Започва фестивалът "Опера на Върховете 2019" в Белоградчик

2
Белоградчишки скали
Снимка: Кристиян Кирилов, Радио Видин

Белоградчишките скали ще станат декор на едни от най-зрелищните спектакли на Софийската опера и балет. Това дава възможност на публиката да усети по различен начин своите любими произведения, каза директорът на Софийската опера и балет Акад. Пламен Карталов:

"Знае се, че когато публиката отиде на опера на върховете ще види необичайни сценични решения, нов замисъл на режисьорската интерпретация, точно родена сред магичната красото на Белоградчишките скали."

Началото на фестивала е днес от 20.00 часа с балета "Кармина Бурана", по музика на Карл Орф, каза Сара-Нора Кръстева - художествен ръководител на балета.

"Това е най-новата премиера в репертоара на балета, поставихме го преди няма и един месец, тук е хореографа, италиянеца Фреди Франдзути. В неделя на 21 юли, танцуваме "Дамата с камелиите" по музика на Верди." - допълни Сара-Нора Кръстева.

На специално изградената сцена с над 650 места в Белоградчишката крепост ще излязат най-добрите артисти на Софийската опера и балет.

Галерия

Вижте още

Назначават на работа младежи в Ружинци

15 души в Община Ружинци са назначени на работа по програма за младежка заетост на социалното министерство. Това съобщи кметът на Общината Александър Александров : "Те ще работят като портиери една малка част, а останалите като пазачи - невъоръжена охрана по улиците. Тяхната задача ще е, ако някой извърши противообществена проява, счупи или..

публикувано на 17.09.19 в 15:51

Библиотеката в Монтана с подарък за най-малките читатели

За началото на новата учебна година Регионална библиотека "Гео Милев" в град Монтана е подготвила подарък за семействата с две и повече деца- безплатна читателска карта. Това съобщи Пенка Вацкова - експерт "Връзки с обществеността" в библиотеката. "От днес до края на септември всеки читател на библиотеката може да доведе своите братя и сестри до..

публикувано на 17.09.19 в 15:44

Договориха състава на секционните комисии в Белоградчик

Представители на политическите партии и коалиции се събраха, за да разпределят броя на членовете в Секционната избирателна комисия в община Белоградчик .  На срещата,  ръководена от Секретаря на общината Албена Бакалеева,  присъстваха представители на Партия ГЕРБ, Коалиция БСП за България, Партия ДПС, Коалиция "Обединени патриоти", Партия "Воля" и..

публикувано на 17.09.19 в 15:25

Художникът Огнян Боянов подреди изложба в галерията в Лом

Експозицията е ретроспективна и обхваща творчеството на автора през годините. Гостите на галерията могат да видят близо 40 негови творби – скулптура, дърворезба и акварел. В пластиките си художникът съчетава дърво и камък /мозайка/. Сюжетите му са вдъхновени от християнството, библейски мотиви от Стария и Новия завет, историята и..

публикувано на 17.09.19 в 15:20

Обновена сграда на детска градина откриха във Враца

Над 190 деца ще се обучават в напълно обновената сграда на детска градина "Знаме на мира". Модернизираната образователна институция бе открита от кмета Калин Каменов :  "Това е поредният инфраструктурен обект във Враца, който успяхме да реновираме. Детската градина не беше ремонтирана повече от 35 години, а днес е напълно преобразена...

публикувано на 17.09.19 в 14:46

Консултациите за определяне на състава на Секционната избирателна комисия - Белоградчик

Във връзка с произвеждането на изборите за общински съветници и кметове,  насрочени на 27 октомври 2019г. от 14.00 часа в Младежкия дом в Белоградчик ще се състоят консултации за определяне на състава на Секционната избирателна комисия.  В поканата, отправена към партиите и коалициите са изброени документите, които трябва да бъдат..

публикувано на 17.09.19 в 13:42

Открити са мъртви белоглави лешояди в Природен парк "Врачански балкан"

Три мъртви белоглави лешояда са открити в района на селата Гара Бов, Бов и Церово.  Птиците са от колонията в Природен парк "Врачански Балкан". Два от лешоядите са с поставени предаватели, които са престанали да излъчват сигнал на 16 септември 2019. Предполагаемата причина за смъртта е разпръсната отрова. Освен лешоядите е намерен и труп на..

публикувано на 17.09.19 в 13:37