Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивалът "Квартална сцена" започва във Видин

Автор:
Снимка: Община Видин

Много вълнуващи и забавни събития ще бъдат отбелязани на фестивала "Квартална сцена". Шестото издание ще се случи от 8-ми август четвъртък и ще продължи до 11-ти, в неделя, в парка на град Видин пред Библиопощата. За пореден път това лято ще има интересни събития за малки и големи.

Фестивалът се организира от Фондация "Арт Офис", Фондация "Асоциация Информбюро", Сдружение "7 Акт", в партньорство с Община Видин и Куклен театър Видин. Събитията ще се проведат в специално Мобилно студио - сцена, която ще се превърне в пространство за общуване между малки и големи. Програмата включва ателиета и представления за деца, литературни четения, интерактивни представления, огнено шоу и музика на открито. Подробности по програмата ни разказва Албена Тагарева, представител на фондация "Арт Офис":


"Идеята на фестивала е да обикаля различни населени места в страната и да дава достъп до изкуства. Програмата е насочена предимно към деца..."  

Ето и събитията, включени в програмата: 

  • Четвъртък 8.08.

- 17:00 ч. Кукли от прежда - ателие за деца с Art Land, пред Библиопощата
- 19:00 ч. Приказна мисия с Чародея - авторски спектакъл за деца на Мануела Саркисян, пред Библиопощата

  • Петък 9.08.

- 11:00 ч. Молив зад ухото- литературно четене на детски приказки с Илия Виделинов, пред Библиопощата
- 17:00 ч. Ателие за изработка на мандали - Мила Иванова и Симона Димитрова, пред Библиопощата
- 19:00 ч. "Галената дъщеря" - спектакъл за деца, реж. Михаела Тюлева, с Мила Иванова и Симона Димитрова, пред Библиопощата
- 21:00 ч. Bright Eye - Огнено шоу с Петя Божинова, Даниел Нуген и Коле Китанов, пред Галерията във Видин

  • Събота 10.08.

- 10:30 ч. Анимация
- 11:30 ч. "Шарено човече" - спектакъл за деца с Добрин Мирчев от Общински драматичен театър - Видин, пред Библиопощата
- 17:00 ч. Детско ателие, пред Библиопощата
- 19:00 ч. "Балон, като слон" - детски интерактивен спектакъл със сапунени мехури на Коле Китанов, пред Библиопощата

  • Неделя 11.08.

- 11:00 ч. Работилница за сапунени мехури - детско ателие с Коле Китанов, пред Библиопощата
- 17:00  ч. "Принцесата и драконът” - спектакъл за деца на Уличен куклен театър "Мале Мале", пред Библиопощата
- 19:00 ч. Събитие на Община Видин,  пред Библиопощата

Очакванията на организаторите са детски смях, песни и танци за пореден път да огласят Крайдунавския парк на Видин.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Конкурс кани млади художници да нарисуват Белоградчишките скали

Млади творци от цялата страна са поканени да творят в конкурса "Белоградчик - скалната столица на България" . Творбите им ще бъдат оценени от жури и най-добрите ще бъдат показани в изложба. Конкурсът се организира за трета поредна година по инициатива на съпругата и дъщерята на скулптора Вълчо Вълчев - Йоанна Кемилева и Теодора Вълчева. Организатори са..

публикувано на 26.04.24 в 16:47

Шевиците в живота на Диана Минкова от Видин

Миналият уикенд във Видин се състоя занаятчийски базар и нямаше как да не отидем до там, за да се срещнем с някой творец. Намерихме доста талантливи местни занаятчии, с които ще ви срещаме в една поредица в идните петъци. Днес ви запознаваме с Диана Минкова от Видин, която още от времената, в които много жени бродираха гоблени, се влюбва в..

публикувано на 26.04.24 в 16:00

Йоркширският териер Оливър и обратният път към дома

Да си вземеш куче или друг домашен любимец не е лесно решение и никога не бива да бъде такова. Защото веднъж отвориш ли дома си за своя домашен любимец, той бързо става част от семейството и получава своето място в сърцето ти. И неусетно започваш да поставяш нуждите му преди собствените, така че си готов дори да се върнеш по спешност от пътуване,..

публикувано на 26.04.24 в 15:50

Видинските математици първи в състезанието "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации"

Отборът на ППМГ "Екзарх Антим I"- Видин се класира на първо място в Областния етап на Националното ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации". Той ще представя област Видин на националния кръг. Събитието премина на два етапа - теоретична и практическа част.  Теоретичната част се проведе в конферентния център на..

публикувано на 26.04.24 в 14:16

Звезда и Викенти Водови от Гъмзово - за живота на село и хармоничната любов

В рубриката "На раздумка с Яна Маринова" днес ви срещаме с едно трудолюбиво българско семейство. Това са Звезда и Викенти Водови от видинското село Гъмзово, които са пример за един щастлив и хармоничен съвместен живот. Звезда е работила като счетоводител, Викенти по професия е енергетик, също така е и инструктор по плуване. Те са от тези..

публикувано на 25.04.24 в 16:50

Богомил Петров с предстоящи екологични инициативи във Видин

Приключи едномесечно почистване на Видин, което започна на 22 март- Световния ден на водата и приключи на 22 април- Денят на Земята, обясни видинският еколог Богомил Петров: "За един ден не може да се почисти, то и за един месец не може, но все пак в училищата изпратихме известие и в детските градини и всичко започна на 22 март от детска..

публикувано на 25.04.24 в 16:18

В Търнава отбелязаха Деня на Земята

В парка в центъра на село Търнава, община Бяла Слатина, децата от местното училище отбелязаха Световния ден на Земята. Показаха постери с послания, засадиха дърво, говориха за Земята и мястото на хората.  "Децата на Търнава определиха Деня на Земята за неин рожден ден. Така съвместно кметство, училище, читалище проведохме един чудесен детски..

публикувано на 25.04.24 в 16:15