Снимката на 9 октомври 2019 година

Правителството днес отпусна още почти 800 млн. лева, за да започне модернизацията на над 54 км от пътя между Видин и Ботевград, в отсечката Видин - Ружинци. Този участък в по-голямата си част ще бъде с габарит на автомагистрала

Поради извършване на планови инспекции на Дунав мост 2 при Видин - Калафат, от днес до 23 октомври се въвежда временна организация на движението на автомобилите. Превозните средства от България към Румъния ще преминават през една от двете ленти на пътното платно.

Депутатите от "БСП за България" ще внесат предложение за създаване на Държавен фонд за развитие на Северозапада по време на обсъждането на Бюджета за следващата година 2020. Предложението е да има инвестиционен фонд, с който приоритетно да се финансират проекти в Северозападна България. Идеята е на гражданска инициатива, а целта е да се спре обезлюдяването в региона. 

84 000 бюлетини ще бъдат отпечатани в община Враца за гласуване за кандидатите за кметове на престоящия на 27 октомври вот. Същото количество ще бъде отпечатано и за избор на общински съветници. 

Община Монтана ще дава годишни стипендии от 2500 лева на студенти по медицина и педагогика, които поемат ангажимент, след завършване на образованието си, да се върнат и да работят в Монтана, съобщиха от местната администрация. Документите за получаване на стипендии ще се приемат в общината до 15 октомври т.г., след това комисия от експерти ще извърши класиране и ще бъдат определени стипендиантите.

Нормална е посещаемостта в училището във Видинския ромски квартал "Нов път". Мълвата за отнемане на деца от училище достигна и други градове в Южна България.

Кулското село Чичил остана без вода от снощи. За това научихме от наш слушател, а причината се оказа планирана дезинфекция, съобщи кметският наместник Пенко Ташев.
Неделно училище се организира в храм "Свети Дух" в град Монтана за първа година. Досега са се записали пет деца.

Архивни снимки и документи за Трети пехотен бдински полк ще бъдат показани в изложба-албум във Видин. Документалната експозиция "Памет за Трети пехотен бдински полк" е създадена от "Държавен архив" Видин. 

Мездренски художници ще покажат свои произведения в обща изложба. Тя ще бъде открита на 10 октомври във фоайето на втори етаж на общинска администрация Мездра. 

Поради планирана дезинфекция на водата във Видин и селата Новоселци, Слана Бара, Акациево, Рупци, Кошава, Гомотарци, Сланотрън, Кутово, Антимово, Покрайна, Иново, Капитановци, водата няма да бъде годна за пиене от 9.00 часа на 12.10.2019 г. (събота) до 17.00 часа на 13.10.2019 г. (неделя). 

В двора на Детска ясла „Здравец“в Бяла Слатина беше открита  нова  детска площадка. Тя е съобразена с възрастта на децата и е оборудвана с игрови съоръжения подходящи за тях.

За пета поредна година Професионална гимназия  "Проф. д-р Асен Златаров" във Видин се включва активно в европейската седмица на програмирането. Целта е по забавен и интересен за учениците начин да насочи вниманието им към програмирането и цифровата грамотност. Първата работилница ще е в петък с ученици от специалностите компютърна техника и технологии и приложен програмист. Тяхната мисия е да "Да почистим земята". 

Държавен куклен театър Видин ще зарадва малчугaните на Монтана с две постановки през октомври. Представленията са от 11.30 и 12.30ч., уточняват организаторите.

Вижте още

Снимката на 17 октомври 2019 година

Щабна тренировка и пожаро- тактическо учение за ликвидиране на промишлена авария на територията на бившия химически комбинат "Видахим" АД се проведе днес във  Видин. В практическото учение се включиха сили и средства на единната спасителна система на територията на област Видин. В него взеха съвместно участие служители на Регионална дирекция "Пожарна..

публикувано на 17.10.19 в 17:50

Ремонти затварят временно част от улица "Петропавловска" във Враца

Поради извършване на строително-ремонтни дейности на частен обект, на 18 октомври, от 08:00 ч. до 17:00 ч., ще бъде ограничено движението по ул. "Петропавловска", в участъка от кръстовището с бул. "Христо Ботев" до кръстовището с ул. "Казашка". Строителната фирма, извършваща дейностите, е уведомила Община Враца и компетентните институции в..

публикувано на 17.10.19 в 17:48

Община Видин спечели арбитражно дело за близо 8 млн. лева

Арбитражният съд при Българската търговско-промишлена палата не е уважил искът на австрийско дружество срещу Община Видин. С решението на съда от 14 октомври са отхвърлени всички предявени искове в размер от близо 7 800 000 лева, а дружеството е осъдено да заплати на Община Видин почти 3 млн. лева и разноските по делото, съобщиха от пресцентъра на..

публикувано на 17.10.19 в 16:23

Откриха ремонтирания път до Цар Петрово (снимки)

Две пътни отсечки с обща дължина около 17 километра са напълно обновени във видинската община Кула. Те обслужват няколко села в обезлюдяващия граничен регион. Пътищата са четвъртокласни и бяха в много лошо състояние десетилетия наред. Строителите са положили нови пластове асфалт, възстановени и стабилизирани са банкетите, почистени и ремонтирани са..

публикувано на 17.10.19 в 15:25

Две секции за хора с увредено зрение или със затруднения в придвижването в Мездра

С решение на ОИК Мездра са определени две секции, в които ще имат право да гласуват избиратели с увредено зрение или със затруднения в придвижването на изборите за общински съветници и кметове на 27.10.2019 година. Това са Секция №062700007 в Социалния комплекс /бившата сграда на АПК/ на ул. "Иван Вазов" №2 и секция 062700008 на ул. "Св...

публикувано на 17.10.19 в 15:20

Извънредно заседават общинските съветници в Мездра

Извънредно заседание на Общински съвет Мездра ще се проведе днес. В дневния  ред са 3 точки.  Ще бъде преразгледано Решение №764, касаещо ОУ "Васил Кънчов" село Моравица, което остана без утвърдени слети и маломерни паралелки. Включени са и д ве питания- относно р аботата на камерите за видеонаблюдение, ползването на общинска аудио и видео..

публикувано на 17.10.19 в 15:09
Д-р Николай Шарков /вляво/ представи Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата.

Кръгла маса за здравето на детските зъби се проведе във Видин

Националната програма за профилактика на оралните заболявания при децата до 18 години бе представена на кръгла маса във Видин. Специално внимание бе обърнато на кампанията за безплатно поставяне на силанти на първите постоянни дъвкателни зъби на децата от 5 до 8 години, която се провежда в цялата страна. Около 4 000 деца от област Видин попадат в тази..

публикувано на 17.10.19 в 14:15