Видин има нов окръжен прокурор

Снимка: Радио ВИДИН

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра Ваня Ненкова за административен ръководител - окръжен прокурор на Окръжна прокуратура - Видин. В Концепцията си за стратегическо управление Ваня Ненкова е заявила, че Окръжна прокуратура - Видин следва да продължи да работи качествено и срочно, като за целта се запази отличната организация на работа и се повишава квалификацията на магистратите и служителите, съобщават от Висшия съдебен съвет. Сред приоритетите ѝ са стриктно спазване принципа на случайното разпределение на делата, равномерно натоварване на магистратите и съдебните служители, при отчитане индивидуалния принос в общия резултат от работата на прокуратурата. Акцент в Концепцията е поставен върху повишаване качеството на разследване и използване максималния капацитет на следователите от окръжния следствен отдел.
Кандидатурата ѝ бе подкрепена  от главния прокурор Сотир Цацаров, който посочи, че като районен прокурор Ваня Ненкова е изнесла цялата тежест в пилотното оптимизиране на Районна прокуратура - Видин през 2019 г., при постигане на много добри показатели в дейността на прокуратурата.

Прокурор Ненкова е с над 20 години юридически стаж. Започнала е професионалната си кариера като "младши прокурор" в Районна прокуратура – Кула през 2000 г., като от 2001 г. заема длъжността "младши прокурор" в Районна прокуратура – Видин. От 2002 г. до 2015 г. е прокурор в Районна прокуратура – Видин, а от 2015 г. е административен ръководител – районен прокурор.

Вижте още

Събират пари за пострадалите от катастрофата в Борован

Общинската управа на Борован започва акция в подкрепа на семейството на Петя Конецовска, чиито дом беше разрушен вчера сутринта при катастрофа на гръцки ТИР. Кметът Десислава Тодорова потвърди информацията и призова всички българи да помогнат на семейството, изпаднало в беда. "Ще обявим дарителска сметка в помощ на 5-членното семейство на Петя..

публикувано на 18.09.19 в 08:44

Продължават проявител за Деня на Лом

Софийската опера и балет гостува в Лом на 20 септември. Столичани ще представят спектакъла "Зорба гъркът", а мястото е летния амфитеатър в Дунавския парк, с начален час 19.00 часа . Атрактивно събитие ще има и на 21 септември. Кулинарят Иван Звездев ще приготви риба за всички, а шоуто е наречено "На риба с бира в Лом". За участие в кулинарното събитие..

публикувано на 18.09.19 в 08:05

Снимката на 17 септември 2019 година

Богата културна програма е подготвила Община Лом за  празника на града . Традиционно той се отбелязва на 17 септември, когато честваме "Вяра, Надежда и Любов“. По традиция в  Деня на Лом  – 17 септември, в катедралния храм "Успение Богородично", бе отслужена празнична литургия и молебен за здравето и благополучието на ломчани. На тържествено..

публикувано на 17.09.19 в 18:34

Свети-Софрониева лектория събра професори във Враца

С молебен, отслужен от Врачански Митрополит Григорий, започна лектория, посветена на небесния покровител на Враца и част от програмата на Софрониевите чествания. Гости на форума бяха Великотърновският митрополит Григорий, заместник-кметът Петя Долапчиева, учители, ученици, граждани, съобщават от Общината. Свети-Софрониевата лектория се..

публикувано на 17.09.19 в 17:40

Във Видин задържаха спирт и ракия, маскирани като препарат за стъкло

975 литра спирт и 444 литра ракия иззеха митнически служители от ГД „Митническо разузнаване и разследване“ при проверка в района на ГКПП Дунав мост при Видин при два отделни случая.  На 14.09.2019 г. митническите служители спират за проверка български товарен автомобил, който превозва стока за Германия и Великобритания. Една от стоките е препарат..

публикувано на 17.09.19 в 17:30

Вокална група "Шоколадче" от Лом се завърна с три награди

Вокална група "Шоколадче" от град Лом се завърна с две първи места и едно трето от Международен конкурс в София, това съобщи  Росица Кръстева - основател и диригент на групата: "Микаела Коцева в категория класика има бронзов медал, а Ралица Тодорова в категория фолклор е със златен медал. Доста участници имаше, но ние участвахме само в тези..

публикувано на 17.09.19 в 16:58

Назначават на работа младежи в Ружинци

15 души в Община Ружинци са назначени на работа по програма за младежка заетост на социалното министерство. Това съобщи кметът на Общината Александър Александров : "Те ще работят като портиери една малка част, а останалите като пазачи - невъоръжена охрана по улиците. Тяхната задача ще е, ако някой извърши противообществена проява, счупи или..

публикувано на 17.09.19 в 15:51