Видинското училище "Л.Каравелов" възпитава българи и граждани- такъв е заветът на патрона им

2
Снимка: Радио Видин

523-ма ученици и още 19 деца от подготвителната група прекрачиха прага на основно училище "Любен Каравелов" във Видин. За обучението им се грижат 49 високовалифицирани преподаватели. Учебните часове да са изпълнени с всеотдайност, грижа и любов към децата, призова директорът на училището Любка Найденова:

"Нека всички запазим и надеждата, че училището ще продължи да бъде опора на българския дух и пазител на нравствените ценности и добродетели и нека помним, че именно на нашия патрон принадлежат думите: "Училището трябва да възпитава българи и граждани." Нека заложим на тази гражданска позиция и с любов да творим, учим и градим света около нас през следващите 36 учебни седмици."

За най-големите в училището- седмокласниците, учебната година ще е с повече отговорности, но се надяват да остава и време за приятелите:

Мирела: "През тази учебна година трябва да имаме повече успехи,защото ще правим матури. Ще се местим в друго училище. Трябва ни малко по засилено обучение. "

Елеонора: "Очакват ни матури, трябва да учим по-сериозно и да се подготвим за тях."

Антонио:"Надявам се и да има забавления, да се пазим, да се грижим едни за друг."

За втора поредна година училището ще приюти в началото на учебната година и ученици от друго учебно заведение. Заедно с ОУ "Любен Каравелов" в сградата ще са и ученици от Средно училище "Цар Симеон Велики", което все още е в ремонт.


Галерия

Вижте още

Снимката на 21 октомври 2019 година

Стартира поетапното строителство на 13,4 км от пътя  Мездра - Ботевград. Днес изпълнителят започна подготвителните дейности за обезопасяването на обекта.  Всички дейности, които ще се извършват през следващите дни са в страни от настоящото пътно платно и няма по никакъв начин да възпрепятстват трафика. Провериха строежа край Кнежа на..

публикувано на 21.10.19 в 18:00

Започва строителството на пътя Мездра-Ботевград

Стартира поетапното строителство на 13,4 км от пътя  Мездра - Ботевград. Днес изпълнителят започна подготвителните дейности за обезопасяването на обекта. Всички дейности, които ще се извършват през следващите дни, са встрани от настоящото пътно платно и няма по никакъв начин да възпрепятстват трафика, информират от АПИ.    Изграждането на..

публикувано на 21.10.19 в 17:50
ОУ

Учениците от село Раковица събират разделно отпадъци

Ученици от Основно училище "Христо Ботев" в село Раковица, общ. Макреш, са започнали да събират разделно отпадъци. Идеята е  на преподавателя по история и английски език Малин Маринов. Идеята е да ги уча на екология, а  със събраните пари да купим нещо полезно, каза за Радио ВИДИН преподавателят:  "Моята идея се зароди, защото видях из цялото..

публикувано на 21.10.19 в 17:25

Провериха строежа край Кнежа на газопровода Балкански поток

Проверка на строителните дейности по разширяване на газопреносната инфраструктура на "Булгартрансгаз"  ЕАД в района на гр. Кнежа извършиха министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на енергетиката Теменужка Петкова.   Трасето на преносния газопровод Балкански поток от границата с Турция до Сърбия ще премине..

публикувано на 21.10.19 в 15:50

26 милиона за нов екологичен транспорт във Враца

Община Враца получи 26 млн.лв., с които ще бъдат закупени 9 чисто нови тролейбуса и 13 чисто нови електробуса. Договорът за безвъзмездната финансова помощ бе подписан от Мария Попова - изпълняваща функциите на кмет и от министъра на околната среда и водите Нено Димов. На подписването присъства и управителят на "Тролейбусен транспорт" Виктория..

публикувано на 21.10.19 в 15:41

В Берковица честват 90-годишнината от рождението на Йордан Радичков

На 22 октомври, от 17:30 часа, в Къща-музей "Иван Вазов" ще бъде представена книгата "През февруари при бащата на "Януари". Гостува авторът- журналистът и краевед от Лом Юлий Йорданов. Ще бъде подредена изложба от карикатури по произведения на Йордан Радичков и неговите герои в Къща-музей "Иван Вазов". На 23 октомври, от 17:30 часа, ще бъде открита..

публикувано на 21.10.19 в 14:18

Заловиха пиян шофьор, без книжка и с нередовен автомобил

За срок от 24 часа са задържани двама мъже от Видинско, съобщават от ОД на МВР-Видин.   При проверка в село Ружинци, полицейски служители спрели автомобил без поставени регистрационни табели . При тестване с дрегер на 22-годишния водач от с. Черно поле, пробата отчела 1,73 промила алкохол. Водачът бил задържан в полицейския арест за срок до 24..

публикувано на 21.10.19 в 13:36