Ваканция в България

България е привлекателна през всеки сезон от годината. И, за да ви убедим в това, тук ви предлагаме богата информация за вашата незабравима и емоционална ваканция в България. 

Представяме ви атрактивни дестинации, градски и селски почивки, планински преходи, еко маршрути, места за практикуване на спорт и за други забавления. Разказваме ви и за уникални обекти на културния туризъм, обичаи, фолклорни събори, концерти, фестивали … 

Последвайте ни! 


Сливенската крепост „Туида“ с приз за най-добър еко-музей в света

Античната   и средновековна крепост „Туида“  е обявена за най-добрия еко-музей в света от Международното дружество по еко-туризъм (TIES).  Това стана ясно, след като културно-историческата ни забележителност, разположена край град Сливен, отнесе две..

публикувано на 15.07.21 в 10:27

Фестивал на социалното предприемачество разпъва шатри в София

От днес до 18 юли столичният Амфитеатър Sofia Ring Mall ще събере под открито небе социални предприемачи от цялата страна. По време на  фестивала на разпънатите шатри ще се предлагат красиви, практични и вкусни продукти на български социални предприятия, ще..

публикувано на 15.07.21 в 06:15

Класическа музика ще звучи в средновековни църкви в Арбанаси

Днес започва традиционният Фестивал за класическа камерна музика Arbanassi Summer Music. Програмата на събитието включва четири впечатляващи концерта, които ще се проведат в средновековните църкви в село Арбанаси, община Велико Търново, "Св. Архангели..

публикувано на 14.07.21 в 06:45
Никопол

Изкушения за небцето, риболовен турнир и фолклорни изяви на фестивала в Никопол

В Никопол очакват с нетърпение „ударен“ уикенд, гарниран с много настроение и забавни инициативи. През почивните дни крайдунавският град ще бъде домакин на първия по рода си фестивал под наслов „Дунав – хора, природа и традиции“. Идеята е да се даде..

публикувано на 13.07.21 в 12:19

Летовниците в черноморския ни курорт “Албена“ събират тен с книга в ръка

Дори да сте забравили да си вземете книга за почивката ви в „Албена“, това не означава, че ще останете без четиво това лято. От плажната библиотека във ваканционното селище на Северното ни крайбрежие, туристите могат безплатно да си..

публикувано на 10.07.21 в 16:10

Над 1200 състезатели ще участват на Европейското първенство по хандбал във Варна

От 13 до 18 юли на Южния плаж във Варна ще бъде домакин на Евро 2021 по плажен хандбал за мъже и жени. В първенството ще вземат участие над 1200 състезатели, 70 съдии и делегати и 230 доброволци. Състезателите и гостите на Евро 2021 ще..

публикувано на 10.07.21 в 13:25

Безплатни туристически карти за гостите на Варна и близките курорти

Това лято туристите, избрали да отдъхват в северната ни морска столица или в близките комплекси, получават безплатна туристическа карта с полезна информация за културно-историческото наследство в района, както и за линиите на градския транспорт,..

публикувано на 10.07.21 в 09:20
Милчо Левиев

С музиката на „Милчо Левиев завинаги“ в Южния парк

Сред зеленината на Южен парк 2 в София днес ще бъде представен проектът „Милчо Левиев завинаги“. В проекта участват музикантите от Антони Дончев квартет, Дейвид Линч (САЩ) и Хюман Тъч (Гърция), заедно с Вики Алмазиду и Теодосий Спасов. Те ще..

публикувано на 10.07.21 в 06:05

Летен фестивал в планината до София − Витоша

Седмото издание на Витоша летен фест днес ще зарадва хиляди любители на планината и спорта. Събитието започва в 11 часа на поляната пред хижа Момина скала в планината до София − Витоша. Спортният празник включва състезания, песни, танци,..

публикувано на 10.07.21 в 05:00

„Албена“ с ваксиниран персонал и програма за рехабилитация след Covid-19

Курортът „Албена“ бележи 30% ръст на гостите си спрямо същия период на непредвидимата заради ковид кризата  2020 г. Покрай домакинството на поредица от спортни събития, сезонът тази година е стартирал успешно през месец юни, въпреки необичайно..

публикувано на 09.07.21 в 10:24