С две нови специалности започва учебната година в Професионална гимназия "Проф.д-р Асен Златаров"- Видин

7
Професионална Гимназия "Порф.д-р Асен Златаров"
Снимка: Радио Видин

Над 400 ученици в 19 паралелки посрещна Професионална гимназия "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин. 70 са новопостъпилите осмокласници. От тази година в училището приема осмокласници и в специалностите "Приложен програмист" и "Промишлена електроника". 

"Въпреки, че сме силно дигитални и много иновативни и съвсем в крак с 21 век, трябва мъничко да се върнем назад в приказките и да се опитаме да направим всичко възможно, за да продължим да виждаме този свят, не такъв, какъвто е, а какъвто би могъл да бъде, ако сме малко по-добри и амбициозни, и разбира се,като сложим мъничко вълшебство във всичко"- каза при откриването на новата учебната година директорът Мариета Георгиева.

Влади и Памела са осмокласници и за първи път прекрачват прага на гимназията:

"Някои деца са от старото ни училище, а други не, но ще се запознаем и им пожелавам хубава учебна година... Малко се притеснявам, но с някои съученици вече се познаваме, а с другите ще се запознаем и се надявам да се разбираме" - казаха осмокласниците. 

За Ивана Бисерова днес е последният първи учебен ден:

"Възнамерявам да кандидатствам в УНСС- София и да продължа специалността си- "икономика и мениджмънт.

Галерия

Вижте още

Състезание по програмиране в математическата гимназия във Видин

Детски хакатон "Аз и моят Scratch герой в защита на планетата" се провежда в Профилирана природоматематическа гимназия "Екзарх Антим I" във Видин. В него участват ученици от 6 и 7 клас от СУ "Цар Симеон Велики", ОУ "Иван Вазов", ОУ "Любен Каравелов", СУ "Свети свети Кирил и Методий"- Видин и СУ "Свети свети Кирил и Методий"- град Брегово. Състезанието..

публикувано на 18.10.19 в 15:20

"Изповед по цвят" на площада във Видин

Картини, включени в изложбата "Изповед по цвят" , бяха подредени в централната част на град Видин. Организира се по проект за европейска образователна мобилност между България и Румъния - обясни организаторът Мирослав Людмилов : "В тази образователна мобилност ние говорим и споделяме чрез картините социалните си послания към хората..

публикувано на 18.10.19 в 15:02

"Евакуираха" ученици от новоселското училище

Практическо занятие за евакуация при пожар се проведе в  новоселското СУ "Св.Св. Кирил и Методий" днес, под ръководството на ст. инсп. Йорданов от РДПБЗН Видин. Занятието бе планирано от училищното ръководство, а процесът бе управляван от Ралица Ангелова- преподавател в училището. Участваха и  членове на Младежкия червен кръст Видин...

публикувано на 18.10.19 в 14:41

Урок по бизнес комуникации във видинско училище

Интегриран урок по бизнес комуникация и философия се проведе в ПГ "Проф. д-р Асен Златаров" . Урокът е част от проекта за добри практики по Национална програма на Министерството на образованието и науката "Иновации в действие". Учениците имаха възможност да научат повече за общуването чрез практически занимания и игри. Акцентът е..

публикувано на 18.10.19 в 14:17

Осъдиха портиерка в Лом за клевета на колега

Районният съд в Лом призна 51 годишна жена за виновна в оклеветяване на неин колега и я наказа с глоба и парично обезщетение за пострадалия от думите й мъж. Подсъдимата Л. К. Л. работи като портиер в предприятие в Лом  и през декември 2018 г. подала до работодателя си жалба срещу служител от охраната, в която твърдяла, че мъжът е "алчен и мазен..

публикувано на 18.10.19 в 11:40

Осем души са задържани за притежание на наркотици при проверки на полицията в Монтанско

След сигнал, че 22-годишен монтански жител възнамерява да закупи голямо количество наркотични вещества от град София, около 2 часа в четвръртък в прохода "Петрохан" е спрян за проверка автомобил с монтанска регистрация. При извършено претърсване в багажника са намерени и иззети два прозрачни найлонови плика, съдържащи 0,795 кг суха зелена тревиста..

публикувано на 18.10.19 в 10:55

Арестуваха пиян моторист от Дреновец

26-годишен от Дреновец, управлявал нерегистриран мотопед след употреба на алкохол, е бил задържан вчера в полицейския арест за срок до 24 часа, съобщават от ОД на МВР Видин.  При проверка в селото униформени засекли мотопед "Пиаджо" без поставени регистрационни табели. При тестване с дрегер пробата на водача отчела показание 3,56 промила. По..

публикувано на 18.10.19 в 10:15