Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обвиняем за измама на възрастна жена е предаден на съд в Монтана

Снимка: Любо Андреев

Обвиняем за измама на възрастна жена в Монтана е предаден на съд, съобщават от Апелативната прокоратура в София.

През 2019 г. измамената пенсионерка се запознала с мъж, представял й се като Георги, който редовно посещавал нейните съседи. Жената му споделила за желанието си да бъде настанена в дома за стари хора в Берковица, за което той предложил да съдейства, твърдейки че има връзки във въпросната институция, но се нуждае от средства, за да промени постоянния й адрес. Възрастната жена започнала да му дава пари, като за целта теглела кредити от банки и небанкови финансови институции.

При кандидатстването и получаването на заеми Е.Д. била придружавана от въпросния Георги, който се представял за неин внук. На свой ред той й обещавал, че лично и за своя сметка ще плаща вноските по кредитите.

През периода на 2019 г. до м. април 2020 г. възрастната жена сключила 5 договора за кредити и заеми, както и такъв за мобилен телефон, закупен на изплащане за Георги.

В хода на разследването била установена и самоличността на мъжа, въвел в заблуждение Е.Д. – обвиняемият С.Б. В действителност той не бил предприел никакви действия, които да свидетелстват за намерението му да съдейства на жената за настаняването й в дома за стари хора.

Възбуждайки и поддържайки заблуждение у пострадалата, с цел да набави за себе си имотна облага, обвиняемият придобил пари и вещи на обща стойност 3 369 лева.

Обвиняемият е признал вината си. Понастоящем той е с мярка за неотклонение „подписка“, а делото предстои да продължи в съда.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Снимката на 20 май 2024 година

Днес се проведе вторият задължителен държавен зрелостен изпит - по профилиращ предмет, изучаван в 11 и 12 клас, или по теория на професията за учениците от професионалните гимназии.  Резултатите от матурите ще бъдат обявени до 7 юни.  Близо 80 млн. лв. допълнително за възнагражденията в държавните висши училища осигурява служебният кабинет. Двете..

публикувано на 20.05.24 в 18:10

Спокойно е преминала днешната матура във Видин

Спокойно и без нарушения е преминала днешната матура по избираем профилиращ предмет, както и държавният изпит за придобиване на професионална квалификация в училищата в област Видин. Най-много дванайсетокласници са избрали да се явят на държавен зрелостен изпит по английски език, каза началникът на Регионалното управление по образованието Веселка..

публикувано на 20.05.24 в 16:24

Евтим Милошев във Видин: Туризъм без инфраструктура няма как да се случва

"Дори да направим най-хубавата реклама, да създаваме най-добрия туристически продукт, ако няма свързаност, няма как да докараме туристите." Това заяви служебният министър на туризма Евтим Милошев, който днес е на посещение в област Видин. Според него държавата може да помогне на региона най-вече с инфраструктурата. В тази връзка министерството на..

публикувано на 20.05.24 в 16:20

Нови два случая на коклюш установиха във Видинско

Два нови случая на коклюш са регистрани през последната седмица /13-17 май/ във Видинска област. Касае се за 2-годишни деца от Видин и село Косово, които не посещават детски заведения.  Имунизирани са, заболяването протича много леко, обясниха от Регионалната здравна инспекция. Здравните специалисти проследяват контактните и близките на децата...

публикувано на 20.05.24 в 15:18

В Монтана няма сигнали за купуване на гласове

В област Монтана няма постъпили сигнали за купуване на гласове за изборите на 9 юни. Към момента обстановката е спокойна, потвърдиха и от прокуратурата.  Организацията за вота обсъдиха на среща при областния управител представители на полицията, ДАНС, прокуратурата и Районната избирателна комисия. Сформиран е областен щаб.  Поръчани са по 117 000..

публикувано на 20.05.24 в 15:12

12 проучвания бяха представени в Mайските краеведски четения в Мездра

Краеведи от Враца, Мездра и съставните села на общината взеха участие в XIII майски краеведски четения, които се проведоха в Мездра. Организатор на проявата, която е програмата на 50-ите Празници на културата „Мездра -май“ и на 29-ите Празници на Искърското дефиле, беше Краеведското дружество към НЧ „Просвета 1925“, с подкрепата на Община Мездра...

публикувано на 20.05.24 в 14:30

Двама се отказаха да бъдат кандидати за депутати от Монтана

Двама кандидати за народни представители от 12-и Многомандатен избирателен район Монтана се отказаха от борбата за 50-ия парламент на страната. Цеко Маринов и Ангел Ангелов са заявили, че желаят да им бъде заличена регистрацията, съобщи говорителят на РИК Монтана Петко Петков.  Районната избирателна комисия в Монтана излезе с решения и заличи..

публикувано на 20.05.24 в 14:24