Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ограничения за влизане в България на граждани от страни извън ЕС

| обновено на 02.12.20 в 00:16
Снимка: БНР

Граждани на всички страни извън ЕС няма да имат право да влизат в България до 31 януари, указва заповед на здравния министър. Тя влеза в сила от 1 декември и удължава с 2 месеца режима, въведен през септември.

Освен граждани на ЕС, забраната не засяга гражданите от Шенгенския съюз, Австралия, Канада, Грузия, Япония, Нова Зеландия, Руанда, Корея, Тайланд, Тунис, Уругвай, ОАЕ, Украйна, Северна Македония, Сърбия, Албания, Косово, Босна и Херцеговина, Черна гора, Молдова, Израел, Кувейт, Беларус и Турция. 

Мерките не се отнясят за специално изброени служебни лица - медицински специалисти и научни работници, социални работници и техните ръководители, доставчици на лекарства, официални длъжностни лица и др. 

Гражданите на страни, за които влизането е разрешено, но с началната точка на пътуване от държава в забранителния списък, трябва да представят негативен PCR тест. Изключение се допуска за транзитно преминаващите. 

За другите актуални Covid мерки в България вижте ТУК.  

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

България днес - 9 май 2024 г.

В „България днес“ на 9 май отбелязваме Деня на Европа и проследяваме различните прояви в България по повод празника на обединена Европа, разказваме и за нейния химн, „Одата на радостта“ от Деветата симфония на Бетовен, чиято премиера се е..

публикувано на 09.05.24 в 19:00

България днес - 8 май 2024 г.

На Светла сряда в "България днес" говорим за българите зад граница и тяхната институционална връзка с родината. Подробно ще ви запознаем и с условията за придобиване на българско гражданство. Според последния доклад на службата на ЕС за наблюдение на..

публикувано на 08.05.24 в 19:00

България днес - 7 май 2024 г.

С началото на Светлата седмица, в предаването "България днес", говорим за красивото и пленителното около нас. Какво е бъдещето на т.н. гурме-туризъм и има ли той почва у нас – отговорите ще търсят експерти в бранша на 8 май в София, а ние ви..

публикувано на 07.05.24 в 19:00