Новоизбраният Общински съвет в Брегово положи клетва

7
Снимка: Радио ВИДИН
Иван Вълчов от ГЕРБ бе избран за председател на Общинския съвет в Брегово. Това се случи след като новоизбраните общински съветници и новият кмет на общината Илиян Бърсанов положиха клетва, в присъствието на народния представител Владимир Тошев и областния управител на Видин Албена Георгиева.

"Следващите 4 години ще имате онази сила, от която зависи развитието и просперитета на Община Брегово", каза областният управител на Видин.

Клетва положиха и новоизбраните кметове- на село Ракитница Таня Маринова и на село Гъмзово Венизел Флоров. Цеца Бонева- председател на ОИК в Брегово връчи удостоверенията на новоизбраните общински съветници.

"Изборите минаха, започва работа, затова нека да забравим емоциите и заедно да работим за развитието на Община Брегово", каза народният представител от Видин Владимир Тошев и допълни, че не трябва да има страх и притеснения, че тези общински служители, които си вършат работата ще продължат да си я вършат.

Най- възрастният общински съветник Иван Филипов проведе избора за председател на Общинския съвет. Групата от БСП предложи кандидатурата на Аня Ангелова, а от ГЕРБ издигнаха Иван Вълчов. След проведеното гласуване бе избран кандидатът на ГЕРБ. Иван Вълчов обеща, че ще работи за благото на хората:

"Ще сътрудничим на кмета, ще съдействаме за благото на хората."

В новия общински съвет ПП ГЕРБ има 5 общински съветници, коалиция "БСП за България" е със 6 представители.

Състав на Общински съвет- Брегово, подредени по азбучен ред:
- Анжела Белдева- "БСП за България"
- Аня Ангелова- "БСП за България"
- Георги Чакъров- ПП ГЕРБ
- Десислава Станкова- ПП ГЕРБ
- Ивайло Томов- ПП ГЕРБ
- Иван Вълчов- ПП ГЕРБ
- Иван Филипов- "БСП за България"
- Кирил Кунчев- "БСП за България"
- Максим Брезоев- "БСП за България"
- Милчо Лалов- "БСП за България"
- Орлин Цветков- ПП ГЕРБ

Галерия

Вижте още

Снимката на 14 ноември 2019 година

Община Белоградчик е взела необходимите мерки, за да посрещне  първия сняг .  Тази година участие в снегопочистването ще вземе и новопридобитата техника, собственост на общината. Добра придобивка е моторната шейна, която ще осигури достъп до трудно проходими места при зимни условия, свързани с аварии на водопроводната мрежа и други евентуални бедствия...

публикувано на 14.11.19 в 18:00

Обжалват изборите за общински съветници в Ружинци

В открито съдебно заседание Административен съд - Видин гледа дело, образувано по жалба от Коалиция "БПС за България“ на  Венцислав Томов Ванков, кандидат за общински съветник, който обжалва резултатите от проведените на 27 октомври местни избори за общински съветници в Община-Ружинци : "Поводът ми за обжалването е в моето родно,..

публикувано на 14.11.19 в 16:51

Още един пътен инцидент на Е-79, трафикът е затруднен

Още един пътен инцидент стана този следобед по международния път Е-79 между Видин и Монтана. Тежкотоварен автомобил се е е завъртял на един от завоите при видинското село Бeла. Движението при км 46 се осъществява в една лента, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Шофьорите е необходимо да се движат с повишено внимание и съобразена скорост като..

публикувано на 14.11.19 в 16:37

Две катастрофи с тирове по Е-79 между Монтана и Видин

Две катастрофи с тирове затрудняват трафика между Монтана и Видин. И двата пътни инцидента на международното шосе Е79 са станали в ранния следобед, а в тях са замесени шофьори от Турция. При първото ПТП, край село Долна Вереница, камион се е хвърлил в близкото дере при опит да вземе остър завой. Екипи на пожарната и бърза помощ са се отзовали..

публикувано на 14.11.19 в 15:21

"Моето училище" в Зверино

20 ученици от начален етап на обучение от СУ „Св. Климент Охридски“ сeло Зверино участваха в рецитал на тема „Моето училище”. Техните изпълнения оцени жури в състав: Дарина Цветкова – председател на художествен клуб при НЧ „Факел 1926“ с. Зверино и Ани Пагелска – учител по български език и литература в СУ „Св. Кл. Охридски“. Рециталът започна с..

публикувано на 14.11.19 в 13:50

Безплатни изследвания за диабет във Враца

В Световния ден за борба с диабета– 14 ноември, във Враца се организират безплатни скринингови изследвания на нивото на кръвната захар. В кампанията се включи заместник-кметът Петя Долапчиева, която призова повече жители на Враца да се възползват от възможността да се изследват за диабет. На три места във Враца – фоайе на Градска..

публикувано на 14.11.19 в 13:40

Хореографът Първан Първанов от Монтана с концерт по два повода

Концертът на представителен танцов ансамбъл "Пъстрина" е по повод 70-годишния юбилей на ръководителя Първан Първанов и неговата 45-годишна творческа дейност . Танцьори от три поколения ще представят най-добрите постановки на своя хореограф. Те ще претворят тези танци в завладяващ спектакъл, който започва в 18.30 часа, в петък, на сцената на..

публикувано на 14.11.19 в 12:26