Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2023 Всички права са запазени

"Прогноза" на Зорница София е българският филм в балканския конкурс на "София филм фест"

"Прогноза" на Зорница София е българският филм в балканския конкурс на 14-ия Международен "София филм фест", съобщиха организаторите.Крешимир Никич, Асен Блатечки, Юлиян Вергов, Стефан Щерев и Деян Славчев - Део са в главните роли в любовната история с балкански пулс, емоционален драматизъм и щастлив край. "Българска следа" има в още един от деветте филма в балканския конкурс. Стефан Данаилов е сред актьорите в "Свети Георги убива змея" на Сърджан Драгоевич - копродукция на Сърбия, Босна и Херцеговина и България, посветена на събития по времето на Първата световна война. Това е най-скъпият сръбски филм - с бюджет от 5 млн. евро. Отличен е с наградата за най-добър режисьор в Нови Сад.

Още от категорията

15-то издание на кинофеста Sofia MENAR с акцент върху иранското кино

Фестивалът за филми от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка Sofia MENAR ще стартира на 16 януари в Дома на киното в София с премиера на българския документален филм „Духът на Шехерезада“ на Катерина Борисова. Филмът е посветен на..

публикувано на 15.01.23 в 10:05

По следите на трима велики българи в Рим

Българското неделно училище "Асен и Илия Пейкови" в Рим и студенти от Националната академия за театрално и филмово изкуство в София работят по нов съвместен проект – документален филм за тримата борци за национална независимост, българските католици..

публикувано на 13.01.23 в 13:10

108 години българско кино

На днешния 13 януари отбелязваме Деня на българското кино и професионалния празник на всички ангажирани с филмопроизводството у нас. Датата е свързана с премиерата през 1915 година на първия български игрален филм „Българан е галант“ на Васил..

публикувано на 13.01.23 в 11:29