Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обновяват улици в Мездра с европейски средства

2
Снимка: Община Мездра

Три улици в Мездра ще бъдат обновени по проект на Програмата за развитие на селските райони. Старт на дейностите бе даден днес, съобщиха от пресслужбата на община Мездра. Финансирането е по проект "Реконструкция и рехабилитация на части от уличната мрежа в град Мездра, Община Мездра", подмярка 7.2. "Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаб инфраструктура" от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 година.

Ще бъдат ремонтирани  улица "Димитър Благоев" и по два участъка от  ул."Христо Ботев" и ул. "Александър Стамболийски".

Общата стойност е 1 951 533,16 лв., от които  1 658 803,19 лв. – европейско съфинансиране чрез Европейски земеделски фонд за развитие на селските райони и 292 729,97 лв. национално съфинансиране. (Посочените стойности са без ДДС). Срокът за изпълнение е 36 месеца, ремонтните дейности трябва да приключат до 20.11.2020 година.

За изпълнител на строително-монтажните работи е определено обединение "Улици Мездра" ДЗЗД - гр. София, представлявано от Пламен Трифонов с участници в обединението „АРЕТЕ СТРОЙ“ ЕООД, и „ВИА КОНСТРУКТ ГРУП“ ЕООД. Строителният надзор ще се осъществява от "Рафаилов консулт" ЕООД - гр. София  с управител Петър Рафаилов.

На символичната първа копка присъстваха изпълняващият длъжността кмет – зам. кметът Сашо Илиев, управителят на обединението Пламен Трифонов и Борис Рафаилов от строителния надзор.

В община Мездра по Програмата за развитие на селските райони има подписани договори за още три обекта. Най-големият проект на стойност 5 519 670 лв. предвижда реконструкция на водопроводи в четири села от общината- Брусен, Долна Кремена, Зверино и Моравица, както и пречиствателно съоръжение в Моравица. 

През месец май т.г. кметът на община Мездра Генади Събков подписа договор с Държавен фонд "Земеделие" за ремонт и реконструкция на парк "Алеята" в зоната над градския пазар. Предвижда се изграждане на няколко къта за отдих с пейки, цветни градинки, пергола, водна площ с ротонда. Стойността на този проект е 779 824.19 лв.

В с. Долна Кремена ще бъде изградено осветено спортно игрище с изкуствена трева, пригодено за няколко вида спорт. Стойността на проекта е 97 214.42 лв. Срокът за изпълнение е 36 месеца.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Снимката на 26 април 2024 година

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Националният осигурителен институт започва изплащането..

публикувано на 26.04.24 в 18:00
Пощенска картичка на Белоградчик

Представят албум с пощенски картички от Белоградчик

Албум с пощенски картички на Белоградчик от първата половина на 20 век от колекцията на Митко Лачев ще бъде показан в Белоградчик.  Албумът е издаден от семейство Поломски. Трябва да запазим красотата на Белоградчик, обясни д-р Петкана Поломска: "Идеята за този албум изникна още преди 10-15 години, когато един наш много голям приятел, който..

публикувано на 26.04.24 в 17:14

Приключи енергийната трансформация на видинското училище по изкуствата

Община Видин отчете дейностите и представи резултатите от проекта по изпълнение на енергоспестяващите мерки, които са реализирани в училище "Св. св. Кирил и Методий" през последните две години.  Инвестираните средства са над 2 милиона и 800 хиляди лева, съобщи зам.-кметът Десислава Тодорова. "Проектът бе насочен към цялостната енергийна..

публикувано на 26.04.24 в 16:53

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин

Спокойна е епизоотичната обстановка в област Видин по отношение на заболяването Инфлуенца по птиците. Това стана ясно на заседание на Областната комисия за контрол на епидемиите, епизоотиите и зоонозните заболявания днес. В България са регистрирани общо 13 огнища при домашните птици и едно при дивите птици, като 800 000 от тях са умъртвени...

публикувано на 26.04.24 в 16:35

Народния обичай "лазаруване" представиха в Културен център „Жул Паскин“

Песни, танци и ритуали за Лазаровден представиха днес в културен център "Жул Паскин" деца от ДГ "Синчец " и филиал Вида.  Над 90 деца се включиха в празника и  облечени с пъстри носии успяха да пресъздадат атмосферата на пролетния празник, като пяха песни, танцуваха и рецитираха стихчета. Гост на концерта беше заместник-кметът на община..

публикувано на 26.04.24 в 14:58

Демонстрации на сухо строителство в Деня на отворените врати в ПТГ "Васил Левски" във Видин

Ден на отворените врати се провежда в Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" във Видин. Целта е бъдещите осмокласници да се запознаят със специалностите, които се изучават в учебното заведение - "Автотранспортна техника" и "Сухо строителство", обясни дългогодишният учител Елена Бекова. "Деца минаха да видят как се прави една..

публикувано на 26.04.24 в 14:14

Жител на Монтана, живеещ в София, с положителна проба за коклюш

Жител на Монтана е дал положителна проба за коклюш.  Мъжът, който е на 28-годишна възраст, живее и работи в София. Кръвната проба е положителна за коклюш и с бързо известие е уведомена Регионалната здравна инспекция в Монтана. „ Мъжът няма контактни лица в Монтана, те са в София", уточни директорът на РЗИ д-р Елена Борисова.  Кръвната проба на..

публикувано на 26.04.24 в 13:34