Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Във Враца определиха местата за агитационни материали

Определени са местата за разлепване на агитационни материали във Враца. Според заповедта на Мария Попова- зам.кмет на Община Враца, по време на кампанията за произвеждане на изборите за общински съветници и за кметове на 27 октомври 2019 година, участниците в предизборната кампания са длъжни да поставят агитационни материали - плакати, афиши, обръщения и др., за времето от 27 септември 2019 г. до 24.00 часа на 25 октомври 2019 г., на специални информационни табла, разположени на определени места  за територията на Община Враца. 
Разполагането на транспаранти и билбордове на територията на Община Враца да става по изрично разрешение от Кмета на Общината на база подадено заявление (придружено със схема за вида и размера на съоръжението) и заплатена такса, съгласно действащите наредби на Общински съвет - Враца;  

Разполагането на шатри на територията на Община Враца да става по изрично разрешение от Кмета на Общината на база подадено заявление (придружено със схема за вида и размера на съоръжението).

Разполагането на шатри на територията на кметствата в Община Враца да става по изрично разрешение от кмета/кметския наместник на населеното място на база подадено заявление (придружено със схема за вида и размера на съоръжението).

 Забранява се използването на държавния и общински транспорт за предизборна агитация, поставянето на агитационни материали на места, общинска собственост, не упоменати в заповедта, както и унищожаването на агитационни материали, поставени по установения ред, до края на агитационната кампания.

За поставяне на агитационни материали на сгради, витрини и др., които не са общинска собственост, е необходимо разрешение на собственика или управителя на имота.

Партиите, коалициите от партии и инициативните комитети се задължават  в срок до 7 дни след изборния ден да премахнат поставените от тях агитационни материали.

Нарушителите на настоящата заповед се санкционират за всяко едно нарушение поотделно. Установяване на нарушенията по заповедта, съставянето на актове, издаването и обжалването на наказателните постановления да се извършва по реда на Закона за административните нарушения и наказания.

Контролът по изпълнението на заповедта е възложен на Секретаря на Община Враца.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Село Ясен отбеляза храмов празник

Православната църква отбелязва днес Успението на света Богородица . Приема се, че то е било блажено заспиване и врата към небесата, откъдето Божията Майка неуморно се застъпва за хората пред Божествения си Син. Празникът е наречен още Голяма Богородица и е сред най-почитаните.  Храмовия си празник отбелязаха във видинското село Ясен , където е..

публикувано на 15.08.24 в 14:05

Започва панаирът в Кула

Тази вечер в Кула ще бъде открито 107-ото издание на традиционния панаир. Той ще продължи до 20 август, а за гостите са предвидени концерти на популярни български  изпълнители , лятно кино, изложби и спортни турнири. Панаирът започва  с концерт на група "Хоризонт", а п рограмата включва още: 15.08.2024 г. (Четвъртък)  21.00 часа..

публикувано на 15.08.24 в 14:00

Балонена фиеста ще се състои за четвърти път в Белоградчик

Белоградчик ще бъде домакин на четвъртото издание на  балонената фиеста . Инициативата ще започне на 20 септември и ще привлече рекорден брой хора, желаещи да видят спиращите дъха гледки и да изпитат емоцията на полета с балон, каза в аванс за Радио ВИДИН кметът на община Белоградчик  Боян Минков :  „През месец септември предстои..

публикувано на 15.08.24 в 12:30
РЗИ-Враца

Здравната инспекция във Враца регистрира 10-и случай на сифилис

Десети случай на болен от сифилис от началото на годината са констатирали от Регионалната здравна инспекция (РЗИ) във Враца . Поредният заразен е установен през изминалите 7 дни, личи от бюлетина на здравната инспекция. Сифилисът е заболяване, срещащо се сравнително често и днес. Заразяването става основно по полов път, но съществуват и..

публикувано на 15.08.24 в 12:00

Туристически преход събира участници във Враца

Поканиха на ободряващ преход до пещера Голямата дупка във Враца . Събитието е на 16 август, съобщиха организаторите от Младежки център - Враца. Те очакват желаещите в петъчния ден в 09:00 часа на площад „Христо Ботев“ в града. Туристическият преход е подходящ за начинаещи.  Деца от 9 до 14 години могат да вземат участие, само ако са с..

публикувано на 15.08.24 в 11:23

Община Вършец призовава: "Спри горските пожари!"

От Община Вършец излязоха с призив: "Спри горските пожари!" . От началото на месеца са гасени три големи пожара. Двама огнеборци пострадаха От Община Вършец напомнят, че всеки гражданин носи лична отговорност при използването на открит огън и спазване на правилата за пожарна безопасност. От администрацията призовават за стриктно спазване на..

публикувано на 15.08.24 в 11:00

На празника на Брегово за първи път ще звучи химнът на града

На Успение Богородично в Брегово отбелязнват празника на града.  За 10 часа е насрочено тържествено заседание на Общинския съвет. Почетни грамоти ще бъдат връчени на 48 местни деятели. Същевременно се отбелязват и 50 години от обявянето на Брегово за град, съобщи председателят на Общинския съвет Дориана Йорданова. "Тържествената сесия по..

публикувано на 15.08.24 в 08:15