Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 8 хиляди души от Видинско ще получат помощ от БЧК

Автор:
Снимка: Радио ВИДИН


Българският Червен кръст  ще започне поетапното предоставяне на пакети с хранителни продукти на уязвими български граждани. Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК в 312 раздавателни пункта в цялата страна и ще продължи до 28 февруари. 

Пакети са предвидени за 287 000 домакинства, които включват над 543 000 български граждани, подавали документи за помощи в дирекции "Социално подпомагане" през сезон 2017-2018. В Област Видин раздаването на пакетите ще започне на 13 декември и ще се извършва по график. Ще продължи и през януари. 

На 6 януари 2020 година започва раздаването на храните в град Видин, каза Цветелина Петрова, директор на БЧК-Видин.

"По различно време на различните места ще пристигне олиото, затова и датите в различните области не съвпадат. Ние, уви, не можем да доставим всичко по едно и също време. Ще започнем от далечните общини. На 16-17 декември ще заредим община Ружинци, а на 18 - община Белоградчик, заедно с Чупрене. На 20 декември сме в Димово. На 23 продължаваме със село Арчар, където е обособен отделен пункт. На 27 декември е община Кула, с което приключваме за месеца".

Раздаването на храните за цялата област трябва приключи до 28 февруари. В Област Видин пакети ще получат 8 221 души.

"Продуктите, които се раздават, са 16 вида, по над 24 килограма. Пшенично брашно – 2  кг; ориз – 1 кг; спагети – 1 кг; лютеница – 0,500 кг; зелен фасул консерва – 2,400 кг; домати белени  – 1,600 кг; грах зелен  – 1,600 кг; гювеч консерва – 1,600 кг; конфитюр – 0,500 кг; говеждо в собствен сос консерва – 0,300 кг; говежди кюфтета в бял сос консерва  – 0,600 кг; пиле фрикасе консерва – 0,300 кг; консерва риба  – 0,170 кг; зрял фасул – 3 кг; леща – 4 кг; олио – 4 литра".

Времето за раздаване е достатъчно, призовавам да се избягва претрупването, завърши Петрова.

Повече можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Полицията задържа заподозрян за срязаните спирачки на локомотив в Лом

По информация на БНР вече има задържан за повредата на маркучите на спирачната система на локомотив в Лом. Инцидентът стана в ранните часове на 1 юни около 04:30 ч. на гарата в Лом. Повреден е бил локомотив, като е счупено предното му стъкло и са прерязани с остър режещ предмет пет маркуча от пневматична машина, захранващи спирачките. В резултат..

публикувано на 05.06.24 в 15:22
Явор Цанев и Александър Цонков

Гост-автори ще участват в "Базар на книгата" в Мездра

Едни от специалните гости на "Базар на книгата" в Мездра на 22 юни ще са авторите  Александър Цонков и Явор Цанев , съобщават организаторите на инициативата.  Александър Цонков  е роден в Сливен. Завършил е френска паралелка в ГПЗЕ "Захари Стоянов", а след това специалностите „Туризъм“ и „Маркетинг“, съответно като бакалавър и магистър в УНСС в..

публикувано на 05.06.24 в 15:16

Седмокласници посетиха СУ "Цар Симеон Велики" във Видин в Деня на отворените врати

Ден на отворени врати се проведе  в СУ "Цар Симеон Велики"  във Видин. Седмокласници от Основните училища "Иван Вазов" и от "Любен Каравелов" в града имаха възможност да разгледат кабинетите по природни и хуманитарни науки, да се запознаят с тяхната мултифункционалност и да разгледат базата на учебното заведение.   "Сега отиваме към..

публикувано на 05.06.24 в 15:08

Медицински хеликоптер от Румъния транспортира пациенти от Враца до Букурещ

Семейство от Румъния, пострадало при катастрофа, беше транспортирано с румънски медицински хеликоптер от врачанската болница до лечебно заведение в Букурещ . Възрастната двойка е катастрофирала преди две седмици край Оряхово. Семейството е пътувало за почивка в Турция. След пътния инцидент мъжът, на 80 години и жената, на 77 години са с множество..

публикувано на 05.06.24 в 14:32

Фестивалът "Пъстра огърлица" във Вършец посреща гости от 5 държави

Международен фолклорен фестивал "Пъстра огърлица" ще се проведе на 22-ри и 23 юни във Вършец. Това ще е десетото издание на форума, който е част от културната програма на града. Целта е популяризиране на културните традиции на страната и танцовото и музикално изкуство, каза Даниела Лилова , специалист "Туризъм" в Общината и организатор на фестивала...

публикувано на 05.06.24 в 14:30

Полицейска операция срещу купуването на гласове се провежда в Монтанско

Специализирана  полицейска операция  за противодействие на престъпления, свързани с изборното законодателство и конвенционалната престъпност се провежда днес на територията на област Монтана. Към момента в Областната дирекция на МВР са извършени проверки на  8 сигнала за купуване на гласове , по които са образувани преписки под наблюдението на..

публикувано на 05.06.24 в 11:30

Парк "Калето" в Монтана е по-чист след екоакция

Парк "Калето" е една от забележителностите на Монтана и се използва за разходки и отдих на жителите на града. Инициативата за почистването му е на местната екоинспекция, а поводът - днешния Световен ден на околната среда.  Служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите, ученици, представители на държавната и местната власт чистиха..

публикувано на 05.06.24 в 10:00