Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Милена Цветкова - създател на домашния уют

7
Снимка: личен архив Милена Цветкова

Милена Цветкова - Мишони е от Видин, но от 13 години се развива в столицата в света на киното и телевизията като стилист. Тя се е грижила за стила на Гала от "На кафе" и "Имаш поща", отговаря за сценичните костюми на мистериозното шоу "Маскираният певец", както и на предаването "Като две капки вода", "Господари на ефира", "Море от любов", "Игра за милиони", "Пълна лудница", "И аз го мога" и др. Участвала е в заснемането на сериали, много музикални видеоклипове и реклами. Днес тя се е захванала с новото си амплоа – Home soul creator или създател на домашния уют. Човек, който се грижи за дома и душата. Милена дава съвети как да разместим мебелите и какво да махнем от къщите си, за да променим енергията на дома ни и да живеем по-добре. За това как започва всичко и от къде се вдъхновява за тази нова професия, разказва самата тя:


“То си е лично мое, не е продиктувано може би от някакви хора от други места по света, но си е лично мое. Нещо, което е съвкупност от много неща, тоест това да си home soul creator или създател на домашния уют, означава, че поемаш една много сериозна отговорност към хората, с които работиш. Това означава, че хората трябва да те допуснат много лично в живота си. Пък аз някак си успявам, т.е. аз карам хората да променят себе си чрез дома си, да стартират от дома си... Нашият дом е едно прекрасно огледало и ми хрумна, то по-скоро се роди в мен, ако накарам хората да поизчистят и поправят, и преподредят някакви неща в дома си, много ясно ще видят къде най-много са се задръстили с вещи, с мебели, на които държат и така ще могат да погледнат към себе си."


Как да подредим къщата, гардероба и мислите си, за да сме в хармония и щастливи? И защо изчистването на съзнанието ни е пряко свързано с мястото, което обитаваме? Милена Цветкова - Мишони знае как да отговори на тези въпроси.


"Когато се поразровиш малко по-дълбоко, когато извадиш от под леглото, от шкафовете неща, тогава вече лъсват такива истини и самия ти можеш да се изнервиш около двайсет пъти, от това, което ти съхраняваш в дома си. Това означава, че ти се чувстваш по този начин ежедневно…", уточнява още Милена, според която разхвърляните вещи са "невидимите дразнители" в дома ни. Ние толкова много свикваме с тях, както и с всяко емоционално състояние, както и с всичките вещи, които сме натъкали в шкафовете си. Когато вещите ни са подредени и когато махнем много излишни неща, ние създаваме спокойствие на зрението и на цялата нервна система. 


Ако имате нужда да преобразите дома си, да се отървете от ненужните вещи, които ви затрупват от години, но някак все не искате и не знаете как да го направите, намерете я. Тя ще ви промени всичко за нула време. Последвайте я във фейсбук на нейната лична страница МиленаЦветкова-Мишони


*Цялото интервю може да чуете в прикачения файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Румен Гечев ще е водач на листата на "БСП за България" за народни представители във Видин

На свое заседание Националният съвет на БСП утвърди листите за изборите за Европейски парламент и 50-то Народно събрание на 9 юни, както и предизборната платформа на коалиция „БСП за България” за парламентарния вот. Кандидатите са обявени на официалния сайт на политическата формация. За водач на евролистата е избран Кристиан Вигенин. Следван..

публикувано на 27.04.24 в 15:14

Благотворителен базар организираха в Дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана

За поредна година в Дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана направиха изложба – базар от сувенири за Великден. От няколко месеца настанените в центъра, с помощта на педагозите и възпитателите, изработваха венчета, великденски яйца и зайци, букети с цвета и още най-различни символи за празника. В изработка се включи и Людмил Колов,..

публикувано на 27.04.24 в 13:44

Конкурс за най-чаровна лазарка обявиха в Софрониево

Онлайн фотоконкурс "Най - чаровна лазарка в Софрониево" обявиха от читалище "Пробуда - 1927" в селото. Конкурсът е в 3 възрастови групи, обясни секретарят на читалището Офелия Крумова. "Желаещите да участват трябва да изпратят снимки чрез месинджър на фейсбука на читалището до 28 април включително, това е Цветница. Към снимките се..

публикувано на 27.04.24 в 10:03

На трудова борса обявиха 45 нови работни места във Враца

45 свободни работни места бяха обявени като свободни по време на трудова борса, която се проведе във Враца . Заместник-кметът на общината Александър Владимиров даде официално началото на събитието. Форумът беше организиран от Младежки център – Враца, Агенция по заетостта, Дирекция „Бюро по труда" – Враца и Сдружение „Нов път" Хайредин. Инициативата е..

публикувано на 27.04.24 в 09:47

В Белоградчик лазарки наричаха за здраве

Малките лазарки от Детска градина „Иглика" - Белоградчик , накичени с венчета от върбови клонки, изненадаха общинската администрация в града. С песни, танци и наричания за здраве и берекет донесоха истинско пролетно настроение в общината. Децата пожелаха на своите домакини здраве, изобилие, и весело посрещане на Великденските празници. От..

публикувано на 27.04.24 в 08:44

Временно се променя организацията на движение в посока Видин по път I-1 между Ружинци и Дунавци

Променя се организацията на движение в посока Видин по път I-1 Видин - Монтана в отсечката между Ружинци и Дунавци, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". Между 10 ч. и 17 ч. днес  ще се ограничи движението за всички превозни средства по първокласния път в участъка от кръстовището с път III-114 Ружинци - Тополовец до кръстовището за Дунавци..

публикувано на 27.04.24 в 08:18

Раздават великденски пакети на възрастни хора от община Бойница

Възрастни хора с ниски доходи ще бъдат подпомогнати за Великден в община Бойница. Празнични пакети ще получат около 30 души от 4 населени места, каза общественикът и организатор на великденската кампания Радослав Треилов.  "Съдържанието, което сме предвидили, е по един козунак, боя за яйца и по 40 лева. В понеделник, 29 април, ще стартираме от..

публикувано на 27.04.24 в 08:00