Слушайте!

Ваканция в България

България е привлекателна през всеки сезон от годината. И, за да ви убедим в това, тук ви предлагаме богата информация за вашата незабравима и емоционална ваканция в България. 

Представяме ви атрактивни дестинации, градски и селски почивки, планински преходи, еко маршрути, места за практикуване на спорт и за други забавления. Разказваме ви и за уникални обекти на културния туризъм, обичаи, фолклорни събори, концерти, фестивали … 

Последвайте ни! 


Време е за Празник на черешата в Кюстендил

В края на юни зреят най-хубавите череши у нас, а всеки знае, че най-сладки са черешите от района на Кюстендил, известен като Овощната градина на България. Там всяка година се провежда и Празник на черешата . Всъщност, той е продължение на Първата..

публикувано на 22.06.23 в 11:24
Снимка: Facebook/DragonBoatFestivalBG

Започва "Лято с китайската култура в България"

В Китай има вярване, че когато някой цени собствената си красота, е способен да оцени и чуждата. А когато уважаваме и милеем и за собствената, и за чуждата красота, то тогава светът ще е едно хармонично цяло… Опознаване и приемане чрез забавление е и..

публикувано на 19.06.23 в 10:40

Полски туристи отново избират България за почивка

Около 460 хиляди туристи от Полша се очаква да посетят страната през това лято. Прогнозата е, че броят им ще достигне нивата от 2019 година, а със записванията в последния момент дори ще го надмине. През миналата година тези туристи са били над 380..

публикувано на 08.06.23 в 11:20

"Байканджии 2023" съвпада с откриването на новия градски парк в Априлци

На 10 юни 2023 г. в Априлци ще се състои ежегодното състезание по планинско колоездене. Екстремната велообиколка съчетава състезанието с опознаването на красивата природа на Централен Балкан . Освен физическо предизвикателство , велоприключението..

публикувано на 08.06.23 в 10:30

Велико Търново от птичи поглед

Старопрестолният Велико Търново е един от най-красивите и предпочитани за културен туризъм български градове, всяка година посещаван от рекорден брой гости от страната и от цял свят. Предлагаме ви необичаен поглед към града – отвисоко, а за..

публикувано на 07.06.23 в 10:21
Хор „Черноморски звуци“ - Балчик

Изпълнители от 5 държави гостуват на 11-ия хоров фестивал в Балчик

Тази вечер е откриването на 11-тия Международен хоров фестивал "Черноморски звуци", който ще се проведе от 7 до 11 юни в Балчик. След предишните десет издания форумът може да се похвали с участието на повече от 5300 певци в 203 хорови състава от 23..

публикувано на 07.06.23 в 05:55
Снимка: Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата - Орешак

"Традициите срещат бъдещето" в Орешак

Празник под надслов „Традициите срещат бъдещето“ ще се състои в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата в троянското село Орешак на 7 юни. Над 120 ученици от училища в Троян ще  почерпят от опита на старите майстори, ще се..

публикувано на 07.06.23 в 05:05

С щеки по пътеки – започва активният сезон за планински преходи

Лятото е сезонът на планинските преходи, когато с щеки по пътеки поемат стотици запалени български и чужди туристи. Заради необичайно студената пролет обаче, все още има сняг във високите части на Рила и Пирин , както и на места в..

публикувано на 05.06.23 в 11:32

Нестинарски танци в село Българи

Днес, в странджанското село Българи отбелязват празника на светците Константин и Елена (на 3 юни, по стар стил) с традиционни нестинарски игри . Програмата за съботния ден започва с нестинарски обред в сутрешните часове, след това, от 13 до 19 часа ще..

публикувано на 03.06.23 в 04:35

Празникът на розата в Казанлък вече е на 120 години

Заради хладното време тази пролет розоберът закъснява. Едва преди седмица започна прибирането на цветовете в Розовата долина около градовете Казанлък и Карлово. Всяка година началото на беритбата в края на май се отбелязва с пищни празненства в..

публикувано на 02.06.23 в 12:30