Летни ремонти в Ново село

2
Снимка: Светла Бондова

В Ново село започна изкърпването на улица "Добруджа". Това е една от основните улици в селото, защото по нея се извършва църковното шествие на втория ден от Великден до оброчните великденски  кръстове, наречено от населението "По кръсти".

С решение на Министерски съвет в края на миналата година за община Ново село бяха отпуснати 1 милион 377 хиляди лева. Те са за саниране на два общински жилищни блока и ремонти на улици. 

Към момента е приключена работата в съставните села. Заради ремонти, децата от Центровете за настаняване от семеен тип бяха преместени с решение на Общинския съвет в сградата на бившия Дом за деца и юноши на ул. "Христо Ботев".

Днес в общинския център и населените места по поречието на Дунав бе извършено и последното пръскане срещу комари. Това стана със самолети в ранното утро, а пчеларите бяха своевременно уведомени, за да затворят пчелните кошери, а надеждите на новоселяни са, че по време на традиционния събор, който ще бъде в събота и неделя 20 и 21 юли, жителите и гостите няма да бъдат обезпокоявани от насекомите. 

Галерия

Вижте още

Продължава пръскането срещу комари и гъсеници във Видин

Тази сутрин Общината започна последваща обработка срещу бълхи и кърлежи на зелени площи и детски площадки в град Видин, както и в град Дунавци и село Капитановци. Отново са третирани срещу бяла американска пеперуда силно засегнатите дървета в жилищните квартали ''Ал. Стамболийски'', "Строител'' и "Вида" При подходящи метеорологични условия на 22..

публикувано на 21.08.19 в 13:51

Условна присъда за жена, убила колоездач на пътя

Условна присъда от година " Лишаване от свобода " с 3 години изпитателен срок наложи във вторник наказателен съдебен състав към врачанския окръжен съд, начело на който беше Лидия Крумова. 67-годишна жителка на Криводол бе изправена на подсъдимата скамейка, заради това че през декември 2017 година е прегазила колоездач от Враца. Тежкият пътен..

публикувано на 21.08.19 в 13:13

Загорял боб вдигна на крак пожарната във Видин

Забравена върху печката тенджера с боб, разтревожи живеещите в блок №1 на видинския квартал "Вида", тази сутрин. Съседи видели дима и усетили миризма от апартамент на четвъртия етаж и сигнализирали на телефон 112. На инцидента се отзоваха един автомобил на пожарната и линейка, видя репортер на Радио Видин. Според съседи в апартамента живее възрастна..

публикувано на 21.08.19 в 12:31

5000 дка сухи треви и храсти са гасени за денонощие от пожарната в Монтана

От понеделник до снощи екипи на Регионалната служба за пожарна безопасност и защита на населението в Монтана, сектор „Специализирани оперативни дейности”, доброволно формирование "Огоста" и водоноски от предприятие "Чистота" са гасили 5000 дка сухи треви и храсти в монтанската местност Пъстрина, землищата на селата Липен, Стубел, Палилула и гр...

обновено на 21.08.19 в 12:19

Изплащат обезщетения за закланите прасета по график през септември

Изплащането на еднократна помощ, в размер на 300 лв., на стопаните, доброволно заклали прасетата си, ще започне след 1 септември 2019 г., съобщават от Българската агенция по храните. Право на обезщетение имат стопанствата в 20-километровите санитарни зони около индустриалните ферми и тези, определени с висок епизоотичен риск от Областните..

публикувано на 21.08.19 в 11:51

В Долна Вереница готови на бунт заради честото спиране на водата

В монтанското село Долна Вереница са готови да блокират международен път заради проблеми с водоснабдяването. Според кмета Ивайло Иванов те са от години и не са дължат на липсата на вода, а на лошо управление на ресурсите и ВиК инфраструктурата. В горещите летни месеци понякога водата спира и за повече от десет дни, а според местните хора..

публикувано на 21.08.19 в 11:10

Над 150 литра ракия иззеха във Василовци

3 пластмасови бидона, съдържащи 156 литра дестилиран алкохол - безцветна течност с мирис на ракия, без надлежно разрешително са иззети при полицейска операция в село Василовци, община Брусарци, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Монтана. В акцията са участвали служители на група "Противодействие на икономическата..

публикувано на 21.08.19 в 11:10