Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видинската медалистка от Минск: "Чувството е невероятно!"

Снимка: БГНЕС

Състезателката на видинския клуб "Борба, самбо, джудо" Цветелина Цветанова се завърна от Европейските игри в Минск. В столицата на Беларус видинчанката спечели бронзов медал в категория до 48 килограма на състезанието по самбо. Това беше и първото отличие за България от игрите.

"Чувството е невероятно, не мога да го опиша с думи. Мисля, че медалът ми бе на кадем, защото в първия ден нямаше никакви резултати, но във втория спечелихме първи медал. За първи път участвам на Европейски игри, преди четири години не участвах, защото нямаше моята категория. За мен това бе като Олимпиада и се надявам самбото да стане олимпийски спорт“, каза Цвети на летище София и добави: "Честно казано, не очаквах да спечеля медал, тъй като конкуренцията беше много силна, но успях да дам всичко от себе си, за да се представя достойно“.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Детски футболен турнир организират в Мездра

Първи детски футболен турнир „Mezdra Cup“ ще се проведе в железничарския град. Организиран е в рамките на 50-ите юбилейни празници на културата "Мездра май''.  Спортното събитие ще се проведе  във формат Футбол 7 за деца, родени 2014 година, с финансовата подкрепа на Община Мездра. В турнира ще участват 8 отбора от София, Правец, Видин, Монтана, Лом..

публикувано на 09.05.24 в 16:40

Тодор Киров ще ръководи мача "Дунав" – "Монтана"

Тодор Киров бе назначен за главен съдия на мача "Дунав" (Русе) - "Монтана" от 32-и кръг на Втора лига. От Съдийската комисия на Българския футболен съюз за негови помощници определиха Богомил Димитров и Владимир Йорданов. Четвърти арбитър е Борис Попов, а делегат на съдиите Йосиф Ронков.  Мачът е в неделя, 12 април, от 18:00 часа.

публикувано на 09.05.24 в 16:36

Определиха съдиите за срещата между "Ботев" и "Хебър"

Рефер, който носи късмет на "Ботев" , получи наряд за следващия мач на врачани от плейофите. В понеделник, на 13 май, тимът на Христо Янев посреща "Хебър" в среща от 32-ия кръг на Първа футболна лига. Главен арбитър в мача ще е Драгомир Драганов, при който врачани оцеляха в един от последните баражи за оставане в елита. Помощници на Драганов..

публикувано на 09.05.24 в 10:55

Монтана е домакин на шахматното турне "Асеневци"

За трета поредна година Монтана е един от 40-те града в страната, домакин на националното шахматно турне "Асеневци" . Утре, 9 май, в Младежкия дом ще се проведат уроци и игри за деца от различна възраст. В програмата са включени упражнения за бързина, за концентрация и за креативност, шахматни мачове в разнообразни формати. За участниците са..

публикувано на 08.05.24 в 16:07

Милица Мирчева не успя да завоюва квота за Париж

Националната рекордьорка на 10 000 м, полумаратон и маратон и състезателка на СК ”Атлет” Мездра с треньор Йоло Николов Милица Мирчева финишира на 10-о място при жените на маратона в Прага, Чехия на 5 май с време 2.38.38. Този ден бе и последен за квалификация в маратона на олимпийските игри в Париж. Милица, която ще навърши 30 години на 24..

публикувано на 06.05.24 в 13:54

Футболно шоу в Дреновец

С много празнично настроение премина днешната традиционна футболна среща между отборите на "Млади" и "Стари" в Дреновец. За първи път младите успяха да се наложат над ветераните, съобщиха организаторите. Мачът бе доста оспорван и завърши при резултат 9:9 в редовното време, но отборът на младите бе по-точен при изпълнението на дузпите.  След края на..

публикувано на 05.05.24 в 15:13

"Ботев II" падна и от "Локо" Горна Оряховица

Дубълът на Ботев /Враца/ направи шпалир на новия член на Втора лига – Локо /ГО/, след съкрушителна загуба у дома с 1:5. Срещата от 26-ия кръг на Северозападната трета лига фиксира поредното поражение за тима на Ивайло Димитров, който отдавна се е превърнал в боксова круша за останалите противници в аматьорската дивизия. Заради предсрочното изпадане на..

публикувано на 05.05.24 в 15:07