Деца от Видин рисуваха на тема "Да спасим гората от пожар"

6
Снимка: Радио ВИДИН


"Да спасим гората от пожар" - това бе темата, по която рисуваха деца от филиал "Незабравка" на детска градина Арабела Видин. С рисунките си те участват в конкурса, включен в проявите на Седмицата на пожарната безопасност, посветена на професионалния празник на огнеборците. Днес децата представиха своите рисунки, а Алекс и Никола са двама от младите художници. 

"Имахме тържество с пожарникарите...нарисувах пожар, хеликоптер и гората, която гори, нарисувах и пожарникари, които гасят пожара..."

Децата показаха завидни познания за работата на пожарникарите, каза Георги Георгиев, началник "Районна служба за пожарна безопасност"- Видин. Той не скри, че е приятно изненадан от домакините: 

"По традиция за професионалния празник правим Седмица на пожарната безопасност, с редица мероприятия, с които да дадем възможност на децата да се докоснат до нашата професия. Част от мероприятията са работа с подрастващите, в детските градини запознаваме най-малките с нашата професия... Доста изненадан съм от познанията на децата.. За първи път тук те ни представиха нещо по-различно- бяха подготвили един куклен театър на противопожарна тематика, беше ангажирана цялата аудитория да отговаря на въпроси, свързани с тематиката, те показаха завидни познания, което ни радва... "

За нас е традиция да организираме съвместни дейности с Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението", каза директорът на учебното заведение Данка Стаменова

"В нашата работа, в специално организирани занимания  ние ги запознаваме с труда на пожарникаря, с необходимостта от него и с това, че е много важен..."

Децата разгледаха противопожарния автомобил, направиха опит и за гасене на пожар с уредбата за бързо действие. Всички получиха лакомства и подаръци от пожарникарите.

Конкурс за рисунка ще се проведе и в детските градини в Димово и Дунавци, а в петък в Белоградчик ще бъде направена демонстрация на новата противопожарна техника. 
Повече можете да чуете в прикачения звуков файл.

Галерия

Вижте още

Благородна инициатива във видинска детска градина

Ръководството и персоналът на видинската детска градина "Синчец" призоваха р одителите да не купуват цветя за първия учебен ден, а да дарят средствата в специално разположени за целта кутии до входовете на детското заведение. Кампанията е в помощ на 15-годишната Камелия Цолова , ученичка във видинското училище Любен Каравелов, която се нуждае от..

публикувано на 16.09.19 в 12:23

Започна учебната година във видинското ОУ"Иван Вазов"

620 ученика от които 74 първокласници прекрачиха прага ОУ"Иван Вазов" във Видин. Директорката Пролетна Цветкова в словото си обеща както всяка учебна година и тази да бъде успешна за ученици и преподаватели. "Скъпи ученици. Всяка учебна година е важна, защото ви дава възможност за развитие на вашият творчески устрем. Отваря ви нови..

публикувано на 16.09.19 в 12:20

Увеличава се трудовата заетост във Врачанско

Продължават да се увеличават заетите лица на пазара на труда във Враца и областта, сочат данните на Териториално статистическо бюро Северозапад. През второто тримесечие на 2019 година общият брой на заетите лица в региона на 15 и повече навършени години е 60 900, от които 33 500 са мъже, а 27 400 жени. Коефициентът на заетост в областта през второто..

публикувано на 16.09.19 в 08:30

Училищата в община Лом са готови да посрещнат ученици и учители

Близо 2 700 ученици от община Лом ще влязат в класните стаи за новата учебна година, а 187 деца за пръв път ще прекрачат училищния праг. В 9 от 11 училища ще има маломерни паралелки, заради липсата на достатъчно ученици. Основната причина за тази негативна тенденция е намаляването на раждаемостта в региона, както и постоянната миграция. Учебните..

публикувано на 16.09.19 в 08:15

Училищата в община Мездра са готови да посрещнат учениците си

По последни данни в първия ден на учебната 2019/2020 година, в двете средни и трите основни училища в община Мездра ще се обучават 1 214 ученици. В СУ "Иван Вазов" те ще са 450, в СУ "Св.Климент Охридски" в село Зверино- 180, в ОУ "Христо Ботев"- 370, в ОУ "Св.Св.Кирил и Методий"- 274 и в ОУ "Васил Кънчов" в село Моравица- 20 ученици.  В трите..

публикувано на 16.09.19 в 07:41

Пътуващ фестивал ще посети пет видински села

Пътуващ фестивал на автентичната култура на живи човешки съкровища от България и Румъния, ще се проведе в област Видин в периода от 17 до 21 септември. Фестивалът ще гостува на  селата Горни Лом на 17.09.,  Раковица на 18.09.,  Ново село на 19.09.,  Антимово на 20.09. и  Капитановци на 21.09.2019 година.  Началният час на фестивалните дни е от..

публикувано на 15.09.19 в 15:16

Народен представител помага на ученици и студенти от Северозапада

Десет студенти и двама ученици от област Монтана ще продължат образованието си през новата година със стипендии, които отпуска с лични средства председателят на 39- то Народно събрание и два пъти народен представител от региона доц. Борислав Великов .  Две нови попълнения ще има сред студентите и едно сред учениците. Те заемат местата на един..

публикувано на 15.09.19 в 15:03