Видин посреща Национален мотосъбор 2019

4
Снимка: Радио Видин

Тaзи година Националният мотосъбор Видин 2019 ще се проведе на 16 и 17 август. Организатори отново са членовете на мотоклуб "Нордуестмоторс", а събитието се реализира и с подкрепата на Община Видин. Съборът се превърна в традиция, и през годините, сякаш неусетно, всяко лято, той се вписва в културния календар на Крайдунавския град. Гостите от другите региони на страната и от чужбина отново ще лагеруват в бившата наборна школа до замъка "Баба Вида". Тази година част от програмата са рок концертите на сръбската група "NEW DEAL" и легендите на българския пънк "КОНТРОЛ", стънт шоу, състезания по драг на летището в с. Иново, томбола и много други изненади. Видинският мотоклуб "Нордуестмоторс" отбелязва 12 години от своето създаване, а в студиото на радио Видин гостуваха Младен Младенов, президент и Владимир Цветанов, сержант към клуба:

"Национален мотосъбор във Видин вече се провежда почти 12 години. Той е обявен и в календара на събитията в България. Може да се каже, че вече сме във висшата лига. Всеки може да опита да направи нещо, но важното е да се получи. Да чукна на дърво, но при нас с всяка изминала година нещата се получават все по- добре и по- добре. Това е нашият начин на живот и трябва непрекъснато да се създават контакти, за да се печели и уважението на останалите мотоклубове."- коментира Младен Младенов.

"Да си сержант в един мотоклуб е голяма отговорност, която човек трябва да поеме първо със сърцето си. Това е постът, на който си поставен, за да отговаряш за сигурността на целия клуб, без значение дали сте на мероприятие, частно парти или на пътя." - сподели Владимир Цветанов.

В анкета по темата събрахме мнения на видинчани одобряват ли провеждането на мотосъбора:

"Видин винаги е имал нужда точно от такава музика. Видин е най- рокерският град в страната ... Приятно изненадан съм и нека се направи дори и по- мащабно събитие от този род, с повечко групи. Винаги се намират и хора, които да мрънкат... Хубава е инициативата и нека тя да бъде всяка година."- коментираха видинчани.

Видинският мотоклуб "Нордуестмоторс" продължава и кампанията за набирането на средства за закупуване на специализиран превоз за децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Зора" във Видин. На мотосъбора дори ще има специална кутия за набиране на още средства и видинските рокери се надяват необходимата сума да бъде събрана. Община Видин подкрепя мотоклуб "Нордуестмоторс" отново. Разговаряхме с Емилия Николова, директор на Дирекция "Хуманитарни дейности" към Община Видин:

"Националният мотосъбор се превърна вече наистина в традиция за нашия град. Община Видин отново дава своята подкрепа за реализирането на това популярно събитие, което събира хора от цялата страна, а доколкото знам имаме гости и от чужбина. Това е събитие от национален мащаб и по този начин се популяризира и нашият старопрестолен град."- подчерта Емилия Николова.

Официалното откриване на Национален мотосъбор Видин 2019 ще е в петък, 16-и август, от 18.00 часа в бившето поделение до замъка "Баба Вида", а за всички посетители ще има символичен вход, обявиха организаторите на събитието.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.

Галерия

Вижте още

Предизборно- подготовка и очаквания

След близо две седмици ще избираме местната власт за следващите четири години . Общият брой на кандидатите, които ще се борят за гласовете на българските избиратели на 27 октомври, е 36 288, съобщиха от Централната избирателна комисия. Във Видин ще избираме между 10 кандидати за кметския пост и 190 за общински съветници.  Предизборната кампания вече..

публикувано на 11.10.19 в 14:40

Какво е психичното здраве на българина?

Влошеното психично здраве на българите буди сериозна тревога. Има ли решение на проблема? Поводът да говорим по този въпрос е 10 октомври, когато се отбелязва Световният ден на психичното здраве . Отбелязва се от 1991 година по инициатива на Световната федерация за психично здраве, в България- от 1993 година. Целта е да се насочи вниманието на..

публикувано на 10.10.19 в 11:52

Ненужните...

"Университет за всички“ е академична инициатива, създадена с усилията на преподаватели и учени по социални и хуманитарни науки в български университети и Института за изследване на обществата и знанието към БАН. Инициативата започва с идеята не просто да бъдат направени видими социалните и хуманитарни науки, но да предизвика диалог с цел..

публикувано на 09.10.19 в 14:44

Ще мотивира ли учителите по-високото възнаграждение

За 2020 г. в бюджетната прогноза са разчетени допълнително 360 млн. лв. за по-високи заплати на педагогическите специалисти, което е с 30 млн. лв. повече от 2019 г., обяви в декларация от парламентарната трибуна Милена Дамянова, председател на Комисията по образование в навечерието на Международният ден на учителя, който отбелязахме на 5..

публикувано на 08.10.19 в 15:10

Приемната грижа- професия или призвание

За Приемната грижа казват, че спасява детството и създава личности. Според чл.34 А от Закона за закрила на детето, "Приемната грижа е отглеждане и възпитание в семейна среда на дете, което е настанено в семейство на близки и роднини или в приемно семейство" . С една дума- грижата за чуждо дете в своя дом.  А защо се налага това и защо изобщо трябва да..

публикувано на 07.10.19 в 14:01

Симеон Пенев - вицешампион по сумо

Симеон Пенев от СК "Чавдар 2015" стана вицешампион на европейското първенство по сумо в Унгария . Четирима от белослатинския клуб бяха включени в националния отбор на България. И четирите момчета доказаха класата си в първенството на Стария континент. Симеон Пенев заслужи сребърния медал при юношите до 16 години. Денис Рушидов и Симеон Пенев станаха..

публикувано на 03.10.19 в 16:01

Големият и малкият град- предимства и недостатъци

В съвременния свят всеки избира къде да живее. Но какви са предимствата и недостатъците да живееш в малък или голям град? На много хора им се налага да вземат такова решение - да направят своя избор дали да тръгнат към големите градове или да предпочетат уюта на провинцията. Естествено, всичко е свързано с работата и заплащането.  Всички..

публикувано на 03.10.19 в 13:54