Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Благотворителна изложба на 8-годишно момиче подпомага детска градина

Автор:
2
Снимка: Радио ВИДИН

8-годишно момиче рисува картини, които продава. Със събраните средства ще подпомогне закупуването на нови материали за група "Плодчета" към детска градина "Арабела" във Видин. В навечерието на Коледа в учебното заведение бе организиран и базар.

Въпреки годините си, Виктория Пекова сама решава да участва в благородната инициатива. Като бивша възпитаничка на детската градина, тя смята,че е хубаво децата да имат нови и интересни занимания:

"Аз изработих няколко картини, на една от тях нарисувах бухал. Тези парички от картините ще са за група "Плодчета", каза Виктория.

Майката на Вики - Дияна Сеймянова, е много горда от решението на дъщеря си и я подкрепя напълно, дори записва дъщеря си на уроци, за да подпомогне таланта и:

"Радвам се, че точно тук се случва първата изложба, благодаря на целия екип от професионалисти, които работят с децата. От много малка забелязах таланта й, с голям хъс рисува. Участва в много, различни изложби и състезания, има спечелени награди. С голямо удоволствие се включва в различни инициативи чрез картините си."

Художничката от Видин Цецка Александрова е учителката по рисуване на Вики: 

"Изключително горда съм, защото тя е на 8 години, с първа изложба, вече половините картини са продадени, а сега е на 8.. А като стане на 18?!. В интерес на истината две, три са рисувани за изложбата, останалите сме рисували заедно и тя е много щастлива, когато го прави."

Традиционно детска градина "Арабела" се включва към много благотворителни инициативи, с които събира средства за подобряване на учебната среда в детското заведение. Директорката Данка Стаменова е приятно изненадана от решението на малката художничка:

"Ние изключително сме очаровани от нейното решение, тя предложи да се включи. Благодарим за нейния талант, благодаря за всичко. Парите ще бъдат дарени в нейната група, която е посещавала, вероятно с парите ще се подобри образователната среда."

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Какво предвижда проектът за обновяване на Крайдунавския парк във Видин

Общо 18 милиона лева ще бъдат инвестирани в обновяване на Крайдунавския парк на Видин . Изграждане на нови настилки, велоалея, декоративно осветление, парково обзавеждане, озеленяване са сред дейностите, които ще бъдат изпълнени по проект на Община Видин, финансиран със средства от държавния бюджет. Проектните дейности се отнасят за участъка от..

публикувано на 05.06.24 в 15:54
Драматично-куклен театър - Враца

Театрален фестивал отново превръща Враца в културна столица на България

Тридесет и четвъртото издание на Националния фестивал на малките театрални форми ще се проведе от 10-и до 16 юни във Враца. В програмата са включени 14 постановки, които ще представят разнообразни жанрове и теми. Селекцията е на драматурга на Народен театър „Иван Вазов“ Мирослава Тодорова и театралните режисьори Дина Маркова и Благой Бойчев. Това..

публикувано на 05.06.24 в 15:00

Подновяват се археологическите проучвания край село Майор Узуново

След 6-годишно прекъсване археолозите се завръщат в селището от ранния неолит край видинското село Майор Узуново . Обектът е сходен на този край врачанското село Оходен, който се проучва от повече от 20 години от Регионалния исторически музей във Враца. Тази година проучването ще се проведе паралелно в двете селища, каза директорът на музея Георги..

публикувано на 05.06.24 в 14:00

Момиче от Враца получи награда "Студент на годината"

Ани Павлова е млада дама от Враца , която наскоро беше удостоена с наградата "Студент на годината" в категория "Правни науки" за 2024 г. към Софийския университет. От дете обича да съчетава ученическите си успехи с извънкласни дейности и това не се променя и до днес. Тя се отличава с отлични академични резултати и активно участие в научни..

публикувано на 05.06.24 в 13:00

Видински ученици участваха в рецитал "Любов в поезията"

Видински ученици рецитираха любовни стихотворения на различни езици. Рециталът "Любов в поезията" се състоя в СУ "Цар Симеон Велики" във Видин пред учители и възпитаници на училището. Целта е не само образователна и информационна, но и да се забавляват, казва Валентина Бурдашка , преподавате по Български език и литература: "Това..

публикувано на 04.06.24 в 16:20
ОП

Самотноживеещ и с увреждания жител на село Рупци се нуждае от личен асистент

Жител на село Рупци - Тодор Михайлов, потърси Радио ВИДИН и разказа, че живее сам, 100% инвалид е и има право на асистент. От Общинското предприятие "Социални дейности" му предлагали възрастни жени, които според Михайлов не могат да са му от помощ. Освен това не искали и да пътуват до село Рупци. Той няма близки, на които да разчита и моли..

публикувано на 04.06.24 в 16:17

Шоколадови изделия за истинските ценители

В "Професия хоби" става рязко много вкусно и ухаещо на шоколад, защото ви срещам с една дама, за която правенето на шоколадови изделия е истинско удоволствие. И няма как това да не е така, след като всичко започва с направата на сладки изкушения за нейните дечица. И колкото и да не е полезно сладкото, тя се опитва да им го даде по най-чистия за..

обновено на 04.06.24 в 14:14