Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Covid-19 в България: Ден 184

Снимка: архив

Новите случаи на Covid-19 в България са 39
За последните 24 часа, в България са регистрирани 39 нови случаи при направените 1407 PCR теста, което е 2,8 % от изследваните. В интензивни отделения са 54 пациенти, от общо 766  хоспитализирани. Излекуваните през последното денонощие са 25 души, а петима са починали.

Най-много случаи има в област Благоевград – 11 и София-град - 10. 

Министърът на спорта Красен Кралев е изписан от интензивното отделение за Covid-19 в болница  “Света Марина” във Варна.

Кметът на с. Боян, шуменска област – Иса Кадир Сали загуби битката с Covid-19. Преди десетина дни той е бил приет за лечение в МБАЛ – Шумен. 

Отварят граничния пункт с Гърция "Илинден-Ексохи"
От 00 ч на 8.09. се възстановява преминаването на тежкотоварни камиони
през граничния пункт с Гърция "Илинден-Ексохи", съобщи за Радио България гръцкото посолство в София. Няма да бъдат необходими PCR тестове, но ще се изисква QR код, получен след регистрация, направена най-късно 24 часа преди пътуването. Решението не засяга туристите. 

В Белгия, грешка в системата поставя българи под карантина
Връщащите се от отпуск българи, в Белгия получават съобщения, че са поставени под карантина за 14 дни. Според белгийската система сънародниците ни идват от т.нар. червена зона, която е най-високата степен за разпространение на Covid-19. Белгийският щаб за борба с вируса посочи за БНР, че тези съобщения не трябва да бъдат вземани под внимание, тъй като страната ни вече е в оранжевата зона и PCR тестовете, както и карантината са желателни, но не и задължителни.

Всичко по-важно за COVID-19, на български език, можете да проследите и в специалната секция на БНР по въпросите на коронавируса. 

Актуална информация за коронавируса и мерките в България ще открите на още девет езика - в чуждоезиковите секции на уеб сайта на Радио България.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 1 юли 2024 г.

В „България днес“ отбелязваме началото на месец юли и новата работна седмица с вяра, надежда и нотка носталгия. Ще чуете вълнението сред миряните минути след избора на нов български патриарх и предстоятел на БПЦ. Ще ви разкажем..

публикувано на 01.07.24 в 19:00

България днес - 28 юни 2024 г.

Балкански страсти, заключени в седем дни. Вековен български език и съвременната ни идентичност и предстоящ избор на предстоятел на Българската православна църква. Такива са темите в петъчната „България днес“, с които изпращаме месец юни и..

публикувано на 28.06.24 в 19:00

България днес - 27 юни 2024 г.

Българското слово е водещата нишка на в програмата ни на 27 юни, защото в София започна международен форум, посветен на кирилицата. За литературното вдъхновение на сънародниците зад граница и картината на  българския културен живот в чужбина говорим със..

публикувано на 27.06.24 в 19:00