Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес – 15 март 2024 г.

С двудневен национален траур почитаме предстоятеля на Православната ни църква. В "България днес" си спомняме благия глас на Българския патриарх и софийски митрополит Неофит и някои от мъдрите му слова, с които ни завещава да живеем смирено, човеколюбиво, свободно и мирно. Ще ви направим съпричастни на форума на Асоциацията на българските училища в чужбина, който се провежда в Лисабон. След това се връщаме на Балканите с вести "По съседски" и да видим какво е свършено за една година откакто България и Румъния са стратегически партньори. Водещ на петъчния брой е Елена Каркаланова.

03:40 Новини

08:30 Времето в България и по света

13:50 Образователен форум в Лисабон акцентира на методите на обучение в българските училища по света:

  - Вицепрезидентът Илияна Йотова към учителите: "Мисия ви е огромна!"

  - Ваня Балчева, МОН: Да засилим връзката между българските неделни училища в чужбина и български училища на територията на България

  - Милена Димитрова, п-л на Обществения съвет на БНР: Работата на българските неделни училища трябва да бъде разказана пред света – тук е ролята на медиите и на Радио България в частност

42:15 "По съседски"- събития от Балканите

51:45 Годишнина от подписването на споразумението за стратегическо партньорство между България и Румъния:

-Дипломатическите институти на България и Румъния подписаха споразумение за сътрудничество

58:04 Навлизаме във Великите пости без духовен пастир

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 24 април 2024 г.

За силата да намерим себе си – в България или в чужбина –  говорим в "България днес" на 24 април. За ятото на белите лястовици – млади българи, които намират пристан близо до географския център на страната ни – разказва репортаж от Габрово. Мая Кефалова..

публикувано на 24.04.24 в 19:00

България днес - 23 април 2024 г.

В „България днес“ говорим предпразнично за цените у нас. Колко е поскъпнал живота в страната ни, защо 65% от работещите у нас не получават минималната сума от 1454 лева за издръжка на един човек според последните проучвания и колко ще ни струва..

публикувано на 23.04.24 в 19:00

България днес - 22 април 2024 г.

В "България днес" на 22 април говорим за европейската идентичност и българите – припознаваме ли се като част от общото европейско семейство. Връщаме се назад в историята, за разберем повече за чужденците в Хвърковатата чета на Георги Бенковски. Срещаме..

публикувано на 22.04.24 в 19:00