Подменят дограмата на училището в квартал "Нов път"

Снимка: Красимир Каменов

На фона на големите ремонти, извършвани във видинските училища СУ "Цар Симеон Велики, ППМГ "Екзарх Антим I", ГПЧЕ "Йордан Радичков", някои други училища остават извън вниманието ни. Но и там се случват хубави неща. В момента тече подмяна на дограмата и в ОУ "Епископ Софроний Врачански" във видинския квартал "Нов път". "Малко се позабавиха нещата, но това няма да попречи на учебния процес при нас", коментира за Радио ВИДИН Нина Иванова директор на училището:

"Тази година общината предвиди в капиталовите си разходи подмяна на дограмата в училището...Това не е правено от откриването на училището през 1971 година...Минахме през всички обществени поръчки и затова се получи това забавяне. Такива бяха сроковете. Пропуснахме лятото, но имаме уверението на фирмата изпълнител, че ще работят максимално бързо. Ние имаме готовност и няма да има прекъсване на учебния процес...Първоначално бе предвидено да бъде подменена дограмата на два училищни етажа, но след разговор със заместник- кмета и всички оторизирани институции стана ясно, че ще има средства и за първият етаж. Там учат най-малките и това ни радва..."

Приемът в училището в квартал "Нов път" винаги е бил под особено внимание.  

"Моите учители активно работят за обхвата на учениците и постигат отлични резултати. Ако приемът бе преди години, когато нямаше това движение на хора, ние трябваше да имаме деца от първи клас за 4 паралелки и половина. Уви това няма как да стане сега. Очаквахме да са 3 паралелки и половина... Всички училища се разбрахме да направим прием на по три паралелки и нашият колектив имаше пълната готовност да им съдейства за там, където не достигат ученици... За съжаление 38% от учениците за първи клас не са тук... Правим опит да формираме две паралелки...Радващото е, че приемът в подготвителната група е по-голям със 100% от миналата година...", коментира още Нина Иванова:

Повече може да чуете в звуковия файл.


Вижте още

Смисълът на живота

Днешната неделя се нарича Неделя след Въздвижение – това е първата неделя след празника Въздвижение на Честния и Животворящ Кръст Господен. И Светата църква в този ден отново ни напомня думите Христови за кръстоносенето, за необходимостта да вземеш кръста си и да тръгнеш след Господа Иисуса Христа. Господ казва: "който..

публикувано на 15.09.19 в 08:00

Превала - хубаво село с добри хора

Тази сутрин "Посоките на делника" ни водят в Превала - село на границата между областите Видин и Монтана, най-голямото в община Чипровци и единственото, където на предстоящите местни избори ще гласуват за кмет на населеното място. Девизът на Превала е: "Хубаво село с добри хора". Гордост за местните е богатата история, началото на която..

публикувано на 13.09.19 в 15:47

Новоселска община – лауреат на конкурса „Екообщина 2019“

Община Ново село стана лауреат на конкурса „Екообщина 2019“ . Конкурсът е под егидата на френското посолство и се провежда в четири категории – Общини с население под 10 000 жители, „Спорт и гражданско общество“ за неправителствени организации, „Образование и околна среда“ – за неправителствени организации и същата категория за училища...

публикувано на 13.09.19 в 09:06
Павел Петков, председател на ОИК- Видин

Започна регистрацията на партиите във Видин за местните избори

В Общинската избирателна комисия във Видин започна регистрацията на париите и коалициите за участие в местния вот. До обяд вчера бяха подадени документи за регистрация само на една политическа партия. На тези избори във Видин гласуваме за по-малко представители в общинския съвет, по-малко са и селищата, в които хората ще избират кмет на..

публикувано на 12.09.19 в 16:01

Паметник на загиналите от войните откриха във видинското село Иново

Паметник на загиналите бойци във войните през 1912-1918 година бе открит днес във видинското село Иново . Средствата за паметника се събират повече от 30 години. През 1988 година дядо Велко Петков пише писмо до предаването "Всяка Неделя" на БНТ, с което говори за 60 загинали воини от Иново. След излъчването му се събират роднините на..

публикувано на 12.09.19 в 15:14

Методът Монтесори се прилага в четири детски градини във Враца

19 учители от Враца получиха  Свидетелства за професионална квалификация за обучение за групова работа с деца от 3 до 6 г. по метода Монтесори . Професионалните сертификати бяха връчени от кмета Калин Каменов и ректора на Нов български университет - проф. д-р Пламен Бочков. Във Враца въвеждането на иновативния метод за предучилищно възпитание..

публикувано на 12.09.19 в 14:55

В очакване на Врачанския панаир

Двойно по-голям интерес на търговци и производители за участие в традиционния есенен панаир във Враца отчитат организаторите от Общината. И тази година най-масовото мероприятие в града и региона ще предложи на местната общественост интересни стоки, уникални храни и  атрактивна музикална програма. Тя започва ден преди официалното откриване в събота, с..

публикувано на 12.09.19 в 13:51