Видин посреща Национален мотосъбор 2019

4
Снимка: Радио Видин

Тaзи година Националният мотосъбор Видин 2019 ще се проведе на 16 и 17 август. Организатори отново са членовете на мотоклуб "Нордуестмоторс", а събитието се реализира и с подкрепата на Община Видин. Съборът се превърна в традиция, и през годините, сякаш неусетно, всяко лято, той се вписва в културния календар на Крайдунавския град. Гостите от другите региони на страната и от чужбина отново ще лагеруват в бившата наборна школа до замъка "Баба Вида". Тази година част от програмата са рок концертите на сръбската група "NEW DEAL" и легендите на българския пънк "КОНТРОЛ", стънт шоу, състезания по драг на летището в с. Иново, томбола и много други изненади. Видинският мотоклуб "Нордуестмоторс" отбелязва 12 години от своето създаване, а в студиото на радио Видин гостуваха Младен Младенов, президент и Владимир Цветанов, сержант към клуба:

"Национален мотосъбор във Видин вече се провежда почти 12 години. Той е обявен и в календара на събитията в България. Може да се каже, че вече сме във висшата лига. Всеки може да опита да направи нещо, но важното е да се получи. Да чукна на дърво, но при нас с всяка изминала година нещата се получават все по- добре и по- добре. Това е нашият начин на живот и трябва непрекъснато да се създават контакти, за да се печели и уважението на останалите мотоклубове."- коментира Младен Младенов.

"Да си сержант в един мотоклуб е голяма отговорност, която човек трябва да поеме първо със сърцето си. Това е постът, на който си поставен, за да отговаряш за сигурността на целия клуб, без значение дали сте на мероприятие, частно парти или на пътя." - сподели Владимир Цветанов.

В анкета по темата събрахме мнения на видинчани одобряват ли провеждането на мотосъбора:

"Видин винаги е имал нужда точно от такава музика. Видин е най- рокерският град в страната ... Приятно изненадан съм и нека се направи дори и по- мащабно събитие от този род, с повечко групи. Винаги се намират и хора, които да мрънкат... Хубава е инициативата и нека тя да бъде всяка година."- коментираха видинчани.

Видинският мотоклуб "Нордуестмоторс" продължава и кампанията за набирането на средства за закупуване на специализиран превоз за децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания "Зора" във Видин. На мотосъбора дори ще има специална кутия за набиране на още средства и видинските рокери се надяват необходимата сума да бъде събрана. Община Видин подкрепя мотоклуб "Нордуестмоторс" отново. Разговаряхме с Емилия Николова, директор на Дирекция "Хуманитарни дейности" към Община Видин:

"Националният мотосъбор се превърна вече наистина в традиция за нашия град. Община Видин отново дава своята подкрепа за реализирането на това популярно събитие, което събира хора от цялата страна, а доколкото знам имаме гости и от чужбина. Това е събитие от национален мащаб и по този начин се популяризира и нашият старопрестолен град."- подчерта Емилия Николова.

Официалното откриване на Национален мотосъбор Видин 2019 ще е в петък, 16-и август, от 18.00 часа в бившето поделение до замъка "Баба Вида", а за всички посетители ще има символичен вход, обявиха организаторите на събитието.

Повече по темата можете да чуете в звуковия файл.

Галерия

Вижте още

Евстати Петков: В Тияновци всички доброволно умъртвиха домашните си свине заради чумата

Това обясни за Радио Видин кметският наместник на село Тияновци, Евстати Петков . С решение на Централния епизоотичен съвет от 29 юли, са приети указания за прилагане на спешни мерки за овладяване на епизоотичната обстановка за ограничаване разпространението на болестта Африканска чума по свинете. Определена бе 20- километровата санитарна зона около..

публикувано на 16.08.19 в 15:23

Атестация ще преценява нивото на българските учители

От учебната 2020/2021 година всички български учители ще преминават през атестация на всеки 4 години, предвижда наредба на Министерството на образованието и науката, публикувана в "Държавен вестник". Целта на атестирането е да се отчетат постигнатите от педагозите резултати и да се повиши качеството на обучение на учениците. Aтестацията ще се..

обновено на 15.08.19 в 12:44

Чия отговорност е децата да ходят на училище?

От следващата учебна година започва още по-активна работа за привличането и включването на децата и учениците в образователната система , обявиха от Министерството на образованието и науката. За целта детските градини и училищата в страната ще сформират постоянни екипи за превенция на отсъствията без уважителни причини. При необходимост новите екипи..

публикувано на 13.08.19 в 13:33

Колко мандата да управлява един кмет

И тази есен отново ще застанем пред избирателните урни- този път за да изберем своите кметове и общински съветници, по местата, в които живеем. Какво, обаче ще предпочетем- ще ни трябват ли нови лица, заредени с идеи и енергия или отново ще заложим на познатите, но сигурни карти. Достатъчни ли са четири години, за да може един кметски екип да..

публикувано на 12.08.19 в 12:45
Огнян Ценков в студиото на Радио ВИДИН

Огнян Ценков: До края на септември Видин ще има нова централна пешеходна зона

"Винаги съм се вслушвал в мнението на нашите съграждани, защото те винаги ни ориентират в каква посока да продължим да управляваме града". Това каза в студиото на Радио Видин кметът на общината, Огнян Ценков. Днес той гостува на живо в радиото и отговори на най-належащите въпроси, касаещи ремонтите на градската и училищната инфраструктура,..

публикувано на 09.08.19 в 15:39

Ще ни глобяват ли, ако сами ремонтираме колата?

"Забраняват десния волан... Глобяват с 500 лв. шофьор, ако сам си ремонтира колата... Махат от КАТ регистрацията на колите..." Това са само част от заглавията, които в последните дни се тиражират в медии, сайтове и социалните мрежи. Озадачаващите новини са продиктувани от публикувания за обществено обсъждане от Министерството на транспорта проект..

публикувано на 08.08.19 в 14:58

Първите три дни болнични- кой ще ги плаща?

Бизнесът да не плаща първите три дни от болничните на работниците, както е в момента- подобно искане отправиха работодателите в края на миналата седмица. Темата ще бъде разисквана наесен, при обсъждането на бюджета за 2020-та година. Алтернативите са две- тези дни да бъдат прехвърлени като разход на Националния осигурителен институт или изобщо да не..

публикувано на 07.08.19 в 11:30