Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два случая от Северозапада в списък на МВР

| обновено на 05.04.22 в 14:54
Снимка: БГНЕС

Преписка срещу кмета на Видин и сигнал за длъжностно присвояване в монтанска болница фигурират в публикуваната на сайта на МВР справка с данни за преписки с висок обществен интерес, по които прокуратурата не се е произнесла. 


Проверките са приключени в ГД "Национална полиция" и ГДБОП, преписките са предадени на прокуратурата по компетентност, но към момента няма информация за произнасяне по тях. Случаите в списъка засягат публични лица, заемащи ръководни длъжности в държавните и общински администрации, корупция, здравеопазване и др. – за периода от 01.01.2021 г. до 25.03.2022 г.


На 7 позиция от общо 116 случая е преписка от 19 февруари 2021 година на ГДНП, отдел "Икономическа престъпност", срещу кмета на Община Видин Цветан Ценков за "бездействие на кмета на Община Видин по резитба на дървета". От информацията става ясно, че преписката е изпратена на 08.04.2021 г. на Специализирана прокуратура по компетентност.


В публикуваната информация присъства и Рег. номер от 15.07.2021 г. срещу длъжностно присвояване в МБАЛ в град Монтана за "получени неследващи се парични суми в големи размери от бюджета на Националната здравноосигурителна каса, чрез използване на документ с невярно съдържание и деяния, кореспондиращи с реализиран състав на престъпление/я, свързано/и с длъжностно присвояване в МБАЛ в гр. Монтана". По случая е изпратена справка с материали до ОП-Монтана с рег. номер от 26.11.2021 г.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Стотици отбелязаха Лазаровден във Враца

Близо 300 деца се включиха в общоградското лазаруване във Враца по повод красивия пролетен празник, съобщиха от местната управа.  Кметът Калин Каменов приветства присъстващите и заяви, че подобни събития съхраняват българските традиции и възпитават най-малките жители на града. Програмата продължи с концерт на танцовите състави “Хемус”,..

публикувано на 27.04.24 в 18:43

Наградиха работодатели във Враца

В навечерието на Световния ден за безопасност и здраве в работна среда в Областна администрация Враца на официална церемония се връчиха наградите „Работодател на годината – 2023 г., инвестирал в безопасни и здравословни условия на труд". По традиция и тази година работодателските организации номинираха най-успешните в област Враца работодатели,..

публикувано на 27.04.24 в 18:39

Празничен концерт за Цветница организира видинско читалище "Цвят- 1870"

На Цветница видинското читалище "Цвят- 1870" ще отбележи своят празник. За програмата разказа секретарят на читалището Любомир Илиев. "Ние всяка година почитаме този ден особено тържествено. Посещаваме светата литургия в катедралния храм "Св. Димитър", след което с литийно шествие се отправяме към откритата сцена в Крайдунавския парк. В 11.30..

публикувано на 27.04.24 в 18:00

На Цветница в кулското село Тополовец ще представят местни обичаи

Утре в кулското село Тополовец под мотото "История, традиция, ценности - местни, национални и европейски" спортен клуб "Кула - спорт за всички" и Общинската организация на инвалидите ще отбележат Цветница. За програмата разказа председателят на читалище "Светлина " в Тополовец Валерия Велкова. "Ще започнем с празнична служба в нашия храм,..

публикувано на 27.04.24 в 17:40
Вера Александрова (втората от ляво на дясно) е водач на листата за Видин

Вера Александрова води листата на "Възраждане" за парламентарните избори във Видин

От партия "Възраждане" представиха кандидатите за народни представители от област Видин в следващия парламент. Водач е депутатът от 49-ото Народно събрание и областен координатор на партията за Видин Вера Александрова. "За мен е приоритет да изберем хора, на които може да се има доверие, хора, които притежават чест и достойнство. Хора, които..

публикувано на 27.04.24 в 17:30

Румен Гечев ще е водач на листата на "БСП за България" за народни представители във Видин

На свое заседание Националният съвет на БСП утвърди листите за изборите за Европейски парламент и 50-то Народно събрание на 9 юни, както и предизборната платформа на коалиция „БСП за България” за парламентарния вот. Кандидатите са обявени на официалния сайт на политическата формация. За водач на евролистата е избран Кристиан Вигенин. Следван..

публикувано на 27.04.24 в 15:14

Благотворителен базар организираха в Дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана

За поредна година в Дневния дом за деца и младежи с увреждания в Монтана направиха изложба – базар от сувенири за Великден. От няколко месеца настанените в центъра, с помощта на педагозите и възпитателите, изработваха венчета, великденски яйца и зайци, букети с цвета и още най-различни символи за празника. В изработка се включи и Людмил Колов,..

публикувано на 27.04.24 в 13:44