287 катастрофи във Видинско от началото на годината

Снимка: Светослав Цветанов

От 1 януари до 31 август 2019 г. на територията на област Видин са били регистрирани общо 287 пътнотранспортни произшествия с четири жертви и 64 ранени. Данните съобщи началникът на сектор "Пътна полиция" Владимир Герасимов:

"За същия период на миналата година са възникнали 291 пътнотранспортни произшествия със седем загинали лица и 50 ранени лица. Наблюдава се спад по отношение на загиналите лица и повишение при ранените такива. На територията на ОДМВР - Видин за месец август 2019 година, са регистрирани 44 катастрофи в сравнение с 42 броя от миналата година. 1 лице имаме загинало, както и през миналата година. 9 са ранените лица през август тази година, миналата са били 8. По общини най-много катастрофи са станали във Видин, Димово и най-малко в Грамада и Брегово по 1 брой." 

Главната причина за пътнотранспортните произшествия е несъобразената скорост, посочи Владимир Герасимов. 

Вижте още

Виното и хорото събраха самодейци на фестивал в Гомотарци

Фолкорен празник "Виното и хорото" по случай закриване на гроздобера в село Гомотарци се проведе днес за първи път. Самодейни състави от региона и от Калафат изнесоха програма. Проведе се и конкурс за най- добро бяло и червено вино в селото. Победител при червените вина стана Венелин Никифоров, а при белите Каролина Маринова.  Празника уважи и..

публикувано на 16.11.19 в 16:19

Временно е ограничена мощността на пети блок на АЕЦ "Козлодуй"

Мощността на пети блок на АЕЦ “Козлодуй” временно е намалена до 50% , съобщават от Централата. Малко след 9 часа тази сутрин системата за автоматично разтоварване на блока автоматично е понижила мощността след изключване на една главна циркулационна помпа. В момента се извършва проверка на обородуването.  Няма промяна в радиационната обстановка,..

публикувано на 16.11.19 в 15:30

Седмица на толерантността проведоха в Мездра

В ПГ "Алеко Константинов" - Мездра се проведе седмица на толерантността и бе финализиран проект "Заедно в делници и празници", в който участваха над 20 ученици. Целта на проекта бе гимназията да се превърне в място, където всеки ученик да намери себе си и да повярва, че може. През седмицата учениците посетиха Център за образователна подкрепа..

публикувано на 16.11.19 в 14:07

Обвинени за трафик на жени остават в ареста

Тримата обвинени за участие в организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация са с определена мярка за неотклонение "Задържание под стража" от Специализирания наказателен съд, съобщава пресцентъра на държавното обвинение. Те бяха задържани в сряда, 13 ноември, във Враца при действия по разследването на Специализираната..

публикувано на 16.11.19 в 13:57

Общинският съвет в Ружинци определи местната администрация

Извънредно заседание на Общински съвет- Ружинци прие структурата и числеността на общинската администрация.  "Определихме комисия за избор на съдебни заседатели към съда в Белоградчик, а те да изберат двама представители от съвета. Утвърдихме заплатите на кметовете - имаме две населени места с кмества, а останалите шест ще са с кметски наместници...

публикувано на 16.11.19 в 13:31
видин социално подпомагане социални социална служба помощи

Увеличават броя на хората, които получават материално подпомагане

Социалното министерство смята да увеличи броя на хората, които ще получават хранителни пакети по европейската програма за материално подпомагане. Освен храни, ще се раздават и почистващи материали. За новия програмен период средствата по оперативната програма ще се удвоят и ще са 500 милиона лева. Това ще позволи пакети с храна да получат още 100 000..

публикувано на 16.11.19 в 12:53

Сградата на Община Враца ще бъде осветена в лилаво в подкрепа на недоносените деца

Сградата на Общинската администрация във Враца ще бъде осветена в лилаво утре, 17 ноември , от 19 до 19.30 часа в знак на съпричасност към преждевременно родените бебета и техните семейства.  Целта на инициативата, която отбелязва Световния ден на недоносените деца, е да се привлече вниманието на обществото и институциите към изключително тежките..

публикувано на 16.11.19 в 12:42