директор на институцията: "Искам да се извиня на всички жители и читатели на Монтана, че ще създадем неудобство в библиотеката...

публикувано на 16.07.19 в 15:30

Болницата в Бяла Слатина ще кандидатсва за нов асансьор

От нов асансьор има нужда Многопрофилната болница за активно лечение град Бяла Слатина. В лечебното заведение съществува асансьор, който е на повече 50 години и е достатъчно стар, каза за Радио ВИДИН Николай Димов управител на болницата: " Има нужда от модерни съоръжения работещи, които да създават удобство на лекуващите се хора, персонала и най-вече..

публикувано на 16.07.19 в 15:00

Започва авиационно пръскане срещу комари и на територията на Община Видин

От Министерството на земеделието, храните и горите и Българската агенция по безопасност на храните информират, че на 17 юли 2019 г. ще се извършат инсектицидни обработки срещу комари на площи по поречието на река Дунав чрез авиационно третиране. Ще бъде обхваната ивица до 2 км. западно от сръбската граница до село Сомовит. Площите ще се..

публикувано на 16.07.19 в 14:42