Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мият улиците на Враца

Снимка: Община Враца

Започна измиването на улици във Враца, като дейностите се извършват от комуналната фирма за поредна година, съобщиха от общинската управа. Първоначално ще бъдат обхванати главните пътни артерии, а след това и жилищните квартали. 

Успоредно с почистването на улици се измиват съдовете за отпадъци по централна градска част, като дейностите ще обхванат и контейнерните площадки в кварталите.

Дейностите във Враца са част от методичната политика на местната управа за намаляване на запрашеността на въздуха. Преди дни от общината се похвалиха, че за четвърта поредна година нивото на фините прахови частици е доста под средните за страната и отговарят на европейските норми.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Отчуждават имоти за обхода на Оряхово

Решение за отчуждаване на имоти - частна собственост, необходими за изграждането на обход на град Оряхово , взе Министерски съвет на свое заседание днес, съобщават от правителствената пресслужба. Обходът е част от проекта за второкласния път  Мизия - Оряхово - Крушовене. Имотите се намират в землищата на град Оряхово, селата Лесковец и Селановци,..

публикувано на 22.05.24 в 17:36

МВР ще съдейства за облекчаване трафика на Дунав мост при Видин

МВР прави всичко необходимо, в рамките на неговата компетентност, за максимално облекчаване на трафика на граничния контролно-пропускателен пункт „Дунав мост 2“ при Видин - Калафат. Това каза заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев пред медиите след среща с представители на транспортния бранш във връзка с трафика на пункта, съобщава..

публикувано на 22.05.24 в 17:29

Нов младежки център бе открит в Монтана

Новопостроената сграда на младежкия център в Монтана  бе открита с  празничен водосвет  . Сградата е със застроената площ е 1400 кв. В нея има административни офиси, кабинети, библиотека, читалня, семинарна зала с капацитет 20 места, голяма зала с капацитет 80 места, салон за танци и гимнастика, хотелска част с 15 стаи, 2 мини боулинг писти в..

публикувано на 22.05.24 в 17:10

Заради баловете забраняват паркирането в центъра на Видин в следобедните часове

Преустановява се паркирането в синята зона до читалище "Цвят" във Видин за времето от 15:00 ч. до 21:00 ч. в периода 22-29 май, съобщават от Община Видин. Заповедта е на кмета на общината, във връзка с абитуриентските балове и събитията за 24 май.  Няма да може да се паркира от кръстовището на ул. "Бдин" и ул. "Княз Борис I" до кръстовището с ул...

публикувано на 22.05.24 в 16:41

Седми случай на коклюш в Монтана

Двегодишно момиченце от Монтана е с коклюш. Това е седмият случай в региона за тази година. Случаят е регистриран през миналата седмица, уточняват от Регионалната здравна инспекция. Двегодишното момиченце не е ходило на детска градина и по този начин контактните лица са ограничени, допълниха от хигиенната инспекция.   Заболяването е протекло..

публикувано на 22.05.24 в 13:37

Превозвачи на спешна среща в МВР заради трафика през Дунав мост 2

В МВР се провежда среща между заместник-министър Стоян Темелакиев и представители на транспортния бранш във връзка с трафика през граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Видин". С откриването на частния буферен паркинг във Видин се наблюдава увеличаване на времето за изчакване на товарните автомобили за преминаване през граничния..

публикувано на 22.05.24 в 13:25

До 25 май се подава заявление за гласуване по настоящ адрес

До 25 май 2024 година изтича срокът, в който к андидатите за членове на Европейски парламент, членове на Централна избирателна комисия, членовете на Регионална избирателна комисия и наблюдателите могат да подадат заявление за гласуване на друго място до общинската администрация по постоянния им адрес , посочват от пресслужбата на Община Видин...

обновено на 22.05.24 в 11:26