Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Колко често казваме "Обичам те"

"Предай се на любовта или живей в страх!" - Джонатан Ларсън

Автор:
Снимка: Радио ВИДИН

Сещате ли се за онова чувство, което ви кара да се усмихвате без причина, да летите, да се чувствате истински живи?Това е любовта!

Затова ние и вие днес празнуваме "Световният ден на думите "Обичам те". Кога последно казахте на любимия човек, че го обичате? А защо не го направите още сега? Той има нужда да чуе тези думи, да ги усети, също както вие имате нужда от тях. Казвайте "Обичам те!" смело, често, искрено, без колебание, без да чакате, без да се страхувате, казвайте го постоянно.

Колко от вас се събуждат сутрин, чувайки или изричайки тези думи? Дали казваме достатъчно често "Обичам те"? Казваме ли го изобщо? А какво ни спира да го правим? Много от нас обаче се страхуват от това "Обичам те". Колко често видинчани казват "Обичам те" и на кого:

"Всеки ден го казвам.. Тогава, когато няма никакъв повод.. Рядко, няма такива хора, които обичам... На най- близките, това е лично чувство не трябва да се казва, да се показва... Добре е да се показва, казаната дума е като всяка една дума, няма ли действия губи смисъла си... Всеки ден на децата, на близките ми, на съпруга ми... Препоръчвам на хората да го казват често, да се наслаждават на всеки миг... Важното е да има разбирателство, трябва да показваме това... Аз обичам всичко и едно малко цветенце даже..."

Да кажете на някого тези красиви думи може да е трудно. Но, за да потвърдите любовта си с действия, е нужна изключителна смелост и дори мъничко въображение, каза за Радио ВИДИН психологът - Боряна Ангелова:

"Според последни проучвания депресията се е покачила с 40% тази година сред населението. Което за мен означава, че въпреки всичко, хората търсят одобрението на другите, без значение дали са възрастни или малки деца. Това одобрение трябва да се получи под формата на любов. Думите "обичам те" са много важни, когато са придружени с действия. Често хората бъркат смисъла на думите, казвайки тези думи трябва да са прикрепени с чувства. Както думите "липсваш ми", "прости ми", "съжалявам" са най-трудните за произнасяне, смятам, че думите ''обичам те" са със същото значение. Важно е децата ни да растат сред любов, при тях думите е хубаво да ги чуват, но също действията са много важни особено и какво се случва около тях. Ако виждат любовта, ще се научат на нея, колкото и една майка да казва на детето си, че го обича, ако в семейството няма разбирателство и детето усеща и е свидетел на това, няма да възприеме думите сериозно. Отново повтарям- действията са най-важни."


Обичайте се и правете всичко с любов, защото понякога се унасяме в ежедневието си, работата си и забравяме малките неща, които ни правят истински щастливи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ансамбъл "Шевица" представя "В огледалото на водата" във Видин

"В огледалото на водата" ще се огледа в събота вечер публиката във Видин . Едноименният концерт-спектакъл на Представителен фолклорен ансамбъл "Шевица" ще бъде показан на сцената на Драматичния театър. Видин е поредният град, в който танцьорите и певиците гостуват в рамките на своето национално турне. То започва преди година, скоро след като..

публикувано на 08.05.24 в 16:30

Неизпълнен ремонт предизвиква недоволство сред живущите на улица "Константин и Фружин" във Видин

Видинската улица "Константин и Фружин" да бъде преименувана на "40 години надежда" . Предложение за това смятат да отправят до Община Видин живущите там и по този начин да изразят недоволството си от факта, че вече 40 години чакат да бъде извършен ремонт на улицата им, разкопана през 80-те години за изграждане на канализация на квартал "Бонония"...

публикувано на 08.05.24 в 15:00

Наградиха победителите в областния кръг на Националния конкурс "Бог е любов" във Видин

Традиционно през месец май Регионалното управление на образованието във Видин и Видинска света митрополия връчват наградите на класираните от първо до трето място в областния кръг на Националния конкурса "Бог е любов" . И тази година училищата от областта се включиха активно в него, спазена беше и традицията да бъдат представени творби в..

публикувано на 08.05.24 в 14:44

Видински ученици помогнаха на деца от Димово да отидат на първата си екскурзия

Благотворителен базар в подкрепа на училище "Св. св. Кирил и Методий" в Димово се проведе в Гимназията с преподаване на чужди езици "Йордан Радичков" във Видин . Целта бе да бъдат събрани средства за екскурзия до исторически места на учениците от клуб "Млади възрожденци" от малкия град. За някои от тях тя ще е първата в живота им...

публикувано на 08.05.24 в 14:00

Вокалистът Рони Ромеро гостува на "Мездра рок фест 2024"

На 10 май Мездра посреща поредното издание на рок фестивала "Мездра Рок". Началото на събитието бе поставено през 2011 година и след кратко прекъсване традицията продължава. Тази година организаторите вдигат летвата доста високо и на сцената на фестивала в железничарския град ще излезе голямата звезда Рони Ромеро, заедно с група ЕРИДАН. За..

публикувано на 08.05.24 в 10:30

Нинко Кирилов представя новата си книга във Видин

Днес, 8 май, е премиерата във Видин на седмата книга на писателя  Нинко Кирилов . Стихосбирката "Портокал" излезе миналата година и е посрещната много позитивно от критиката. Роденият и израснал във Видин Нинко Кирилов приема с охота определението за книгата като "вселюбовна поема", наречена така от Антония Апостолова. С Нинко Кирилов..

обновено на 08.05.24 в 09:50

Малките добринки на дядо Пешо от Ослен Криводол

Кът за отдих за своите съселяни създава собственоръчно 70-годишният Пешо Петков от Ослен Криводол . Пейките са  поставени по пътя от гарата до врачанското село.  По своя инициатива възстановява в училището детската пързалка, люлките и изработва нова въртележка. Освен това се включва във всички дейности, които са свързани с облагородяването на..

публикувано на 07.05.24 в 16:00