"Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!"

Снимка: Радио ВИДИН Архив

Традиционната акция на полицията ще продължи до 31 октомври. През изминалите летни месеци в региона не са били регистрирани пътнотранспортни произшествия с деца, информират от сектор "Пътна полиция" - Видин. През лятото на миналата, 2018 г., едно дете-велосипедист е пострадало при пътен инцидент.

Ежегодно, през месеците септември и октомври, пътните полицаи провеждат акция под надслов „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!“ с цел ограничаване на пътнотранспортния травматизъм и намаляване на предпоставките за пътни произшествия с ученици. Тази година, Седмица за превенция на детската пътна безопасност е планирана в дните от 23 до 29 септември. Датата 28 септември е определена за Ден на превенцията. 

И през новата учебна година служители от Сектор "Пътна полиция" - Видин, съвместно с експерти от на Регионалното управление на образованието - Видин, ще изготвят графици за провеждане на беседи по пътна безопасност с деца и ученици от училищата и детските градини в региона.

На 16 септември пътните полицаи ще активизират контрола за да осигурят безопасността на движение, по време на празничните тържества по случай откриването на новата учебна година униформени служители ще има в районите на всички учебни заведения в областта.

През последните седмици служители от отдел "Охранителна полиция" в областната дирекция и районните управления във Видин, Белоградчик и Кула  проведоха работни срещи  с ръководствата на Регионалното управление на образованието - Видин и учебните заведения, с представители на местната власт и частните охранителни фирми. Съгласувани бяха механизмите за взаимодействие и общите задачи, свързани с безопасността на децата през новата учебна година.

В ход са регулярни проверки в питейни и увеселителни заведения за недопускане присъствието на малолетни и непълнолетни, както и продажба на алкохол и цигари на деца. Предприети са конкретни мерки – организационни, превантивни и оперативни,  за противодействие на уличното наркоразпространение, полицейският контрол в районите на училищата ще бъде ежедневен.


Вижте още

Връв е домакин на кулинарен фестивал "От златните ръце на баба"

Кулинарният фестивал "От златните ръце на баба " започва тази вечер в село Връв. Той се провежда за пръв път и цели да съхрани и популяризира местната кухня. Това обясни за Радио Видин Калина Сурдулова, от организаторите: "Целта е да съхраним рецептите, които се предават от поколение на поколение в нашия регион. Призовавам гостите на фестивала и всички..

публикувано на 22.09.19 в 16:00

180 снимки до момента за конкурса на МРРБ "Моят град е моята крепост“

180 снимки са получени до момента в рамките на инициативата „Покажи как обновяваме родното ти място“, част от образователно-патриотичната кампания на Министерството на регионалното развитие и благоустройството „Моят град е моята крепост“. Конкурсът цели да стимулира гражданите да покажат и популяризират със снимки проектите, с които се обновяват..

публикувано на 22.09.19 в 15:00

Борис Николов: Пожарът над село Стакевци ще бъде загасен до края на деня

Очаква се пожарът над белоградчишкото село Стакевци да бъде потушен до края на деня. Около 250 дка широколистни и иглолистни гори пети ден горят в труднодостъпен район до границата със Сърбия. В момента няма опасност за селото, но местните твърдят, че пожарът в иглолистната гора е непредвидим и това ги притеснява: "Иглолистните гори горят..

публикувано на 22.09.19 в 14:13

Враца е домакин на състезание по шосейно колоездене

Над 100 велосипедисти се включват в организираното от колоездачен клуб „Враца Велообщество“ състезание по шосейно колоездене. Спортната проява бе открита от кмета Калин Каменов, който пожела на участниците да спазват правилата, да не се отказват от колоезденето и да бъдат пример за околните. Участниците ще премерят сили по 17-километровото..

публикувано на 22.09.19 в 14:00

Шести блок на АЕЦ "Козлодуй" е в планов годишен ремонт

От днес започва плановият годишен ремонт на шести блок на АЕЦ “Козлодуй”. В периода на спирането ще бъдат изпълнени необходимите ремонтни работи, профилактика на оборудването и на системите на блока, както и презареждане на реактора със свежо ядрено гориво за новата горивна кампания. По време на ремонта ще продължи осъществяването на..

публикувано на 22.09.19 в 13:30

Враца отбеляза Деня на независимостта

Тържественото отбелязване на 111 години от обявяването на независимостта на България във Враца събра десетки врачани на централния площад в града. Церемонията започна с издигане на националния флаг на площад „Христо Ботев“. В рамките на програмата бяха посочени исторически факти, свързани с обявяването на независимостта през 1908 г...

публикувано на 22.09.19 в 13:11

Видин отбеляза Деня на Независимостта

С изпълнение на Националния химн от Градския духов оркестър започна тържествената церемония за отбелязване на 111-ата годишнина от обявяването на Независимостта на България Видин. Слово по случай празника произнесе кметът на града, Огнян Ценков: "Днешната дата носи незаменимата поука, че когато сме обединени и вдъхновени, можем да осъществим всяка..

публикувано на 22.09.19 в 11:44