12 километра опашка блокира движението в едната лента към Дунав мост 2

Снимка: Анжела Каменова

12 километра достигна колоната от товарни автомобили, чакащи да излязат от страната по Дунав мост при Видин. Опашката блокира движението в едната лента по международния път към границата с Румъния. Причината е монтиране на датчици за радиоактивност на румънска територия, което започна преди дни и поетапно се затваря се затваря по едно от трасетата по граничното съоръжение. Повече от десет чакат на границата у нас товарните автомобили:

"От сутринта съм, от десет часа съм тук, минал съм  два километра и половина. Бях на 12-тия километър."

"От 6 часа сутринта сме тръгнали,  нито вода, нито храна, нищо. Нито можем да мръднем. Ето това е положението и то при 40 градуса. Два пъти звънях на 112."

"Няма тоалетни. Няма кой да ти донесе една минерална вода студена.  Натам, нататък в онези държави в екстрени ситуации минават хората да видят как е. Дават или топъл чай или студена вода. Това тук е безобразие."

Заради летните отпуски е увеличен и потокът от леки автомобили на граничния пункт. 


Вижте още

Вече можем да проверим онлайн и с SMS къде ще гласуваме

От днес избирателите могат да проверят номера на избирателната секция и мястото на гласуване за предстоящите избори за общински съветници и кметове на 27 октомври, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Справката за всички български граждани се осигурява от Главна дирекция "Гражданска регистрация и..

публикувано на 16.09.19 в 15:27

Голямо количество канабис конфискуваха в Периловец

Конфискуваните растения, достигащи височина до 3,5 метра, са отглеждани в частен имот в село Периловец, община Бойница, съобщават от ОД на МВР-Видин.   На 13 септември, в проведена специализирана полицейска операция криминалисти предприели претърсване в имот, обитаван от 75-годишен мъж и 68-годишната му съпруга. В южната част на дворното място били..

публикувано на 16.09.19 в 14:41

Учениците на видинската математическа гимназия се завърнаха в обновеното си училище

Учениците на Профилираната природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" днес прекрачиха за първи път прага на обновената си училищна сграда . През миналата учебна година те учеха в други учебни заведения във Видин, защото в тяхното течеше мащабният ремонт, финансиран със средства от Европейския съюз. Все още не е приключило изграждането на новата..

публикувано на 16.09.19 в 14:35

Видинското училище по изкуствата "Св.Св. Кирил и Методий" посрещна 400 ученици

С празнична програма посрещнаха новата учебна година в единственото в региона училище по изкуствата- Средно училище “Св. Св. Кирил и Методий“ във Видин.  " Първият учебен ден е много специален, защото е символ на почитта на българина към знанието и образованието“ - с тези думи директорът Бисерка Каменова приветства учениците, а група първокласници..

публикувано на 16.09.19 в 14:11
училищен звънец 15 септември училище

Учебната година в област Видин започна нормално, навсякъде има учители

522- ма първокласници в област Видин прекрачиха днес за първи път прага на родното училище. Това съобщи началникът на Регионалното управление на образованието в Крайдунавския град Веселка Асенова . Учениците, които започват новата учебна година са 7 600, разпределени в 32 учебни заведения на територията на цялата област.  "Учебната година започва..

публикувано на 16.09.19 в 12:52
Професионална Гимназия

С две нови специалности започва учебната година в Професионална гимназия "Проф.д-р Асен Златаров"- Видин

Над 400 ученици в 19 паралелки посрещна Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин. 70 са новопостъпилите осмокласници. От тази година в училището приема осмокласници и в специалностите  "Приложен програмист"  и  "Промишлена електроника".  "Въпреки, че сме силно дигитални и много иновативни и съвсем в крак с 21 век, трябва мъничко да..

публикувано на 16.09.19 в 12:36

Благородна инициатива във видинска детска градина

Ръководството и персоналът на видинската детска градина "Синчец" призоваха р одителите да не купуват цветя за първия учебен ден, а да дарят средствата в специално разположени за целта кутии до входовете на детското заведение. Кампанията е в помощ на 15-годишната Камелия Цолова , ученичка във видинското училище Любен Каравелов, която се нуждае от..

публикувано на 16.09.19 в 12:23