Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

276 българи са инфектирани с COVID-19

Открива се DMS линия в подкрепа на българските медици

Снимка: ЕПА/БГНЕС

33 са случаите на заразени с коронавирус за последните 24 часа, 276 са положителните проби (общо), съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски. 7473 легла са подготвени в болниците, 1137 от тях са в София, над 1000 са интензивните легла с респиратори.

Новите области със заразени са Кърджали и Хасково, в Бургас са установени инфекции при 22-годишна жена и две деца на 3 и 8 години. В Пловдив има 4 случая - двама мъже и две жени над 50-годишна възраст, в Кюстендил - 57-годишен мъж. Няма нови интубирани случаи, каза д-р Мутафчийски. Запис от сутрешния брифинг на Националния оперативен щаб ще намерите ТУК

Обмисля се идеята, ако в едно семейство има заразен, цялото семейство да бъде поставено под карантина.

Открита е DMS линия за набиране на средства в подкрепа на българските медици, Краткият номер е 17777 с текст на латиница DMS SOLIDARNOST. 

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е дарил респираторни апарати на болницата в родния си град Хасково за борба с пандемията с коронавирус. Това разказа самият той в Скайп интервю за bTV. Така, първата ни ракета стана второто голямо име в родния спорт, което дарява след Димитър Бербатов. Димитров сподели, че в момента е в Калифорния, където е останал след като беше отменен турнирът в Индиън Уелс. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес – 19 март 2024 г.

Новините от България и българите по света са акцент в "България днес". Евродепутатът Радан Кънев говори за закъснелия европейски дебат в България, а проф. Климент Найденов ни води при бесарабските българи в..

публикувано на 19.03.24 в 19:00

България днес – 18 март 2024 г.

От днес започва Великият или Великденският пост, който християнската църква нарича "предверие на божественото покаяние" или Голяма четиридесетница, през която хората, постейки, се отказват от своите грехове, "очистват се" и се доближават до Иисус..

публикувано на 18.03.24 в 19:00

България днес – 15 март 2024 г.

С двудневен национален траур почитаме предстоятеля на Православната ни църква. В "България днес" си спомняме благия глас на Българския патриарх и софийски митрополит Неофит и някои от мъдрите му слова, с които ни..

публикувано на 15.03.24 в 19:00